12 septembrie 2010

Sistemul Putin



Un film documentar (The Putin System) care trebuie urmărit:

 
The Putin System (trailer)





Is Al Qaeda a Kremlin Proxy? 

The Russo-German Plan to Dismantle NATO

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Oare este adevarat ce se zice despre Stolo?

http://anonymusgerula.wordpress.com/2010/09/12/3600/#respond

Riddick spunea...

Da, nu mai vrea vicepreşedinte PDL.

De parcă l-ar mai vrea partidul. S-a dovedit că este inutil încă din decembrie 2008.

Vine postare tare de tot.

Crystal Clear spunea...

:)))))

Crystal Clear spunea...

Am urmarit filmul.Sunt socata de adevarul celor spuse acolo.
Sunt vremurile noastre ,istorie contemporana pe care n-as fi crezut niciodata in viata ca le vom trai din nou,dupa caderea lui Ceausescu!
Ceea ce am retinut este definitia sistemului :
Putin a instituit un sistem de dictocratie, militarocratie, care pune si foloseste impreuna valori contradictorii cum ar fi liberalismul si etatismul democratia si dictura astfel incat prin instituirea corporatiilor a resusit nationalizarea cheltuielilor si privatizarea profiturilor ( de catre oligarhii kagebisti alesi de Putin personal).
O adevarata ologarhie.
Din pacate incepe sa se intainda si la noi.Tocmai ma uitam ieri la un depozit Rompetrol aflat in vecinatea casei noastre si ma gandeam ca Gazpromul imi este deja vecin.
Imi spunea recent cineva care lucreaza acolo ca in curand va trebui sa invete sa vorbeasca ruseste....

Cu cat timpul trece si nimeni nu face nimic cu atat puterea lui Putin creste in lume...

Riddick spunea...

Putin este vârful icebergului. "Furnicile" mişună printre noi, le vedem la intrarea în lift, la serviciu, la pauza de ţigară, la TV, şi de cele mai multe ori nu ştim ce sunt cu adevărat.

Crystal Clear spunea...

Exact la asta ma gandeam si eu...

El este capul care a adunat "funicile" in jur, si le-a dat mai ales putere economica .

A instituit a "managed democracy", a "vertical politic", adica de sus in jos ( asa inteleg eu sensul celor spuse in film)

Crystal Clear spunea...

Exceptionala postare !

Riddick spunea...

Eh... Filmul este din iarna 2007-2008, pentru noi este nou. Nu acoperă cazul Politkovskaya şi invadarea Georgiei, dar se vede blocul din Moscova aruncat în aer de FSB ("cecenii" depozitaseră la subsol "saci cu zahăr").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: