06 ianuarie 2011

De ce atacul virulent al rectorilor Marga și Andronescu la Legea Educației




Rectorul al Universității Babeș-Bolyai, vicepreședinte PNL, Andrei Marga s-a născut la 22 mai 1946. Anul acesta împlinește 65 de ani.

Rectorul Universității Politehnice București, vicepreședinte PSD, Ecaterina Andronescu s-a născut la 7 aprile 1948. Anul acesta împlinește 63 de ani...

Conform noii Legi a Educației, promulgată ieri de președintele Traian Băsescu, de acum se aplică și la universitari, ca la toți ceilalți cetățeni, pensionarea obligatorie la 65 de ani bărbații și 63 de ani femeile. Ei pot să rămînă la catedră ca profesor invitat. Amîndoi pierd însă venituri de zeci [?!] de mii de euro pe lună.

Iată și cum au reacționat cei doi față de promulgarea Legii Educației. Redau cîteva fragmente din declarațiile virulente care au inundat presa.

Andrei Marga:

În învățămîntul de astăzi, să ne uitam bine în legile din alte țări, competențele sînt complementate de abilități de baza și mai ales de educația pentru valori. Așa cum sunt înțelese în lege aceste lucruri, ele ne duc încet-încet, pe nesimțite, spre o viziune provincial-tehnocratică, ce se aseamănă în multe privințe cu punctul 20 din programul nazist de guvernare din 1934.

Ecaterina Andronescu:

Știm și consecințele acestei legi. Prima este legată de cele 9 clase obligatorii. Copiii din mediul rural vor rămîne fără școală, aceasta este consecința. Eu cred ca CCR a greșit față de sistemul național de învățămînt.


* başca - Androneasca trebuie să opteze (conform noii legi) între poziţia de rector (la Universitatea Politehnică Bucureşti) şi cea de parlamentar.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Bineinteles ca-i arde la buzunar !!

Androneasca mi-a fost asistenta la facultate.Asa ca acum cativa ani m-am dus sa-i duc o invitatie la o reuniune a fostilor studenti.
M-am crucit cand am vazut ce sanctuar are la Rectoratul Politehnicii !
Cucoana isi da atata importanta acolo si atatea aere de mare "Regina" a Politehnicii incat nu mi-a venit sa cred.Era foarte modesta la inceput.
Puterea i s-a urcat la cap

Riddick spunea...

Politehnica e un cuib de omizi roşii, nicio mirare că a ales doar rectori PDSR si PSD.

Toate asociaţiile studenţesti din Politehnică sunt cumpărate şi sunt sub controlul lor. Deci, nu putea ieşi altceva la vot. Parcă văd că renunţă la postul de senator, l-a câştigat într-un colegiu (10, Bucureşti) cu mulţi chiriaşi deveniţi "proprietari" în case naţionalizate.

Crystal Clear spunea...

Asa este , bine le zici :omizi rosii :))))
Eu am invatat cu drag in facultate,la Politehnica .A reprezentat parte frumoasa a tineretii mele ,asa ca acum cativa ani am incercat sa intru putin in atmosfera de acolo sa reiau relatiile cu vechii colegi care acum sunt profesori, sefi de lucrari etc.
Am fost atat de dezamagita cand am constatat orientarea lor "rosie" incat nici nu mai vreau sa aud de ei.
Este o atmosfera mizerabila, colcaie incompetenta ,prostia si oportunismul

Riddick spunea...

Cunosc mediul.

Crystal Clear spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: