03 decembrie 2010

Şeful DAE: Preşedintele a respins alte criterii decât cele tehnice, privind Schengen, în faţa ambasadorilor UE



Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, vineri, în faţa ambasadorilor statelor Uniunii Europene, poziţia potrivit căreia românii nu vor accepta ca, deşi îndeplinite criteriile tehnice de aderare la spaţiul Schengen, să se facă vreo legătură cu alte politici, care să pună la îndoială aderarea la termen, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) al Guvernului, Bogdan Mănoiu.

"S-a abordat problema spaţiului Schengen. Preşedintele a reiterat poziţia cunoscută, de altfel, că România şi, în general, românii nu vor accepta ca, odată îndeplinite criteriile tehnice, să se facă vreo legătură cu alte politici care ar putea pune sub semnul întrebării aderarea la termen", a spus şeful DAE, după întâlnirea pe care Băsescu a avut-o, la Ambasada Belgiei, cu ambasadorii europeni.

Întrebat dacă mesajul preşedintelui Băsescu a vizat în mod special ambasadorii Olandei şi Franţei, ţări care au avut poziţii împotriva aderării României la zona Schengen, ministrul a răspuns că a fost un mesaj general.
"Nu în mod special. A fost un mesaj general, care nu a făcut distincţia între ambasadorii prezenţi şi a vizat pe toată lumea", a susţinut acesta.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, la Ambasada Belgiei, la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

La întrevedere au mai fost prezenţi consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban, precum şi şeful DAE, Bogdan Mănoiu, care, la ieşirea de la dejun, s-a întreţinut câteva minute cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul. 


2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban".....

Riddick spunea...

Aaaa, Leonardo, europeanul... halal...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: