16 august 2010

Cum şi-a bătut cuie-n talpă guvernul, cu Consiliul Fiscal


Nu a avut de lucru precedentul guvern Boc din 2009, propunând crearea unei aiureli cu alură de ONG - Consiliul Fiscal, "care va avea rolul să evalueze politica fiscal-bugetară a guvernului".

Şi a făcut "evaluarea"
Revizuiri majore ale unor venituri si cheltuieli neinsotite de explicatii privind sursele revizuirii si ipotezele luate in calcul, cresterea TVA intr-un orizont de timp foarte scurt si fara o estimare detaliata de impact si necesitatea unei consolidari fiscale substantiale in anii urmatori- in special prin ajustarea facturii sociale, nesustenabile in acest moment, acestea sunt puncte de vedere exprimate de Consiliul Fiscal cu privire la proiectul de rectificare bugetara a Guvernului.

Recomandam realizarea unei evaluari a numeroaselor proiecte de investitii publice aflate in diverse stadii de executie si nefinalizate

In acest sens, Consiliul Fiscal recomanda elaborarea unei strategii pe termen mediu si lung de investitii publice, care sa favorizeze investitiile strategice la nivel national, cu potential mare de antrenare la nivel economic. In plus, Consiliul Fiscal recomanda si realizarea unei evaluari a numeroaselor proiecte de investitii publice aflate in diverse stadii de executie si nefinalizate, luand in calcul si costurile administrative de conservare si intretinere a lor, cu scopul de a ierarhiza prioritatea acestora. De asemenea, Consiliul Fiscal recomanda acordarea prioritatii pentru proiectele de investitii cu finantare din fonduri europene. Avand in vedere cele mentionate mai sus, Consiliul Fiscal considera ca tinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB pentru 2010, desi posibil de atins, comporta riscuri semnificative. In acelasi timp, Consiliul Fiscal recomanda identificarea proactiva a unor surse de echilibrare bugetara care sa poata fi accesate daca riscurile identificate se materializeaza.
De ce ne mai mirăm, când ştim din legea de organizare si funcţionare a Consiliului Fiscal, cum este el alcătuit:

"Consiliul va fi numit de preşedintele Academiei Române, în urma avizului parlamentului, pentru un mandat de cinci ani. Din noua instituţie vor face parte câte un reprezentant al Băncii Naţionale a României, Institutului Bancar Român, Asociaţiei Române a Băncilor, Academiei Române şi Academiei de Studii Economice".

Excelent! Deci un fel de ONG care să-şi dea şi el cu părerea despre politica fiscală a guvernului.

Culmea, propunerile au fost transmise parlamentului de ministrul finanţelor!

Tot e bine, de la anul cică vrea Comisia Europeană să ia bugetele naţionale la puricat.

12 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Agentii rusi misuna peste tot in Romania : presa, guvern, etc.
in schimb Rusia retine diplomati romani.TIPIC KGB !!!!
Este o mare provocare pentru noi.
Sa-i de-a Dumnezeu sanatate lui Basescu !

Riddick spunea...

E bine că ştim (dacă este flagrant real) că SUNTEM ÎN RĂZBOI.

Crystal Clear spunea...

Da, sa vedem despre ce este vorba.
Deocamdata MAE nu comenteaza.

Faptul ca suntem pur si simplu atacati mediatic permanent nu poate fi contestat.
Populatia este deja agresata psihic.
Am vazut reactiile oamenilor cu care lucrez, ale prietenilor.
Toata lumea este ingrozita de ceea ce se intampla la televizor.

Este o dovada de netagaduit ca suntem in razboi si ca pana acum reactia noastra este mult , mult prea slaba.
Putine, foarte putine replici ale Presedentiei, cateva bloguri si cam ATAT .

Crystal Clear spunea...

Inteleg ca a fost declarat "Persona non grata"- deci n-au dovezi.
A fost doar menevra...Sunt nervosi.
La fel cum a facut R Moldoca cu ambasadorul roman la Chisinau pe vremea lui Voronin.
Tipic KGB

Trebuie sa paraseasca Rusia in 48 de ore

Riddick spunea...

Nu m-am mai documentat ce şi cum. M-aş bucura dacă acuzaţiile ar fi reale, ar însemna că nu facem doar turism diplomatic.

Crystal Clear spunea...

Daca-i spun sa plece -inseamna ca nu sunt acuzatii reale.
Pur si simplu ne arata pisica pentru interviul de vineri de la Hotnews impreuna cu Mihai Ghimpu.
Am citit comentatorii de pe Hotnews)
Au oprit importul de vin din R Moldova.Acum ne expulzeaza noua diplomatii. Vor sa ne arate ca daca au chef o sa scumpesca si gazul...
Tipic rusesc

Ar trebui sa construim nonstop numai centrale eoliene

Riddick spunea...

Chiar dacă omora un om cu toporul pe stradă, tot avea imunitate, putând-o pierde doar dacă statul care l-a trimis acolo i-o retrage.

Crystal Clear spunea...

Asta asa este !

Aduc aici 2 comentarii de la Hotnews care spun multe:

"Ei si (Luni, 16 august 2010, 20:32)
Nelu [anonim]
Rusii ultimul timp au reusit sa decapiteze Polonia si practic pe flancul estic a ramas doar Romania impotriva imperiului raului. Rusii isi ies din minti pentru torpilarea intereselor lor la Marea Neagra de catre Romania si Georgia. South stream este costistor si nu va mai fi construit dupa punerea in practica a planului Romaniei, Georgiei si Azerbadjanului de a transporta gazul in Europa. Rusia moare cu incetul si asta e scaparea noastra !
Tare mi-e teama ca.... (Luni, 16 august 2010, 20:38)
Rescatorul [anonim]
suntem penetrati de rusi la cele mai inalte si senzitive niveluri. Agentii rusi ne sfideaza si sunt tot mai agresivi, iar SRI si SIE dorm. Nu pot sa nu mentionez satisfactia anuntarii acestui eveniment de catre cei de la Realitatea-FNI (Vocea Moskovei 2) si actiunile Realitatea-Catavencu. Evenimentele complexe din ultima vreme (articole in presa occidentala, inundatii, etc.) sunt actiuni tipice KGB, de provocare si agresiune, de intimidare. Se vede ca KGB-ul, impreuna cu tradatorii din tara, continua presiunile si provocarile. Nu ne ramane decat sa ne asteptam la provocarea de instabilitate politica de catre agentii KGB "

Riddick spunea...

Dorm SIE şi SRI, trebuiau până acum zeci de procese de trădare şi spionaj.

Crystal Clear spunea...

SRI- sef de la fost membru PSD
SIE-sef de la fost membru PNL

Ce ne facem?
Greu sa faca fata Basescu,greu !

Riddick spunea...

Nu ştiu ce să zic. Oricum, Ungureanu era liberal la mişto. Dovadă că s-au bucurat să scape de el.

Crystal Clear spunea...

Nu putem decat spera...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: