16 decembrie 2010

Monica Iacob-Ridzi - replică pe blog



"Este regretabil ca, inclusiv din calitatea de fost Ministru al Justitiei, dna Monica Luisa Macovei, nu intelege ca, de fapt, votul Comisiei Juridice si cel de ieri al Plenului Camerei Deputatilor dau expresie principiilor esentiale ale unui stat de drept ;  functionarea credibila a structurilor statului, nu este data de “convenabilitatea” unei decizii a Parlamentului, ci, in esenta, de mecanismul functionarii eficiente a acestora intr-un stat de drept.

Surprinzatoare este si absenta oricarei preocupari a doamnei Macovei in a lua la cunostinta, inainte de a iesi cu declaratii publice, de conduita profesionala a procurorilor, in fapt singurii responsabili de derapajele urmaririi penale in ceea ce ma priveste.

Sunt convinsa ca doamnei Monica Luisa Macovei i-ar fi greu sa gaseasca explicatii pentru care perchezitia a fost solicitata de catre procurorii anticoruptie dupa 6 luni de la inceperea urmaririi penale, i-ar fi greu sa inteleaga de ce acestia aprecieaza ca un adaos comercial este supraevaluare de pret (si egal cu prejudiciul penal), ori ca un program de achizitii nu poate fi modificat,  i-ar fi greu sa explice profundele carente ale procurorilor in interpretarea procedurilor legale de achizitii publice in contextul in care, acuzatiile in ceea ce ma priveste, se bazau pe nerespectarea unei ordonante de urgenta , neintrata in vigoare la data savarsirii faptelor incriminate, i-ar fi greu sa explice de ce mi se reproseaza prejudicii absurde, in conditiile neinsusirii ordonantarilor de plata (cu atat mai mult cu cat actele se afla pe masa procurorilor si niciodata nu au fost comunicate presei, asa cum alte date nereale au fost, mult prea generos, comunicate “pe surse”)".

Integral:

http://www.monicaridzi.ro/2010/12/15/punct-de-vedere-la-declaratiile-exprimate-de-doamna-monica-macovei-de-a-fi-exclusa-din-pd-l/


Foarte ciudat tot acest caz. Totuşi, în instanţă va fi rezolvat.

6 comentarii :

Dumitru lui Nae spunea...

Avem doua Monici.
Din pacate una, pe langa faptul ca nu o ajuta procesorul, are carente grave de moralitate, mai are si tupeu.
Neexcluzand varianta unei inscenari in care - sa presupunem - ar fi putut fi atrasa, ar fi trebuit sa taca dracului din gura, pana la finalizarea procesului. Pentru ca altfel seamana un pic cu situatia "cine se scuza, se acuza".

Riddick spunea...

Nu prea ştie ce trebuie cu adevărat să facă (M I-R).

Iar M. M. exploatează politic chestiunea în beneficiul unui grupuscul din PDL şi în dauna partidului întreg.

Crystal Clear spunea...

In final, Monica Macovei nu respecta statul de drept.

Numai o sentinta in justitie te face sau nu vinovat.
MM a fost Ministrul Justitiei.Trebuia sa-si faca ordine in propria ograda.Daca n-a fost in stare ,atunci sa taca.
Ceea ce face ea nu duce dacat la anarhie ,nu la stat de drept
Mai ales cand spune :"va urasc pe toti"....

Riddick spunea...

MM spune că judecă dpdv politic, dar de fapt face rău partidului.

Genul de ordine care este necesar în justiţie îl poate face doar parlamentul.

Crystal Clear spunea...

Da, un Parlament responsabil poate face ordine in organizarea Justitie nu in deciziile pe care le iau judecatorii

Anonim spunea...

ce mai tura-vura......toti sant niste javre ordinare. Dupa ce au sustinut din toti bojocii actuala putere, acum se dau mari critici. Nu-i mai crede nimeni.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: