13 august 2010

Debandadă şi alcool la Roşia Montană



Monitorul de Cluj a publicat articolul Debandada si alcool in numele „eliberarii Rosiei Montane“, din care redau câteva pasaje:
Locuitorii din zona Rosia Montana spun ca nu se regasesc in zgomotosul festival care este Fin Fest si ca isi prefera sarbatorile locale, mai linistite si cu care s-au obisnuit de atitia ani.
     Tinerii cu creasta si cu muzica zgomotoasa par a nu fi „potriviti“ cu linistea rosienilor si a locuitorilor celorlalte sate din zona. Oamenii din comuna, din Cimpeni si din Abrud duc mai degraba dorul sarbatorilor cimpenesti sau ale minerilor, al celor cu un iz aparte, de liniste, cum sint Ziua Minerului si Sf. Paraschiva.

Cornel Avram locuieste in Rosia Montana, iar sotia lui lucreaza la un magazin de alimente in localitate. Din punctul sau de vedere, Fin Festul este o „debandada curata“. „Ne deranjeaza ca vin aici, beau, apoi distrug tot ce pot. Sotia mea a avut nevoie de doi oameni pentru a controla situatia de la magazin, altfel, «baietii» aia dadeau peste ea“, a povestit Avram. El si-a amintit ca festivalul a inceput acum 4 ani, dar ca anul trecut, in 2009, nu s-a tinut.
     Un alt aspect care l-a ingrijorat pe localnic a fost ca la Fin Fest vin multi tineri, multi mai tineri de 18 ani, care beau, uneori peste masura, si se expun si multor pericole: „Vad asta la magazin. Cumpara bautura in prostie, iar in ultimele zile sint in stare sa isi vinda si hainele pentru a pleca acasa. Mi se pare o prostie. Ii vad la cersit pe marginea drumului si imi e mila de ei, dar asa ceva nu se face“, a afirmat acesta.

Nici sloganul manifestarii – „Hai la Rosia Montana sa o eliberam!“ – nu e tocmai pe gustul localnicilor.
     Cornel Ignea, de exemplu, spune ca „Rosia Montana este a noastra, a rosienilor, nu trebuie eliberata asa“. Acelasi lucru il subliniaza si Constantin Palade, care a adaugat ca, de vreme ce nu se poate vorbi de nici un razboi, nu este cazul sa fie nici o eliberare si, in nici un caz, Rosia nu trebuie transformata intr-un cimp de lupta, iar Cornel Avram nu vede care ar fi rostul sloganului si de ce ar vrea cineva sa cucereasca un loc care nu e al lui.
 UPDATE: Bisexualul Dragoş Bucurenci - liderul Noii Stângi (George Roncea, Curentul)

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vad ca asociatia care are in obiectul de activitate revolutii face reclama la petrecerea cu alcool pentru tineri sub 18 ani.

http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/07/fanfest-2010-in-rosia-montana/

iar organizatorii se dau urmasii golanilor de la |Universitate.
Sfata ipocrizie si denaturare tipic comunista !

http://www.noiigolani.ro/blog/2010/06/26/fanfest-2010-in-rosia-montana/

Riddick spunea...

Sunt două organizaţii "despre care se spune" că ar fi manipulate de PDL. Dimpotrivă, mimează ele aşa ceva, ca la o adică să aducă deservicii (vezi cazul cu Ion Iliescu la Târgul de Carte, cînd un "nou golan" a făcut agitaţie aiurea).

Se mai numeşte chestia asta "false flag operation":

http://en.wikipedia.org/wiki/False_flag

Crystal Clear spunea...

Am mai pus comentariul asta la Postarea de mai jos :
Dragos bucurenciu:
New member la Istitutul Aspen-Romania societatea civila de stanga-vorba ta :

http://riddickro.blogspot.com/2010/08/anatol-plugaru-descompunere-tradare.html

New member :
Dragos Bucurenci !

http://www.aspeninstitute.ro/Upload/10423f4d-3c70-467f-9f9e-2f44b9e30a9f.pdf
august 08, 2010
Riddick spunea...

Numai gâscari de stânga.

"Societatea civilă de stânga", despre care vorbea Ilici acum câţiva ani că trebuie creată.

Crystal Clear spunea...

E la pagina 2

Riddick spunea...

Se pare că este deja creată, iar ţapu' Milică behăie să se alăture "intelectualii".

Dacă până acum stânga intelectuală avea doar pretenţii de tip material de la stat, vom vedea şi ceva "doctrină".

Emil Constantinescu: Intelectualii, mai puţini benefici României decât politicienii

http://www.cotidianul.ro/121881-Emil_Constantinescu_Intelectualii_mai_putini_benefici_Romaniei_decat_politicienii

Crystal Clear spunea...

Constantinescu-alta tzeapa postrevolutionara !
Sunt curioasa daca strange in jurul lui intelectualii care cersesc bani de la stat.
S-au invatat sa cerseasca sau de la stat sau de la moguli.

E o jale cu intelectialii care au ca meserie cultura .
Oare ei nu-si pun intrebari existentiale ?
Cum , de ce si pentru ce traiesc?

Probabil ca singurul raspuns si motivatie este cel al supravietuirii fizice.

Cultura trece prin stomac.

Riddick spunea...

Prestatori, din creatori. Cam asta ar fi.

Şi multe fumuri.

Crystal Clear spunea...

Da,exact.
A crea este un dar de la Dumnezeu.
Cand simti ca ai acest dar ,incerci sa-l pastrezi cat mai intact si natural posibil.Incerci sa gasesti de mancare altfel ca sa poti crea liber si fii un intelectual adevarat.

"Prestatia" usuca imaginatia si creatia sau le aduc la stadiul de "duzina" ....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: