22 octombrie 2010

"Iar dacă ţara duce lipsă de boieri, vom face alţii, cinstiţi şi drepţi !"




3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vad ca sunt foarte activi astia cu Fundatia si organizeaza in continuare tot felul de dezbateri, de data asta prin tara.

In Rec.Dreptei este pomenit un punct de vedere al lui E Gellner in care nationalismul trebuie privint ca unul civic ( ca apartine unei civilizatii-europene) si nu unul unul etnic care este o expresie a identitatii culturale a unei comunitati ( a unei tari)
De asemenea se mentioneaza ideea ca statul national este in disolutie si ca apare notiunea de patriotism constitutional care inseamna ca suntem patrioti fata de o constitutie ( cea europeana) si nu fata de patrie..Apare astfel conceptul de natiune civica .
Vad ca tot Fundatia se ocupa de educatia poilitica a tinerilor :
“Fundația Creștin-Democrată anunță organizarea unui seminar creștin-democrat deschis unui număr de 15 tineri interesați, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani. În zilele de 5 (seara), 6 și 7 noiembrie 2010, aceștia vor putea participa la câteva dezbateri despre valorile doctrinei creștin-democrate, între care: demnitatea umană, subsidiaritatea, solidaritatea, economia socială de piață (sau ordoliberalismul). Printre lectori se vor număra: prof. univ. dr. Radu CARP, lect. univ. dr. Adrian PAPAHAGI, lector univ. dr. Mihail NEAMȚU, şi dr. Theodor PALEOLOGU”

Riddick spunea...

E clar. Fac ce le spune Fundaţia Adenauer.

Nici măcar nu sunt în stare să ne aburească mai original.

Crystal Clear spunea...

Exact.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: