02 ianuarie 2011

Slab. Trebuiau nişte ceceni aici...



... rezolvau şi cu clădirea.


Ucraina. Bust al lui Stalin, distrus de un atac cu bombă

Antena 3

Bustul lui Stalin a fost atacat cu bombă într-un oraş din centrul Ucrainei. O deflagraţie puternică a spulberat statuia fostului dictator comunist.

Monumentul era amplasat în faţa sediului Comuniştilor din oraşul Zaporijia, situat în centrul Ucrainei. Atacatorii au pus o încărcătură explozivă lângă bustul lui Stalin şi au detonat-o de la distanţă. Deflagraţia a fost atât de puternică încât a distrus statuia în totalitate. Faţada clădirii care găzduieşte Partidul Comunist a fost şi ea grav avariată.

Autorii atacului nu sunt deocamdată cunoscuţi. Liderul unei grupări naţionaliste, a fost însă reţinut pentru interogatorii.

Statuia a fost inaugurată în luna mai anul trecut şi a stârnit, la acea vreme, un scandal monstru.  Ucrainenii au păreri împărţite în ceea ce-l priveşte pe Stalin.  În vreme ce unii îl consideră un opresor al poporului,  alţii văd în el un mare lider care a contribuit la înfrângerea naziştilor în cel de-al doilea Război Mondial.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: