22 octombrie 2010

"Iar dacă ţara duce lipsă de boieri, vom face alţii, cinstiţi şi drepţi !"




3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vad ca sunt foarte activi astia cu Fundatia si organizeaza in continuare tot felul de dezbateri, de data asta prin tara.

In Rec.Dreptei este pomenit un punct de vedere al lui E Gellner in care nationalismul trebuie privint ca unul civic ( ca apartine unei civilizatii-europene) si nu unul unul etnic care este o expresie a identitatii culturale a unei comunitati ( a unei tari)
De asemenea se mentioneaza ideea ca statul national este in disolutie si ca apare notiunea de patriotism constitutional care inseamna ca suntem patrioti fata de o constitutie ( cea europeana) si nu fata de patrie..Apare astfel conceptul de natiune civica .
Vad ca tot Fundatia se ocupa de educatia poilitica a tinerilor :
“Fundația Creștin-Democrată anunță organizarea unui seminar creștin-democrat deschis unui număr de 15 tineri interesați, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani. În zilele de 5 (seara), 6 și 7 noiembrie 2010, aceștia vor putea participa la câteva dezbateri despre valorile doctrinei creștin-democrate, între care: demnitatea umană, subsidiaritatea, solidaritatea, economia socială de piață (sau ordoliberalismul). Printre lectori se vor număra: prof. univ. dr. Radu CARP, lect. univ. dr. Adrian PAPAHAGI, lector univ. dr. Mihail NEAMȚU, şi dr. Theodor PALEOLOGU”

Riddick spunea...

E clar. Fac ce le spune Fundaţia Adenauer.

Nici măcar nu sunt în stare să ne aburească mai original.

Crystal Clear spunea...

Exact.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: