07 octombrie 2010

Iranul este parte în conflictul din Afganistan: poliţia afgană a confiscat 22 de tone de explozibili proveniţi din Iran



Poliţia afgană a descoperit şi confiscat 22 de tone de explozibili de provenienţă iraniană. 

Explozibilii sunt folosiţi de talibani împotriva militarilor afgani şi occidentali. 

Doi militari români au murit, iar un altul a fost rănit, când autovehiculul în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat (IED).

Este evidentă implicarea regimului de la Teheran în aprovizionarea talibanilor cu armament, muniţie si explozibili. Doar nu este vorba de 22 de tone de cartofi, ci de explozibili.



Poliţia afgană a declarat miercuri că a confiscat 22 de tone de explozibil ascuns în cutii marcate "alimente", "jucării" şi "ustensile de bucătărie", care ar fi fost importate din ţara vecină, Iran.

Descoperirea a fost făcută marţi, la un punct vamal din provincia de vest Nimroz, de lângă graniţa iraniană.

"Am găsit aceste materiale ascunse într-un container de 40' (cca 12m lungime) care venise din Iran. Explozibilii au fost camuflaţi ca mărfuri alimentare, jucării şi ustensile de bucătărie", a spus  Mohammad Musa Rasouli, adjunctul şefului poliţiei locale, pentru AFP.

Bombele fabricate din muniţii şi explozivi vechi sunt principala armă utilizată de către insurgenţii talibani şi alţii care luptă impotriva guvernului afgan sprijinit de Occident şi de trupe din Occident, şi provoacă cea mai mare parte din victimele militare.

Comandanţi militari străini şi unii oficiali afgani au acuzat Iranul că furnizează arme talibanilor, grupul principal al insurgenţei de la invazia din 2001 a SUA, care a înlăturat regimul lor de la putere.

Teheranul, un vechi inamic al SUA, neagă acuzaţiile, şi înalţi oficiali afgani spun că nu au nici o dovadă împotriva Iranului.

SUA şi NATO au trimis peste 150.000 de soldaţi în Afganistan pentru a lupta cu talibanii şi pentru a apăra administraţia preşedintelui Hamid Karzai.

5 comentarii :

angela tocilă spunea...

şi uite-aşa se pune de-un război "îndreptăţit" :)

Riddick spunea...

Cancerul ăsta metastazează din 1979.

Dacă nu era tovarăşul Jimmy Carter preşedinte atunci, un altul ar fi aplicat clauzele Tratatului de Alianţă cu Iranul, în vigoare, si echipa Khomeini dirijată de la Moscova nu mai lua puterea. Simultan, aproape, au intrat şi sovieticii (oficial) în Afghanistan.

Jimmy Carter:

http://www.discoverthenetworks.org/search/?cx=013255222075609514560%3Avfcebs4vcuo&q=Jimmy+Carter&sa=Search&cof=FORID%3A11&cx=013255222075609514560%3Avfcebs4vcuo&siteurl=www.discoverthenetworks.org%2Fsearch%2F#1037

Crystal Clear spunea...

Este excelent ca ne explici logic lucrurile astea.
Avem extraordinar de mult de invatat de aici !
Cateodata este pus si simplu captivant.

De 65 de ani nu ne invata mai nimeni istorie contemporana ,reala, nu ne explica nimeni ceea ce se intampla sub ochii nostri. Ni se pun pe tava doar inchipuirile unor dascali scoliti in vremuri comuniste

Anonim spunea...

de la lashul ala de carter se trag toate...un altul cu balls de fier, i-ar fi aranjat cum trebuie pe "revolutionarii" astia cu turban si halat de noapte...odata cu criza de un an a ostaticilor americani, USA a fost injosita de o natie de spalati pe creier...

Riddick spunea...

Preşedintele Afghanistanului de la momentul invaziei sovietice a fost împuşcat de trupele Spetnaz care au atacat palatul prezidenţial din Kabul. Deşi fusese instalat tot de ei, dar mai discret.

Dincolo, în Iran, agenţii lui Khomeini aruncau peste gardurile caselor - la arabi şi la persani au ziduri, nu garduri de nuiele ca-n Bărăgan - casete ORWO imprimate în RDG cu discursurile lui Khomeini, care primise azil politic în Franţa. Mai bine turna Şahul beton peste el.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: