22 noiembrie 2010

UDMR trebuie să se ţină de cuvânt : Geoană, OUT !



Mircea Geoană trebuie să plece de la preşedinţia Senatului, după ce Comisia pentru Învăţământ a Senatului s-a întrunit împotriva regulamentului, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR, Marko Bela.


'Comisia de Învăţământ, adică majoritatea membrilor opoziţiei, s-a autoconvocat împotriva dispoziţiilor regulamentare (...) Am cuvinte foarte grave, inclusiv la adresa preşedintelui Senatului. Dacă până acum am avut dubii, în acest moment domnul Mircea Geoană trebuie să plece de la preşedinţia Senatului şi voi face totul pentru acest deziderat', a spus Marko Bela, după raportul întocmit de Comisia pentru Învăţământ potrivit căruia elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor învăţa Istoria şi Geografia în limba română..

Preşedintele UDMR consideră că membrii Comisiei pentru Învăţământ din Senat au comis un abuz grav şi că nici măcar preşedintele comisiei, Mihail Hărdău, nu a ştiut de convocarea întrunirii membrilor acesteia.

Liderul UDMR s-a arătat nemulţumit de faptul că membrii Comisiei pentru Învăţământ au transmis, luni dimineaţă, către Biroul Permanent al Senatului raportul privind Legea Educaţiei Naţionale, care prevede ca elevii aparţinând minorităţilor naţionale de la gimnaziu şi liceu să înveţe Istoria şi Geografia în limba română.

Potrivit secretarului comisiei, Nicolae Robu (PNL), ca urmare a deciziei comisiei de învăţământ, elevii aparţinând minorităţilor naţionale ar urma să înveţe în aceleaşi condiţii ca şi în actuala Lege a învăţământului, adică în sistemul de învăţământ primar vor putea studia după manuale în limba maternă, însă, în ciclul gimnazial şi în cel liceal ei vor învăţa după manuale în limba română, iar la finalul fiecărei lecţii vor beneficia de rezumate în limba maternă


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: