Geoană scrie pe blog:
În calitate de Preşedinte al Senatului, în parteneriat cu Grupul de Economie Aplicată, Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare, Transparency International Romania şi Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii am decis să iniţiem un şir de dezbateri şi consultări cu participarea atât a clasei politice, cât şi a comunităţii ştiinţifice, comunităţii de afaceri şi a societăţii civile organizate.Deci, facem un comitet, îl garnisim cu câteva ONG-uri de casă, obţinem binecuvântarea Băncii Mondiale (?!), îl punem "sub umbrela Senatului României" (când a aprobat Senatul aşa ceva ?) şi iată că azi se lansează gogoaşa, oficial, la Academia Română:
Dezbaterile sunt puse sub semnul „Politicilor dezvoltării” pentru că am convingerea fermă că reorientarea guvernării dinspre priorităţile guvernanţilor către priorităţile naţiunii este prima reformă pe care trebuie să o realizăm împreună, şi că prima prioritate a naţiunii este dezvoltarea.
În urma discuţiilor, am căzut de acord că trebuie să elaborăm bazele unui Proiect naţional de dezvoltare, care nu trebuie să fie apanajul exclusiv nici al unui partid politic, nici al unei elite de afaceri, sindicale sau intelectuale.
De asemenea, participanţii au fost de acord cu crearea unui Comitet Naţional pentru Politici de Dezvoltare care să elabloreze propunerile de politici publice. Acest lucru este nu numai responsabilitatea noastră ca politicieni, dar este şi recomandarea Băncii Mondiale. Acest Comitet Naţional pentru Politici de Dezvoltare, aflat sub umbrela Senatului României, îşi propune să fie un for nepartizan de dezbatere. Vor urma apoi dezbateri sectoriale, regionale şi europene, pentru a asculta opiniile elitelor locale din România, precum şi opiniile elitelor europene.
Analizele membrilor Platformei vor fi strânse într-un raport, finalizat înainte de un eventual nou Acord cu FMI. Unele din concluziile raportului ar urma să fie transformate în iniţiative legislative, iar altă parte vor fi trimise la Guvern. Preşedintele Senatului are însă ambiţii mai mari în privinţa platformei. Comitetul s-ar putea transforma chiar, la un moment dat, într-un „supraveghetor" al Guvernului, care să supervizeze implementarea politicilor publice.
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat că a avut deja o discuţie de principiu cu Geoană şi că susţine ideea acestuia. Frunda a precizat însă că nu ştie dacă va lua parte la şedinţele Comitetului Naţional de Dezvoltare, deoarece întâlnirile sunt programate în zilele de vineri, când el nu se află în Bucureşti. „Ideea în sine este foarte bună, dar nu am discutat încă detaliile", a mai spus Frunda.
Şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a confirmat pentru „Adevărul" că a acceptat să facă parte din Comitetul de Dezvoltare propus de Geoană. La fel vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu (PNL), a confirmat, ieri, că este membru în boardul Comitetului.
Măi, să fie... nu mă miră participarea unor indivizi gen Frunda ori Meleşcanu, dar... Anca Boagiu ? Probabil, un „supraveghetor" al Guvernului, din interior, este ? Sau alt membru PDL care a anunţat că va participa la comitet, senatorul Petru Filip, dar el mai greşeşte, în ultimul timp, deh...
A venit timpul ca Emil Boc să facă ordine în partid şi în guvern.
2 comentarii :
Geoana care este presedintele Aspen Romania duce politica guvernantei mondiale, promovata prin ONG-uri care inlocuiesc partidele.
In ONG-uri conducatorii sunt numiti, in partide sunt alesi....
Oare Anca Boagiu nu gandeste singura?
Sincer să spun, o consider inaptă pt. funcţia de politician. De-ar veni odată congresul, să ştim cum dansăm...
Cu Petru Filip ăla nu are rost să pierdem timpul, este deja "achiziţionat".
Trimiteți un comentariu