20 septembrie 2010

Conservatorismul, ca ideologie a corupţiei inerente



Această aiureală este susţinută de sorosistul Horaţiu Pepine, de la Deutsche Welle.

Articolul are titlul Linia invizibilă care divide democraţia românească şi porneşte de la "concluzia" că "ideea extinderii politicilor ofensive anticorupţie se loveşte peste tot de gândirea politică conservatoare".

Şi nu "conservatoare" în sensul  opoziţiei la nou şi la progres, ci în sensul ideologiei de dreapta cu acelaşi nume:
În orice caz, la Bucureşti sunt puţine şanse ca ideile comisarului european susţinute cu multă convingere de Monica Macovei, să fie privite cu simpatie. Este adevărat că pe termen scurt administraţia românească ar putea profita, abil, de pe urma acestei relativizări a problematicii corupţiei. Dar, în cadrul partidului de guvernământ sau în cercurile apropiate de simpatizanţi se manifestă tot mai vizibil o gândire politică inspirată de conservatorismul creştin, care priveşte cu reticenţă înmulţirea legilor, a reglementărilor de tot felul în dauna libertăţilor şi discernământului personal.
Vai, ce-i mai deranjează pe europeişti şi pe stângişti apariţia şi consolidarea unei forţe politice autentic de dreapta, adepta statului minimal şi a individualismului, adică exact opusul liniei EuroKolhozului:
Ministrul de Externe Teodor Baconschi susţinuse la rândul său o amplă conferinţă la ISP în care prezentase soluţiile creştin democrate la coruperea largă a mediului politic, mizând nu pe extinderea mecanismelor de constrângere, ci, în primul rând, pe o altă selecţie a candidaţilor şi a persoanelor cu influenţă în spaţiul public.
Polemica mereu prudentă şi implicită cu centralismul de la Bruxelles tinde însă să irupă în forme explicite. În orice caz, în conferinţa citată, Mihail Neamţu a atins un punct nevralgic, spunând că „limbajul comisarilor europeni nu străpunge centrul plebeian al unei voinţe rău orientate". Pentru a inversa sensul lucrurilor ar fi necesare nu noi directive europene, ci, în primul rând, „ca virtuţile creştine să redevină relevante în spaţiul public“.

Există în această orientare, relativ nouă în spaţiul public românesc, o puternică inspiraţie din conservatorismul american din a doua jumătate a secolului trecut. Probabil că pentru înţelegerea acestei poziţii, cea mai bună cheie ar fi formularea lui Frank S. Meyer, unul dintre editorii şi co-fondatorii revistei National Review : Alegerea politică centrală, spunea Frank Meyer, este între „acceptarea autorităţii derivate din criteriile transcendente ale binelui şi adevărului" şi „consolidarea normei legale". Prima, a susţinut Meyer, se asociază cu libertatea, în timp ce a doua sfârşeşte prin „a admite o structură autoritară a statului şi societăţii".
Rămâne de dovedit cât de autentică va fi această forţă. 
Că nu "polemica mereu prudentă şi implicită cu centralismul de la Bruxelles" este soluţia, ci lupta deschisă.
Inclusiv cu "secta" sorosiană care a început campania de imagine pentru alegerile din PDL.

16 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Secta incepe imediat cu o "Fundatie"

"Acum, după aproape patru ani, informala Grupare Aproape s-a metamorfozat (și s-a lărgit) în matricea unei Fundații Creștin-Democrate care va fi lansată oficial în luna octombrie 2010 (voi reveni cu detalii la timpul oportun)"

http://grupareaaproape.wordpress.com/2010/09/19/o-noua-adresa-mihailneamtu-ro/

Riddick spunea...

Să vedem ce este - ceva autentic, ori şobolanii lui Soros vor infiltrarea pe ambele laturi ale dreptei.

Crystal Clear spunea...

Da, aceasta-i intrebarea !
Sobolanii vor sa inconjoare dreapta din toate partile.
E mult de lupta pentru a putea face o dreapta curata si puternica

Am citit pe NR ca Rusia pune presiune mare pe Cehia...

http://riddick2.blogspot.com/2010/09/robert-amsterdam-perspectives-on-global.html#links

http://www.robertamsterdam.com/2010/09/russias_rising_influence_with_the_czech_republic.htm

Riddick spunea...

Acolo este bine la toate trei poziţiile: preşedinte, guvern, parlament.

La noi piesa slabă este parlamentul, ca în toţi cei 20 de ani trecuţi.

murfi spunea...

riddick
esti usor nedrept de data asta

prezentarea curentelor mi se pare decenta (poate chiar usor favorabila conservatorismului crestin fata de 'lupta sisifica a eticismului laic'); articolul e analitic, informativ si nu sugereaza "calea"; jurnalistic, nu-i pot baga de vina (poate is mai ingaduitor si in comparatie cu restul presei romanesti :) )

oricum, cu asta nu ii absolv de sorosianism, ca l-am vazut si eu la lucru :)

in ce priveste conservatorismul crestin romanesc (care, in mod normal, va ajunge pina la urma in razboi si cu crestin-democratia lui baconschi), ar face bine sa se coaguleze o data si o data ca altfel raminem tot cu uessr in brate si in plus cu citeva discursuri frumoase

Crystal Clear spunea...

Ai dreptate.

Am prins un fragment pe B1TV -mare emisiune mare cu R Golban.

Gici cine vorbeste ?
redactorul de la DW : Robert Schwartz


Citisem pe undeva prin linkurile date de tine ca si pe Soros l-a chemat Schwartz dar ca si-a schimbat numele

Rasul curcilor!

Riddick spunea...

murfi, aştept un partid de dreapta puternic. PDL nu are această şansă cât timp este în PPE şi îi face seminarii de instruire Fundaţia Konrad Adenauer.

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Nu ştiu dacă Schwartz sau ceva asemănător...


http://www.sorosmonitor.com/home.aspx

DW face jocul ruso-german.

Crystal Clear spunea...

"DW face jocul ruso-german"
Povestea asta cu datoria are pe undeva o capcana.

Riddick spunea...

Ba bine că nu...

Vin tot felul de terchea-berchea, arunca pastila - "Ştiiiuuu io că are România de luat bani !"; "fac io lobby pt. recuperarea creanţei/tezaurului, etc...".

Şi reiese că "guvernul nu se interesează", deşi demersurile nu pot fi făcute publice, iar documentarea exactă a cazului poate dura luni de zile !

Crystal Clear spunea...

@ Murfi

Nu numai discursuri frumoase .Dar carti frumoase.

Una scrim si vorbim si alta facem...
(sau consumam).

Rusine mare pentru cei in cauza

Riddick spunea...

Dacă şi noua Fundaţie este sub tutela Fundaţiei Konrad Adenauer, e clară - pantomimă.

Crystal Clear spunea...

Aha, deci asa este cu creanta!
Agitatie ca sa aratam ca guvernul e bleg .
Divide et impera.
Mai, ce mai scoala, ce mai scoala au astia!
Si aduc tot felul de tinerei studiosi, seriosi ,bine pregatiti teoretic pe bancile universitatilor dar si bine spalati pe creier si fara experienta practica sa ne vand noua iluzii si sa ne creeze noi frustari

Crystal Clear spunea...

In legatura cu "Fundatia" : eu pun pariu ca-si va baga coada si KAS

In acest caz e moarta din start.

Riddick spunea...

Indiciul este clar - albă ori neagră.

Ce, ăştia cred că au de-a face cu idioţi ?

Crystal Clear spunea...

Exact la asta ma gandeam si eu.

Astia ne iau drept prosti ,retardati?

Adica noi ,astia de pe strada nu putem citi ,gandi si apoi judeca ceea ce fac ei ,felul in care pun ei teoria in practica ?

Pai daca isi imagineaza ca ne pacalesc vor pierde si bruma de respect pe care o mai aveam fata de eruditia lor.

Degeaba citesc si scriu frumos daca ne mint
Am aruncat orzul pe gaste.

Spoiala de cultura....., fitze intelectualiste


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: