16 decembrie 2010

Monica Iacob-Ridzi - replică pe blog



"Este regretabil ca, inclusiv din calitatea de fost Ministru al Justitiei, dna Monica Luisa Macovei, nu intelege ca, de fapt, votul Comisiei Juridice si cel de ieri al Plenului Camerei Deputatilor dau expresie principiilor esentiale ale unui stat de drept ;  functionarea credibila a structurilor statului, nu este data de “convenabilitatea” unei decizii a Parlamentului, ci, in esenta, de mecanismul functionarii eficiente a acestora intr-un stat de drept.

Surprinzatoare este si absenta oricarei preocupari a doamnei Macovei in a lua la cunostinta, inainte de a iesi cu declaratii publice, de conduita profesionala a procurorilor, in fapt singurii responsabili de derapajele urmaririi penale in ceea ce ma priveste.

Sunt convinsa ca doamnei Monica Luisa Macovei i-ar fi greu sa gaseasca explicatii pentru care perchezitia a fost solicitata de catre procurorii anticoruptie dupa 6 luni de la inceperea urmaririi penale, i-ar fi greu sa inteleaga de ce acestia aprecieaza ca un adaos comercial este supraevaluare de pret (si egal cu prejudiciul penal), ori ca un program de achizitii nu poate fi modificat,  i-ar fi greu sa explice profundele carente ale procurorilor in interpretarea procedurilor legale de achizitii publice in contextul in care, acuzatiile in ceea ce ma priveste, se bazau pe nerespectarea unei ordonante de urgenta , neintrata in vigoare la data savarsirii faptelor incriminate, i-ar fi greu sa explice de ce mi se reproseaza prejudicii absurde, in conditiile neinsusirii ordonantarilor de plata (cu atat mai mult cu cat actele se afla pe masa procurorilor si niciodata nu au fost comunicate presei, asa cum alte date nereale au fost, mult prea generos, comunicate “pe surse”)".

Integral:

http://www.monicaridzi.ro/2010/12/15/punct-de-vedere-la-declaratiile-exprimate-de-doamna-monica-macovei-de-a-fi-exclusa-din-pd-l/


Foarte ciudat tot acest caz. Totuşi, în instanţă va fi rezolvat.

6 comentarii :

Dumitru lui Nae spunea...

Avem doua Monici.
Din pacate una, pe langa faptul ca nu o ajuta procesorul, are carente grave de moralitate, mai are si tupeu.
Neexcluzand varianta unei inscenari in care - sa presupunem - ar fi putut fi atrasa, ar fi trebuit sa taca dracului din gura, pana la finalizarea procesului. Pentru ca altfel seamana un pic cu situatia "cine se scuza, se acuza".

Riddick spunea...

Nu prea ştie ce trebuie cu adevărat să facă (M I-R).

Iar M. M. exploatează politic chestiunea în beneficiul unui grupuscul din PDL şi în dauna partidului întreg.

Crystal Clear spunea...

In final, Monica Macovei nu respecta statul de drept.

Numai o sentinta in justitie te face sau nu vinovat.
MM a fost Ministrul Justitiei.Trebuia sa-si faca ordine in propria ograda.Daca n-a fost in stare ,atunci sa taca.
Ceea ce face ea nu duce dacat la anarhie ,nu la stat de drept
Mai ales cand spune :"va urasc pe toti"....

Riddick spunea...

MM spune că judecă dpdv politic, dar de fapt face rău partidului.

Genul de ordine care este necesar în justiţie îl poate face doar parlamentul.

Crystal Clear spunea...

Da, un Parlament responsabil poate face ordine in organizarea Justitie nu in deciziile pe care le iau judecatorii

Anonim spunea...

ce mai tura-vura......toti sant niste javre ordinare. Dupa ce au sustinut din toti bojocii actuala putere, acum se dau mari critici. Nu-i mai crede nimeni.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: