06 iulie 2010

Şase luni de închisoare pentru tentativă de omor


O femeie din localitatea Uckange (departamentul Moselle, Franţa) şi-a lovit fiica de zece ani cu un cuţit, apoi l-a pus pe fiul său de cinci ani să mintă că el a comis fapta, fiindcă sora lui "nu-l lăsa" la consola unui joc electronic.

Tribunalul a pronunţat azi condamnarea: 18 luni de închisoare, din care trebuiesc executate minimum şase.


Femeia declarase (în martie 2009) că la întoarcerea de la serviciu (lucra într-un restaurant din Luxembourg), la orele 2:30, îşi pregătise o gustare, iar cuţitul pe care îl folosise era lăsat pe masă.


Chirurgul de la spitalul de copii unde a fost internată fata a exprimat îndoieli privind versiunea femeii, dat fiind că lovitura era de sus în jos, şi ar fi necesitat o forţă pe care un copil de cinci ani (mai scund decât fata de zece ani) nu ar fi avut-o.


În cele din urmă femeia a recunoscut că a lovit-o pe fată cu cuţitul, după ce aceasta, la rândul său, i-ar fi dat o lovitură de picior în burtă, unde fusese operată - o lovise fiindcă îi aplicase o "corecţie"  puştiului.


Copiii s-au constituit parte civilă, urmând să primească daune de 10.000 de euro.


Titlul din
Le Figaro conţine o eroare - ar reieşi că fata ar fi murit ( 6 mois de prison pour avoir tué sa fille ).

Le Figaro



UPDATE : Le Figaro a corectat titlul: Une mère poignarde sa fille: prison ferme

9 comentarii :

Despina spunea...

Inteleg ca o mama singura ,tocmai operata isi crestea doi copii,iar la ora 2 noaptea cand a venit de la servici si-a batut copii .
Cumplit pentru toti

Despina spunea...

Sa vedem daca merge platforma

Despina spunea...

Mama isi crestea singura doi copii si lucra pana noaptea la un restaurant ?

Despina spunea...

Repet
Mama isi crestea copii singura?

Despina spunea...

Super !

Riddick spunea...

OK, am scos comentariile din platforma Blogger, se pare că nu este posibil(cel puţin deocamdată) postarea lor direct din e-mail, unde sosesc, deasemenea.

Bon...

Se pare că cucoana era stresată, nu reiese clar că ar fi singură, deşi aşa pare.

anarchix spunea...

Europa ... drepturile omului, ce sa-i faci?!

Riddick spunea...

Yeee!

Merg postate comentariile direct din mail, deşi nu le indexează căsuţa de la blog (sunt 7, cu raspunsul ăsta, vor fi 8, iar acolo apare "0 comentarii").

@anarchix: Vezi ce bine că nu avea CCW permit, că cine ştie ce mai ieşea ... ;-)

Despina spunea...

Probabil ca ii va lua statul copii si vor creste undeva intr-un camin, institutionalizat pana la 18 ani.
Pe urma statul ii lasa sa se descurce singuri.Unii se apuca de furat si intra in inchisoare imediat.

asa ca -numai nenorociri.
Mai bine s-ar cauta solutii pentru a ajuta "single parents" sa-si creasca copii fara sa fie stresati


Vad ca acum am putut intra direct din gmail.

Plec acum ,ca intarzii :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: