09 noiembrie 2010

PARTIDUL ANTINAŢIONAL LIBERAL



PNL-Tătărăscu (pe stil nou) a organizat o şuşă la Ateneu, cică pentru comemorarea a 65 de ani de la demonstraţia anticomunistă şi antisovietică de la 8 noiembrie 1945 (vor acum să şi-o anexeze, deşi nu au fost doar liberalii singurii organizatori, si în niciun caz liberalii colaboraţionişti precum Gheorghe Tătărăscu).

Se putea să nu participe acolo şi eternul turist rătăcit (în PDL) Toader Paleologu, un fan al happeningurilor organizate de partidul-anexă al PSD?

Hai să pătrundem mai adânc în acţiunile politice ale PNL, dincolo de monarhismul de operetă al lui Antonescu şi de modelul socializant al "statului liberal".
  
Nici nu credeam că voi găsi - tocmai la Inpolitics ! - această veritabilă bombă.

Nu-i de mirare că PNL se dezice (acum !) de aberaţiile rostite de Bogdan Boza (membru PNL trimis pentru consilierea Partidului Național Liberal din Moldova, transfug din PDL, după ce a provocat un scandal anul trecut la alegerile Organizaţiei de Tineret a PDL): 
“Noi (PNL din România –n.n.) suntem în situaţia fericită de a nu folosi resursa publică şi mă refer la banii publici pentru a sprijini un partid sau altul. Din fericire spun pentru că asta înseamnă să fii corect politic, spre deosebire de faptul cum procedează un partid aflat la guvernare în România“, a declarat Bogdan Boza, comentând susţinerea în campanie a partidelor din AIE afişată recent în mod deschis de liderul statului român, Traian Băsescu. PNL din România, care şi-a anunţat “susţinerea morală şi politică a PNL din Republica Moldova“ consideră că cetăţenii moldoveni nu au nevoie de partidele din AIE. “Nu trebuie să fie create anumite instituţii artificiale şi partide politice şi ştiţi foarte bine la ce mă refer (AIE n.r.), într-un laborator din Bucureşti ca să vă spună dvs ce e mai bine pentru dumneavoastră“, a spus Boza.
Concret, în perspectiva apropiatelor alegeri parlamentare de peste Prut, PNL a desemnat un reprezentant, în persoana lui Bogdan Boza, pentru a-i consilia pe liberalii moldoveni care nu fac parte din Alianța pentru Integrare Europeană (AIE). Prezent la Chișinău, Boza a făcut, zilele trecute, afirmații explozive care fac acum turul presei basarabene. Astfel, el a declarat că susţinerea partidelor din AIE, afişată de preşedintele României, Traian Băsescu, se face nu doar la nivel politic, ci şi financiar, din bugetul României.
Deci, apud Boza, PNL nu susţine coaliţia guvernamentală din Moldova şi acuză PDL de sprijin al acesteia. PNL susţine un partid cu acelaşi nume şi cu aceleaşi obiective. Se pare că alegătorii moldoveni nu sunt receptivi în a-l vota.

Afirmaţii de genul “Nu trebuie să fie create anumite instituţii artificiale şi partide politice şi ştiţi foarte bine la ce mă refer (AIE n.r.), într-un laborator din Bucureşti ca să vă spună dvs ce e mai bine pentru dumneavoastră“ par scoase din comunicatele lui Voronin.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Paleologu asta este o caricatura.
Taica-su l-a bagat in reteaua penelisto-ruseasca ,probabil

Riddick spunea...

Eu mă minunez că a apărut pe lista ipoteticului guvern Croitoru, toamna trecută. Tot nu le-a venit mintea la cap, de se mai încurcă cu şulfele astea liberaloide.

Crystal Clear spunea...

Sa nu uitam ca in BNR a fost plantat si Bogdan Olteanu.....

Riddick spunea...

Da. BNR era afacerea de casă a PNL pe timpul lui Carol I.

Francesco spunea...

Am vazut ca a aparut un update in care "PNL a informat Inpolitics că liberalul Bogdan Boza nu ar avea mandat din partea PNL să participe la campania Partidului Național Liberal din Moldova, în consecință nici declarațiile sale neputînd fi considerate ca fiind asumate de către conducerea partidului."

Prin "conducerea partidului" intelegem ce? Crin Antonescu sau BPC-ul?

Riddick spunea...

NBu îmi dau seama, pare mai degrabă un fel de damage control. Inpolitics cică ar fi al lui DIP (Dan Ioan Popescu), mă mir că a aparut articolul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: