24 ianuarie 2011

Nu şi Coasta de Fildeş ! Nu faceţi jocul lui Sarkozy !



COMUNICAT DE PRESĂ (24 ianuarie 2011)

REF: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Marţi, 25 ianuarie a.c., începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu. Această şedinţă face parte din categoria şedinţelor ordinare care se convoacă trimestrial, conform legislaţiei în vigoare.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la:

Măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional, în anul 2010;

Forţele şi mijloacele Armatei României participante la misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011;

Ghidul carierei militare;

Strategia naţională de management integrat al frontierei de stat a României în perioada 2010 - 2012;

Obiectivele, bunurile, valorile şi persoanele cărora li se asigură paza şi protecţia cu efective de jandarmi;

Înfiinţarea Gărzii de Coastă în structura Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române;

Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale;

Măsurile necesare pentru implementarea unor servicii şi sisteme informatice de interes naţional;

Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2011.

Departamentul de Comunicare Publică

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: