25 august 2010

Studiu comparativ



...despre sindromul (Wernicke-)Korsakoff.


 I. - Corina Drăgotescu (jurist, jurnalist, tonomat):
Există aşadar un motiv necunoscut pentru care preşedintele este atât de nervos. Cunoaşterea acestuia ar fi mult mai interesantă decât incidentul de la Cireşica, pentră ca ar putea fi vorba de lucruri care vor influenţa direct viaţa noastră.

Mai există o teorie apărută prin diverse medii şi pe care am regăsit-o în nişte comentarii de pe net, suspect de informate şi la obiect. Se spune că Traian Băsescu ar fi suferind de o afecţiune numită Korsakoff, care-i dă aceste stări imprevizibile. Ar putea fi şi aşa, cu toate că, în nenumărate rânduri, Administraţia prezidenţială şi preşedintele au dezminţit categoric orice boală, indiferent cum s-ar numi ea.

Ca om care am trecut printr-o boală grea, mi-ar părea rău dacă preşedintele ar avea vreo afecţiune medicală şi nu pot decât să sper că nu-i aşa, pentru că nu aş dori nimănui să fie bolnav, nici măcar de o gripă severă.

Ca cetăţean însă, am nevoie să ştiu ce este în spatele stării de nervozitate prezidenţiale şi, mai ales, aş vrea ca preşedintele să-i prezinte scuze `dobitocului` pentru că, într-o seară de vară, în concediu, a reacţionat aşa cum n-ar fi trebuit să o facă.

II. - Medicii Ken Shaw şi Allan Thomson despre sindromul Wernicke-Korsakoff  (fragment dintr-un documentar din 1979; atenţie după minutul 2:28):


7 comentarii :

Riddick spunea...

Din documentar reiese, deci, că 10% din pacienţi mor, iar unii pacienţi progresează spre starea cronică a bolii, adică vor avea sindromul Wernicke-Korsakoff.

Aşadar, ÎNAINTE de a avea acest sindrom foarte grav, pacientul ar trebui să treacă printr-o fază acută (temporară), încă şi mai gravă !

anarchix spunea...

Hai sa vedem.

Rusii se supara acum cateva zile pe diplomaat, dupa aia spun ca stau pana in 2044 in Armenia, urmeaza infiintarea asociatiei pentru apararea presei cam tot in zilele alea + intamplarea cu dobitocul ala de avocat. Acum petardele astea.

Intamplare? I don't think so. Chiar sunt convins ca Base trebuie s-o ia pe calea de mana forte. Fuck 'em! Romanului ii place oricum sa asculte de bata.

Riddick spunea...

...plus Bushehr:

http://euro-med.dk/?p=16710

It's coming this way.

Crystal Clear spunea...

In ce hal a ajuns Dragoteasca !
Este inadmisinil cata obraznicie.
Ar trebui imediat data in judecata!


Oare Israelul asteapta si "convorbirile de pace" din 2-9-10 ?

Riddick spunea...

A scris la plezneală subiectul, dar bizonu' care nu ştie despre ce-i vorba s-ar putea să muşte nada.

Nu ştiu ce va fi cu Orientul Mijlociu, apar mereu informaţii noi.

Crystal Clear spunea...

Da, drec ca Dragoteasca a scris la plezneala.
Trebuie data in judecata.

Riddick spunea...

Cineva cu acest sindrom de-abia se poate ţine pe picioare, darmite să practice pugilismul...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: