19 noiembrie 2010

"O diferenţă de statut" ?!



După fostul ministru de externe Adrian Cioroianu (ex? PNL), faptul că România nu trimite şeful misiunii (ambasadorul) la ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo, spre deosebire de Franţa şi Germania, se explică... printr-o diferenţă de statut:
Istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe declară într-un interviu pentru RFI că avem de-a face cu un stat şi cu o putere, care priveşte pe termen foarte lung. Deceniile nu contează în analiza chineză, ei gândesc în secole, spune Cioroianu.
 Click pentru înregistrarea audio

Vai de ţărişoara asta, cu aşa miniştri de externe...

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cioroianu a fost si asta un papitzoi care nu vorbea limba engleza.

Riddick spunea...

Un rebut antinaţional, abia acum realizez pe deplin cât de toxic şi găunos este. Ideologia lor de bază - aservirea totala a României unor cauze pe care ei nu le pot enunţa, că le-ar tîrî lumea hoiturile pe străzi.

Crystal Clear spunea...

Si Cioroianu a fost invitat la ISP anul trecut impeuna cu toata gasca
S-a format acolo un nucleu profund antinational de care nu-ti dai nseama la prima vedere.

Vorbeam azi cu o tipa-romanca placata din Timisoara acum 20 de ani, in Germania si revenita sa lucreze aici pentru un nou lant de magazine Lindl .Ca la ei spaga se pedepseste cu inchisoarea ca nu exista coruptie etc,adica ce model de corectitudine sunt nemntii.Asta pana la proba contrara si i-am dat exemplul cu Helmuth Kohl...

Riddick spunea...

La ISP trebuie deratizare, dezinsecţie, eventual citite şi moliftele Sf. Vasile, şi afumat bine cu tămâie.

Crystal Clear spunea...

:)

Anonim spunea...

e clar ca madularul chinez l-a patruns adanc pe cioroianu, de linge asa de dur cu limba aia aspra curul unui regim criminal si abusiv in speranta ca peste secole, ne vor arunca chinezoii ceva ciosvarte...ma bucur ca nu mai e ministru de externe...

la mine pe blog discutam despre NATO sau NATOrskaya?

Riddick spunea...

Mi-e că dacă vom avea instalatii ale scutului antirachetă în România şi Rusia va "coopera" cu NATO la scut, ne vom pomeni pe aici cu ruşi veniţi la "cooperare".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: