01 noiembrie 2010

Holy shit ! PNL demască diversiunile PSD !



Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni că nu ia în discuţie eventualitatea unei alianţe "social-liberale" şi s-a arătat mirat că se pune o astfel de problemă "în cercurile socialiste şi muncitoreşti" ale PSD. Întrebat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, dacă este posibilă o alianţă "social-liberală", Antonescu a negat. "Nu. Eu nici nu am luat în discuţie aşa ceva, nu am avut această temă, dar dacă mă întrebaţi vă spun «Nu» şi mă miră faptul că se vehiculează în cercurile socialiste şi muncitoreşti această chestiune pentru că cel puţin în această privinţă şi eu, şi actualul preşedinte al PSD, domnul Victor Ponta, am avut declaraţii convergente sau asemănătoare şi am spus foarte limpede că, deşi acum, câtă vreme avem de-a face cu regimul abuziv, cu guvernarea incapabilă Băsescu-Boc, suntem aliaţi în opoziţie în anumite acţiuni, e clar că la următoarele alegeri noi ne vom bate, nu ne vom alia pentru că e vorba de dreapta şi de stânga", a explicat liderul PNL.

În opinia lui Antonescu, citat de NewsIn, discuţiile despre eventualitatea unei alianţe PSD-PNL nu ar fi "decât un fel de diversiuni, nu ale PSD neapărat, ci ale celor care nu se împacă cu ideea că PNL devine pe zi ce trece un pol de putere pe scena politică". Antonescu a adăugat că nu-l miră faptul că cei din PDL sau apropiaţi lor vehiculează ideea unei apropieri de PNL pentru că "acolo disperarea e mare şi încercarea de a se agăţa de PNL în ideea că suntem dreapta şi unii, şi alţii e explicabilă". "Dar la PSD chiar nu înţeleg", a mai afirmat el.

România liberă - Antonescu respinge ideea unei alianţe PSD-PNL


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: