06 iulie 2010

Norica Nicolai ne târăşte spre marginea jacuzzi-ului ! :)


Horror, nu ?!  

Nicolai : Guvernul Boc se târăşte la marginea prăpastiei

N.N. : Dacă ar trebui să calculăm doar ca interes politic, atunci ar trebui să lăsăm acest Guvern să-şi epuizeze rolul, oricum el este epuizat, dar se târăşte la marginea prăpastiei, dar trebuie să ne gândim că aceasta va costa generaţiile viitoare şi clar, orice Guvern care va veni va fi confruntat cu o situaţie dramatică pentru ţară. Cred că putem gândi după moţiunea de cenzură o coaliţie în care să privilegiem, ambele partide, performanţa, seriozitatea unor oameni care să formeze un Guvern. Nu avem date concrete privind această chestiune, nu ne-am gândit, dar probabil, va rămâne o opţiune de luat în calcul.

Rep : Dar v-aţi dori ca liberalii să meargă alături de social-democraţi la următoarele alegeri ?

N.N. : Nu, eu sunt rezervată, pentru că încă mai cred, deci mai am romantismul de a crede că se poate gândi şi-n formule doctrinare, care să dea eficienţă unor proiecte politice şi mai ales economice, de un anumit tip. Pe noi şi pe social-democraţi ne departe o viziune economică clară : noi gândim în termenii economiei de piaţă, cu privilegierea companiei, cu responsabilitatea individuală, ei gândesc în termenii protecţiei sociale şi după cum privim acum în Europa, protecţia socială este din ce în ce mai puţin un factor cu care să câştigi campaniile.

Rep : Şi atunci, ce anume vă uneşte, doar dorinţa de a înlătura Guvernul ?

N.N. : Nu, nu, ar putea fi doar necesitatea unei stabilităţi politice pentru România, pentru că nici unul dintre cele două partide nu are în momentul de faţă scorul care să-i permită să formeze singur un Guvern. Noi am putea să ne asumăm singuri responsabilitatea guvernării, dar în condiţiile unui sprijin parlamentar foarte clar.


8 comentarii :

Dan Stoica spunea...

Guvernul Boc se taraste pe marginea prapastiei si se uita in jos la Norica & friends...

Riddick spunea...

Ar fi cazul să dizloce câţiva bolovani, s-o mai aplatizeze niţel.

Riddick spunea...

Ar trebui să dizloce câţiva bolovani, s-o mai aplatizeze niţel.

Riddick spunea...

Se întâmplă ceva cu platforma blogger, mi-a eliminat răspunsul de mai sus, pe care l-am rescris, şi nu încarcă două comentarii ale Despinei:

1)Horror e oricum :)

2)Eu nu stiu de poza asta ?
De unde vine faza cu jacuzzi ?


Poza este din studioul Antenei 1 de acum câteva luni, când a intrat în "jacuzzi" cu Lucian Mândruţă.

După aceea, "şi-au dat seama" amândoi că au greşit.

Riddick spunea...

Văd că platforma Blogger a eliminat unele comentarii, precum şi răspunsurile mele (din care unul a fost rescris după ce a dispărut prima dată, aşa că nu mai rescriu răspunsurile mele. Sper că a fost o defecţiune temporară a platformei Blogger.

Despina spunea...

Perfect!

Anonim spunea...

Salut! Ciudat sau nu R.F. Alexandru este on agent al lui patriciu, (aflat in "adormire" infiltrat in PDL.
Iata ca acum a fost reactivat si face ce i se cere conform fisei postului.

Riddick spunea...

Nu-i ciudat nimic. Se dau unii pe faţă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: