23 octombrie 2010

Membrii "de onoare" şi colaboratorii



GRUPUL DE INITIATIVA ECOLOGICA
SI DEZVOLTARE DURABILA


Despre Noi

Fundatia  GRUPUL DE INITIATIVA ECOLOGICA SI DEZVOLTARE DURABILA este o organizatie apolitica, independenta, nonguvernamentala, non profit, înfiintata la 30 august 2005, la initiativa domnului Ion Iliescu – presedinte al României în perioada 2000 – 2004 si a doamnei Doctor Inginer Cristiana Sîrbu – presedinte executiv al Fundatiei. Scopul Fundatiei “Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila” este acela de a contribui la conceptul de dezvoltare durabila si protectia mediului în România.

În acest sens a fost creat “Forumul national pentru dezvoltare durabila si protectia mediului”, care a avut posibilitatea sa ofere un cadru institutional pentru dezbaterea responsabila a problemelor dezvoltarii Romaniei.



Echipa

CONSILIUL DIRECTOR

  • Ion ILIESCU -  Presedinte
  • Dr. Ing. Cristiana SÎRBU – Presedinte Executiv
  • A.S. Printul Mihai de LAUFENBURG – Secretar General

MEMBRII DE ONOARE SI COLABORATORI:

  • Prof. Emil CONSTANTINESCU
  • Lester R. BROWN
  • Acad. Cristian HERA
  • Bruno ROCHE
  • Prof. Univ. Dr. Marian IANCULESCU
  • Prof. Univ. Dr. Victor AILENI
  • Ing. Aurel UNGUR
  • Acad. Tudorel POSTOLACHE
  • Prof. Univ. Dr.  Mircea CIUMARA
  • Dr. Ion SANDU
http://www.giedd.ro/






7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am citit acum cateva zile linkul de mai jos si m-am ingrozit : vor sa inventeze : dreptul la apa, dreptul la vacanta, dreptul sa nu-ti fie frica...
Au construit o intreaga ideologie a "sustenabilitatii" care inlocuieste ideologia comunista.
De asta Iliescu este presedintele acestui ONG

http://riddick2.blogspot.com/2010/10/spotlight-on-sovereignty-un-creates.html#links

Riddick spunea...

ONU a devenit o organizaţie comunistă, antioccidentală.

Constantinescu a fost de la început în schemă, propus de Blandiana lui Coposu, care l-a acceptat (după ce mai acceptase intrarea în PNŢ în decembrie 1989, chiar de la început, a grupului Ioan Alexandru - Liviu petrina - Pavel Suian, oamenii lui Ilici, şi schimbarea denumirii în PNŢCD).

Similar ca în Cehoslovacia:

Este bine cunoscut faptul că tovarăşii din Cehia şi Slovacia au avut dificultăţi deosebite în aranjarea arenei pentru circul lor sau, mai la obiect, leii revoluţiei s-au dovedit a fi în mod ciudat şchiopi şi înceţi. The Economist a raportat în noiembrie 1989, cu o notă de neîncredere, lipsa ciudată de spontaneitate din partea demonstranţilor oarecum letargici. Bătrânul episcop de Praga a încercat să salveze situaţia făcând un apel pentru continuarea protestelor, iar următorul val de demonstraţii au arătat un pic mai bine, iar la rândul lor au dat poliţiei un pretext pentru o afişare a brutalităţii. În acelaşi timp (probabil din anxietate că revoluţia ar putea muri, eventual, de frică) comuniştii au promis să trateze demonstranţii mai blajin de aici înainte. Momentul cheie s-a întâmplat pe 27 noiembrie, când mulţimea mult mai îndrăzneaţă a ajuns la clădirea Comitetului Central scandând: "Jos cu partidul unic !", astfel repetând noţiunea invocată câteva zile mai devreme de către prim-ministrul comunist, Adamec. Ca răspuns la această cerere îndrăzneaţă, demonstranţii au văzut feţe zâmbitoare la ferestrele clădirii partidului şi gesturi de solidaritate fericite din partea aparatcikilor de partid.

Acestea toate au fost o întorsătură de evenimente tipică pentru "schimbările politice" din Europa de Est. Ceva necurat a avut loc, un fel de provocare, care a inclus poliţia secretă, partidul şi, desigur - opoziţia. Nu ştim nici până azi vreun detaliu al negocierilor din culise - au reuşit să ascundă o mulţime sub mantaua catifelată a revoluţiei - şi totuşi intervievaţii lui Robert Buchar dezvăluie o cantitate uimitoare de secrete.

http://riddickro.blogspot.com/2010/10/circul.html#more

Crystal Clear spunea...

Sper sa vina ziua cand o sa scrie si in cartile de istorie din scoala adevarul despre lovitura de stat si manipularea populatie.
Nu stiu ce sa mai cred despre Coposu.
Sa-l fi fraierit si pe el?
Ratiu a venit si el cu scop precis imediat dupa '89 ?

Riddick spunea...

Au existat, probabil, contacte între grupul lui Coposu şi cel al lui Iliescu, iniţiativa pornind de la cel de-al doilea, pe care Securitatea le-o fi înregistrat.

Ar putea fi una din explicaţiile unor decizii ciudate de-ale lui Coposu.

Şi Raţiu a fost contactat de grupul Iliescu (mai precis, de aripa militară, condusă de Măgureanu şi de ofiţerul de marină Radu Nicolae). Obţinuseră de la Raţiu promisiunea unei finanţări (pentru procurarea de "arme neletale" - grenade "orbitoare" cu magneziu şi arme cu tranchilizante; dar oare cu aşa ceva faci o "revoluţie" ?!).

Raţiu şi-a dat seama că (spunea el) grupul pucist vrea credibilizare prin asocierea cu persoane influente anticomuniste, aşa că a renunţat la finanţare.

Ilici i-a plătit-o apoi, refuzându-i înfiinţarea unui post de televiziune privat. Sau demersurile lui Raţiu (ani de zile, pt o televiziune privată) să fi fost un bluff spre a descuraja alţi potenţiali investitori ?

Crystal Clear spunea...

Am mers acum vreo 2 zile cu Magureanu in avion.Poarta o palarie mare de tot.Vrea sa-si pastreze statura de "mare om"

Este sinistru....
Nici n-ar trebui sa fie liber

Riddick spunea...

La ce justiţie avem noi, şi cu mafia numita CSM băgata în Constituţia "reformată" din 2003...

CSM a fost motivul principal pentru care nu m-am dus la referendum în 2003.

M-am întrebat de la început: cum naiba să iasă ceva bun dacă este gândit de Năstase şi de PDSR ?

Crystal Clear spunea...

Nici eu n-am fost pentru ca mi-era sila de tot ce facea PSD si Nastase.Am verificat : n-am nici un timbru de vot pentru 2003 pe buletin


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: