25 ianuarie 2011

Iranul plănuieşte să aducă o flotă militară în Marea Mediterană "pentru un an"



Iran to Send Fleet of Warships to Red Sea, Mediterranean Sea

TEHRAN (FNA)- The Iranian Navy plans to send a fleet of warships, including a home-made destroyer, to the Red Sea and the Mediterranean Sea in the near future. 

"During the mission, the fleet of warships will enter the waters of the Red Sea and then will be dispatched to the Mediterranean Sea," The Iranian Navy Lieutenant Commander Rear Admiral Gholam-Reza Khadem Biqam told FNA on Sunday.

Elaborating on the important features of the mission, Khadem explained that the fleet would pass through the Suez Canal and would move on a very good route.

He said the mission would last for one year.

FARS NEWS AGENCY


John Hagee - Can America Survive a Nuclear Iran? 




3 comentarii :

Riddick spunea...

O eventuală rachetă cu încărcătură nucleară lansată de pe una din nave ar avea un drum mai scurt cu cel puţin 1000 de kilometri până în Europa.

Anonim spunea...

au chinta sparta iranienii sau chiar joaca tare? in plus, extrem de interesante miscarile din africa musulmana

Riddick spunea...

Nu îmi dau seama.

În Liban se pare că va fi instalat un guvern pro-Hezbollah, fapt care aproape că garantează o intervenţie israeliană. Iar flota iraniană ar putea beneficia doar de asistenţă portuară siriană sau libaneză. Îmi imaginez mai greu un ajutor de la Libia, dar nu-i exclus.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: