09 decembrie 2010

Ce bine îmi pare că aţi luat ţeapă ! :)))



La o adică, sunt şi părţi bune în Tratatul de la Lisabona:



Cum ar fi condiţia de unanimitate a tuturor şefilor de guvern la stabilirea bugetului Uniunii Europene.

Parlamentul European a organizat o reuniune a comitetului bugetar la Bruxelles, pe 8 decembrie. Principala dispută legată de buget, din ultimul timp, a fost propunerea de ridicare a contribuţiei statelor membre cu 6% (propunerea este a Parlamentului European, Consiliul European a stabilit o creştere de 2,9 %). Această propunere [a Parlamentului European] a fost însă respinsă atunci când David Cameron, premierul britanic, în fruntea unui grup de state membre, a protestat faţă de cererea de creştere cu 6 % la ultimul Summit al Consiliului European de la Bruxelles şi a blocat această iniţiativă a Parlamentului European.

Deh, nu mai sunt bani de propagandă suficienţi...

5 comentarii :

NTN spunea...

Eu sper totusi ca astia ai nostri nu au de gand sa aderam la Euro. Aderarea la moneda Euro ar putea fi un dezastru pentru Romania. Nu mai ai control asupra ratelor de schimb si asupra ratelor dobanzii astfel incat sa duci o politica monetara care sa serveasca intereselor economice ale Romaniei. De exemplu, ai putea avea nevoie de un leu mai slab pentru a incuraja exporturile. Sau vrei rate mai mici ale dobanzii pentru a stimula economia. In momentul ala, nu vei mai avea nici un control asupra politicii monetare. Totul se va stabili de catre Banca Centrala Europeana de la Frankfurt. O rata de schimb / rata a dobanzii poate fi avantajoasa pentru o tara si dezastruoasa pentru alta. Exact asta e si marea problema a monedei Euro. Tarile cu economii mai putin performante din zona Euro nu au facut fata politicilor monetare a Bancii Centrale Europene si au ajuns pe marginea prapastiei.

Riddick spunea...

Ăştia care vor euro nu sunt "ai noştri". Punct.

Indiferent de persoană sau de partid.


Euro nu are raţiune economică, este o monedă politica pentru crearea Statului Europa. O aberaţie, dar se pare că se va lăsa cu violenţă renunţarea la aceasta.

Crystal Clear spunea...

Pana si com'profesor e pesimist

http://cristianpreda.ro/2010/12/09/pesimism/#comments

Riddick spunea...

I-am pus un comentariu la postare, sunt curios dacă îl publică:

Noroc că mai sunt şi conservatori în Consiliul European, care pot bloca aberaţiile PPE, PES & Co, care cer mai mulţi bani pe timp de criză, pentru tot felul de mofturi. Putea şi România să fie alături de celelalte 11 ţări, dar se pare că ne convine să ne crească contribuţia anuală (“cotele obligatorii”) la EuroKolhoz:

Joint Statement signed by the leaders of the following countries: the United Kingdom, Germany, France, Netherlands, Sweden, Czech Republic, Denmark, Austria, Finland, Slovenia, Estonia sent to the President of the European Council.

http://www.number10.gov.uk/news/statements-and-articles/2010/10/joint-statement-on-the-2011-eu-budget-56340

Crystal Clear spunea...

Foarte bun comentariul tau.
Sunt curioasa daca-l publica.

Nu-i plac oamenii inteligenti care-l contrazic


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: