02 noiembrie 2010

Profesor la fără frecvenţă



Parlamentul României   Camera Deputaţilor

Comunicat de Presă

Astăzi, 2 noiembrie 2010, deputatul Adrian Gurzău a înregistrat la Camera Deputaţilor o declaraţie politică intitulată 'Domnule Antonescu, eraţi prezent în viaţa României când s-a semnat Pactul pentru Educaţie?'

Redăm în continuare textul integral al declaraţiei politice:


'Scrisoare deschisă domnului Crin Antonescu, preşedinte al PNL

Îi scriu domnului Antonescu în speranţa că scrisoarea îl găseşte la destinaţie şi că îi va trezi amintiri importante.

Domnule Antonescu, chiar dacă suntem, ca politicieni, în tabere opuse, dumneavoastră în Opoziţie şi partidul din care fac parte, la Putere cred totuşi că putem avea un dialog normal. Sunteţi tânăr şi intelectual şi oricât de 'furios' vă percepem noi, cei din tabăra puterii, sunt convins că aveţi o busolă raţională după care vă ghidaţi. Altfel nu aţi fi reuşit să câştigaţi şefia unui partid important cum este PNL.

Aşadar, vreau să vă confirm îndoiala pe care simt că aţi început să o aveţi în privinţa discursului anti-legea Educaţie, al vicepreşedintelui PNL Andrei Marga.

La început vă spun sincer, şi eu am avut tentaţia să-l iau în serios pe rectorul Marga. Cu atât mai mult cu cât suntem din acelaşi oraş.

Urmărind însă luările de poziţie ale domnului Marga am fost şocat de nivelul subcultural, visceral şi agresiv al aşa-zisei sale argumentaţii. Cred că aţi remarcat, ca şi mine, faptul că a adus ca pricipal argument împotriva Legii Educaţiei, înfăţişarea de 'băieţaş' a ministrului Funeriu sau 'nazismul' premierului Boc şi notele sale de la şcoală (care între noi fie spus, au fost de zece, dar neimportant pentru subiect).

Aşadar, am vrut să vă scriu ca să vă amintesc faptul că partidul dumneavoastră şi-a asumat Pactul pentru Educaţie prin semnătura ministrului Cristian Adomniţei. Că acel Pact nu este o înşiruire de vorbe goale, tocmai de aceea a devenit un document semnat public, pentru a nu mai trece la capitolul declaraţii de bon ton uitate a doua zi.

Dacă astăzi alegeţi să urmaţi interesele şi pornirile viscerale ale unor rectori afectaţi personal de prevederile legii, nu doar că v-aţi lăsa o pată în cariera politică, dar aţi trăda interesele pe termen lung ale naţiunii. V-aţi trăda ca intelectual şi coleg de generaţie cu Cristian Adomniţei cu Daniel Funeriu sau Mircea Miclea, oameni care au avut contribuţii la redactarea acestei legi. Sunt convins că nu o veţi face, pentru că gândiţi şi doriţi o ţară pentru viitoarele generaţii. Indiferent de ce parte a luptei politice vă plasează acum, istoria.'

Adrian Gurzău

Deputat de Cluj

Grupul Parlamentar PDL

Bucureşti,

2 noiembrie 2010

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/36321.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: