03 noiembrie 2010

Frunda s-a supărat pe PDL, care a făcut legea, şi ar vrea cu PSDNL, care a reclamat-o la CCR



Legea Educaţiei a fost declarată neconstituţională cu un vot majoritar de 5-4 (nu ştim încă sigur cine au fost ceilalţi patru judecători care au votat alături de Petre Lăzăroiu, numit de preşedintele Traian Băsescu la CCR).

Dar iată că Frunda este supărat că sunt prea mulţi judecatori la Curtea Constituţională din partea coaliţiei guvernamentale: "Și UDMR a greșit cînd a acceptat politizarea Curţii Constituționale atunci când a votat numirea a trei judecători de la aceeași formațiune politică – PDL, ceea ce nu s-a mai întâmplat! A fost o greșeală esențială! Să nu uităm că peste trei ani președintele acestei țări va fi aceeași persoană și va numi, încă o dată, încă un judecător! Ceea ce înseamnă că peste trei ani de zile cinci din cei nouă judecători ai Curții Constituționale vor fi în situația de a fi fost numiți de același partid politic, respectiv de către președinte!".

Frunda propune UDMR-ului patru puncte pe care să le obţină în schimbul rămânerii la guvernare şi a votării bugetului:

1. oprirea reducerilor salariale și revenirea la salariile dinainte de tăieri; 
2. adoptarea unor măsuri clare de relansare economică; 
3. măsuri de ușurare a poverii fiscale ; 
4. o bună absorbție a fondurilor europene prin înființarea unui minister al Fondurilor Europene.

Un nou semnal dat de Frunda.  

Până una, alta, în caz de anticipate, toată lumea iese bine: UDMR faţă de electoratul propriu -"băi, am vrut, dar nu s-a putut"; PDL, PSD şi PNL faţă de electoratul român, la votarea în plen a legii - "aţi vazut, am eliminat prostiile alea ale UDMR".

Şi mişcarea asta a PNL cu "eliminarea din Constituţie" a grupului parlamentar al minorităţilor ne duce cu gândul că stânga vrea un rezultat electoral mai bun în Transilvania.

10 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Astea sunt rezultatele "tratamentului " lui Soros in Romania

Riddick spunea...

Mie mi-e clar, UDMR pleacă cel mai târziu în primăvară.

Dacă Tokes face partidul lui rapid, se complică treaba.

Crystal Clear spunea...

E din nou blocaj politic.Sunt niste nemernici
Culmea este ca economia creste.
Spun asta pentru ca vad exporturile din domeniul in care lucrez eu.


Vad ca Aligica a inceput sa scrie in tandem cu Theophyle -iti dai seama ce increngatura este ?
Aligica preda socialism de piata sponsorizat de KAS la ISP

Daca si TRU .....

Riddick spunea...

Morpheus: You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. (a red pill is shown in his other hand) You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes. (Long pause; Neo begins to reach for the red pill) Remember -- all I am offering is the truth, nothing more.
(Neo takes the red pill and swallows it with a glass of water)

Matrix (1999).

http://www.youtube.com/watch?v=te6qG4yn-Ps

Crystal Clear spunea...

Dupa ce stii adevarul iti mai trebuie si nitel noroc..

Riddick spunea...

Ai văzut Matrix (toate seriile -2,3...)?

Crystal Clear spunea...

Nu . Eram foarte ocupata cand a aparut seria
O sa incerc sa-l caut

Crystal Clear spunea...

Am gasit asta.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Matrix

Mai caut si citesc

Riddick spunea...

E film tare de tot.

Crystal Clear spunea...

Am citit.
Excelent subiect !
Toata lumea vorbea de el pe vremea aia.Eu contruiam o casa si n-avem timp

Sa ved pe unde il gasesc sa-l vad si eu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: