03 ianuarie 2011

"Just for the record"



Media mogulistică face caz despre cei trei preşedinţi de consilii judeţene de la UDMR (Covasna, Harghita şi Mureş) care cer cetăţenie ungară.

Ehe, dacă rămânea UDMR în clica Grivco... Da' mai ştii ?! Au congres în februarie.

Nu putem să fim ipocriţi şi să admitem acordarea cetăţeniei române cetăţenilor din Republica Moldova şi să strâmbăm din nas când o altă ţară face acelaşi lucru pentru etnia sa din România. Nu ne convine ? Interzicem cetăţenia multiplă, şi cu asta - basta.

Covasna, Harghita, Mureş, UDMR, consiliu judeţean... what's wrong in this picture ?

În judeţul Mureş UDMR nu are majoritate, cum nici ungurii nu sunt majoritari, spre deosebire de Harghita şi Covasna, unde nu ne mirăm de apartenenţa politică a preşedintelui consiliului judeţean.

Ia să pornim niţel maşina timpului şi să vedem cum de a ajuns un membru UDMR preşedinte de consiliu judeţean într-un judeţ majoritar românesc.

Walking back the cat - legea alegerilor locale admite alegerea preşedintelui CJ într-un singur tur de scrutin (înţelegerea dintre UDMR şi PNL din 2007). Aşadar, electoratul maghiar din Mureş, votând compact cu UDMR (vot direct la preşedinţii de la CJ), pune preşedinte de CJ pe cineva cu treizeci şi ceva la sută, dar pe primul loc ca număr de voturi. Aţi înţeles - pentru Mureş era acea dispoziţie introdusă de PNL pe vremea lui Tăriceanu.

PDL a dormit de atunci până în prezent, tot aşa a ajuns de s-a ales şi baba aia de la PNL la alegerile parlamentare anticipate din Haţeg, tot cu vreo treizeci şi ceva la sută.
Somn uşor, PDL.
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita, a anunţat, în ajun de Crăciun, că va conduce şi singură. Ea îi acuză pe reprezentanţii PSD  şi PD-L că blochează o serie de proiecte judeţene, dar susţine că se va impune în faţa alianţei.
După ce la şedinţa Consiliului Judeţean din 23 decembrie consilierii PD-L şi PSD au votat contra primelor două proiecte de hotărâri ce necesitau, pentru a fi validate două treimi din voturi, şi au părăsit sala în semn de protest fiindcă “noua coaliţie nu e respectată”, preşedintele CJ Mureş Lokodi Edita Emoke a anunţat chiar pe 24 decembrie că nu este intimidată şi a ameninţat cu sancţiuni. “La comandă politică s-a votat aşa, dacă se continuă blocarea activităţii va trebui să vedem care sunt prevederile legale pentru a nu ne lăsa impiedicaţi în activitatea noastră. Vom analiza în aceste două saptămâni ce spune legea în aceste cazuri. Este copilăresc, chiar ridicol, ca după ce în cadrul comisiilor aceste proiecte au fost votate, consilierii au primit toate informatiile solicitate, să invoce unii că inventarul nu e bine făcut”, a declarat Lokodi.
Lokodi Edita: La Mureş guvernează UDMR-PNL (Adevărul, 2008)
La Mureş este majoritate PNL-UDMR la consiliul judeţean.

* "just for the record" = "o simplă formalitate"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: