16 ianuarie 2011

"Integrarea" ?!



Vocea Rusiei:

Renunţarea la vize este un instrument pentru integrarea Rusiei și UE

Anularea  regimului vizelor ”trebuie examinată ca un instrument pentru integrarea economică și socială a Rusiei și UE”, a declarat în interviul acordat ITAR-TASS, Antonio Zanardi Landi noul ambasador al Italiei în Rusia. ”La fel ca și alte țări membre ale UE, Italia consideră că a sosit timpul pentru adoptarea unor decizii în favoarea anulării vizelor”, a spus diplomatul. Potrivit lui Landi, în comparație cu alte țări din zona Schengen, consulatele italiene din Federația Rusă eliberează cel mai mare număr de vize cetățenilor ruși.


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am inteles ca dupa razboi Norvegia a fost la un pas de a trece sub influenta Rusiei la fel ca Tarile Baltice.
Uite ca acum a fost prima care a cedat !

Riddick spunea...

Acordul prevede că doar cei "care au minim 3 ani vechime de când locuiesc în zona de frontieră (clar definită de o parte şi de alta)" beneficiază de facilitate. Las' că dacă e nevoie, le fac ruşii acte false spionilor pe care îi trimit.

Ăia nu îşi dau seama cu cine au de-a face ?!

Crystal Clear spunea...

Nu, norvegienii nu prea pricep nici ei pe ce lume traiesc.La scoala primesc aceeasi educatie superficiala si tembela ca in SUA

Au avut noroc sa gaseasca petrol in anii 60 si s-au trezit bogati peste noapte.
Au fosr rasfatati de soarta dupa razboi.
Am lucrat cu noste norvegieni si de atunci stiu ce au in cap.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: