24 ianuarie 2011

Nu şi Coasta de Fildeş ! Nu faceţi jocul lui Sarkozy !



COMUNICAT DE PRESĂ (24 ianuarie 2011)

REF: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Marţi, 25 ianuarie a.c., începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu. Această şedinţă face parte din categoria şedinţelor ordinare care se convoacă trimestrial, conform legislaţiei în vigoare.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la:

Măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional, în anul 2010;

Forţele şi mijloacele Armatei României participante la misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011;

Ghidul carierei militare;

Strategia naţională de management integrat al frontierei de stat a României în perioada 2010 - 2012;

Obiectivele, bunurile, valorile şi persoanele cărora li se asigură paza şi protecţia cu efective de jandarmi;

Înfiinţarea Gărzii de Coastă în structura Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române;

Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale;

Măsurile necesare pentru implementarea unor servicii şi sisteme informatice de interes naţional;

Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2011.

Departamentul de Comunicare Publică

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: