16 ianuarie 2011

"Integrarea" ?!



Vocea Rusiei:

Renunţarea la vize este un instrument pentru integrarea Rusiei și UE

Anularea  regimului vizelor ”trebuie examinată ca un instrument pentru integrarea economică și socială a Rusiei și UE”, a declarat în interviul acordat ITAR-TASS, Antonio Zanardi Landi noul ambasador al Italiei în Rusia. ”La fel ca și alte țări membre ale UE, Italia consideră că a sosit timpul pentru adoptarea unor decizii în favoarea anulării vizelor”, a spus diplomatul. Potrivit lui Landi, în comparație cu alte țări din zona Schengen, consulatele italiene din Federația Rusă eliberează cel mai mare număr de vize cetățenilor ruși.


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am inteles ca dupa razboi Norvegia a fost la un pas de a trece sub influenta Rusiei la fel ca Tarile Baltice.
Uite ca acum a fost prima care a cedat !

Riddick spunea...

Acordul prevede că doar cei "care au minim 3 ani vechime de când locuiesc în zona de frontieră (clar definită de o parte şi de alta)" beneficiază de facilitate. Las' că dacă e nevoie, le fac ruşii acte false spionilor pe care îi trimit.

Ăia nu îşi dau seama cu cine au de-a face ?!

Crystal Clear spunea...

Nu, norvegienii nu prea pricep nici ei pe ce lume traiesc.La scoala primesc aceeasi educatie superficiala si tembela ca in SUA

Au avut noroc sa gaseasca petrol in anii 60 si s-au trezit bogati peste noapte.
Au fosr rasfatati de soarta dupa razboi.
Am lucrat cu noste norvegieni si de atunci stiu ce au in cap.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: