25 ianuarie 2011

Iranul plănuieşte să aducă o flotă militară în Marea Mediterană "pentru un an"



Iran to Send Fleet of Warships to Red Sea, Mediterranean Sea

TEHRAN (FNA)- The Iranian Navy plans to send a fleet of warships, including a home-made destroyer, to the Red Sea and the Mediterranean Sea in the near future. 

"During the mission, the fleet of warships will enter the waters of the Red Sea and then will be dispatched to the Mediterranean Sea," The Iranian Navy Lieutenant Commander Rear Admiral Gholam-Reza Khadem Biqam told FNA on Sunday.

Elaborating on the important features of the mission, Khadem explained that the fleet would pass through the Suez Canal and would move on a very good route.

He said the mission would last for one year.

FARS NEWS AGENCY


John Hagee - Can America Survive a Nuclear Iran? 




3 comentarii :

Riddick spunea...

O eventuală rachetă cu încărcătură nucleară lansată de pe una din nave ar avea un drum mai scurt cu cel puţin 1000 de kilometri până în Europa.

Anonim spunea...

au chinta sparta iranienii sau chiar joaca tare? in plus, extrem de interesante miscarile din africa musulmana

Riddick spunea...

Nu îmi dau seama.

În Liban se pare că va fi instalat un guvern pro-Hezbollah, fapt care aproape că garantează o intervenţie israeliană. Iar flota iraniană ar putea beneficia doar de asistenţă portuară siriană sau libaneză. Îmi imaginez mai greu un ajutor de la Libia, dar nu-i exclus.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: