25 octombrie 2010

Dan Diaconescu a minţit în direct, încă o dată



Comunicat de presă - Patriarhia Română

Domnul Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhiei Române pentru a candida la Preşedinţia României

În legătură cu afirmaţia domnului Dan Diaconescu care pretinde că ar fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a candida la preşedinţia României, precizăm:

Singura întrevedere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc în ziua de 27 mai 2010, când Patriarhul României l-a primit în audienţă pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia.

Cu această ocazie, domnul Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Române sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care îl conduce. Întrucât Patriarhia Română are propriul său post de televiziune, TRINITAS TV, un astfel astfel de sprijin nu este necesar.

Menţionăm că în cadrul întrevederii nu a existat nicio discuţie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la Preşedinţia României deoarece, la data respectivă, Preşedintele României fusese ales cu câteva luni înainte (6 decembrie 2009).

Totodată, precizăm că Patriarhia Română nici nu îndeamnă şi nici nu opreşte mirenii să candideze la Preşedinţia României sau la altă demnitate publică, întrucât ea trebuie să fie neutră din punct de vedere politic.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

AGERPRES

2 comentarii :

Francesco spunea...

Oare un mincinos minte doar o singura data?

Riddick spunea...

Nu, pentru unii chiar este un mod de viaţă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: