02 noiembrie 2010

Profesor la fără frecvenţă



Parlamentul României   Camera Deputaţilor

Comunicat de Presă

Astăzi, 2 noiembrie 2010, deputatul Adrian Gurzău a înregistrat la Camera Deputaţilor o declaraţie politică intitulată 'Domnule Antonescu, eraţi prezent în viaţa României când s-a semnat Pactul pentru Educaţie?'

Redăm în continuare textul integral al declaraţiei politice:


'Scrisoare deschisă domnului Crin Antonescu, preşedinte al PNL

Îi scriu domnului Antonescu în speranţa că scrisoarea îl găseşte la destinaţie şi că îi va trezi amintiri importante.

Domnule Antonescu, chiar dacă suntem, ca politicieni, în tabere opuse, dumneavoastră în Opoziţie şi partidul din care fac parte, la Putere cred totuşi că putem avea un dialog normal. Sunteţi tânăr şi intelectual şi oricât de 'furios' vă percepem noi, cei din tabăra puterii, sunt convins că aveţi o busolă raţională după care vă ghidaţi. Altfel nu aţi fi reuşit să câştigaţi şefia unui partid important cum este PNL.

Aşadar, vreau să vă confirm îndoiala pe care simt că aţi început să o aveţi în privinţa discursului anti-legea Educaţie, al vicepreşedintelui PNL Andrei Marga.

La început vă spun sincer, şi eu am avut tentaţia să-l iau în serios pe rectorul Marga. Cu atât mai mult cu cât suntem din acelaşi oraş.

Urmărind însă luările de poziţie ale domnului Marga am fost şocat de nivelul subcultural, visceral şi agresiv al aşa-zisei sale argumentaţii. Cred că aţi remarcat, ca şi mine, faptul că a adus ca pricipal argument împotriva Legii Educaţiei, înfăţişarea de 'băieţaş' a ministrului Funeriu sau 'nazismul' premierului Boc şi notele sale de la şcoală (care între noi fie spus, au fost de zece, dar neimportant pentru subiect).

Aşadar, am vrut să vă scriu ca să vă amintesc faptul că partidul dumneavoastră şi-a asumat Pactul pentru Educaţie prin semnătura ministrului Cristian Adomniţei. Că acel Pact nu este o înşiruire de vorbe goale, tocmai de aceea a devenit un document semnat public, pentru a nu mai trece la capitolul declaraţii de bon ton uitate a doua zi.

Dacă astăzi alegeţi să urmaţi interesele şi pornirile viscerale ale unor rectori afectaţi personal de prevederile legii, nu doar că v-aţi lăsa o pată în cariera politică, dar aţi trăda interesele pe termen lung ale naţiunii. V-aţi trăda ca intelectual şi coleg de generaţie cu Cristian Adomniţei cu Daniel Funeriu sau Mircea Miclea, oameni care au avut contribuţii la redactarea acestei legi. Sunt convins că nu o veţi face, pentru că gândiţi şi doriţi o ţară pentru viitoarele generaţii. Indiferent de ce parte a luptei politice vă plasează acum, istoria.'

Adrian Gurzău

Deputat de Cluj

Grupul Parlamentar PDL

Bucureşti,

2 noiembrie 2010

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/36321.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: