29 septembrie 2010

Ghişe, dat de gol de tonomate



Mă tot întrebam ce rost are aiureala lui Ghişe (proiectul de lege "a jurnalistului"), de care PNL se disociază. Nu îl ştiu pe Ghişe vreun disident pe la PNL.

Răspunsul a venit de la MediaSind, care îl dă de gol pe Ghişe: 
"Şi această iniţiativă a domnului Ghişe e la fel de periculoasă ca şi iniţiativa preşedintelui României de a introduce presa la capitolul vulnerabilităţi în Strategia de Apărare a Ţării. Mass media nu au nevoie de o lege a presei. Există suficiente instrumente de autoreglementare, cum ar fi Codul deontologic al jurnalistului, contractul colectiv de muncă la nivel de ramură mass media, dar şi CNA-ul aşa politizat cum e, pentru a nu mai fi nevoie de o lege a presei. Libertatea de exprimare nu poate să fie reglementată de autorităţile statului pentru că ar încălca convenţiile şi tratatele internaţionale la care România este parte."
Aha. Deci asta era. Repede, ceac-pac, un proiect de lege pe domeniul presei, să decrebilizăm Strategia de Apărare a Ţării, care menţionează motivat printre vulnerabilităţile la adresa siguranţei naţionale campaniile de presă la comandă.
Strategia urmează să fie supusă aprobării parlamentului.

Putem include aici şi iniţiativa lui Prigoană, care vizează presa scrisă. 

Lucrurile complicate au explicaţii simple.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Metode tipic comuniste.

Riddick spunea...

Ce mai regie la PNL şi blogosfera aferentă, de condamnare a lui Ghişe, deci idem la Strategie când ajunge la dezbatere.

Crystal Clear spunea...

Este cineva care coordoneaza "stiintific" toata actiunea stinagii din Romania.
iar acest cineva nu este Iliescu.

Mai mult ca sigur ca este la Moscova la FSB


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: