24 iunie 2010

"În ciuda acestor relaţii agitate, Rusia rămâne un partener stabil al Uniunii Europene pe termen lung"



Se pare că la Bruxelles nu se cunoaşte Povestea caprei cu trei iezi.

Dar, tot ca în poveste, majoritari (mult peste 2/3 !) sunt "iezii creduli" - unul deschide uşa lupului, altul ascuns sub o copaie îi zice "Noroc, nănaşule !" după ce lupul strănută. Mai departe, se cunoaşte soarta celor doi iezi naivi.
Euranet :
Un viitor comun pentru U.E. şi Rusia 
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9wnnGUruektsPObtrK-QqPssC1GIepfKhiS8o20qc7wZ4pBoOOl2OnS7FyeFOK2aLHbTrijDdP2_Fd1lPmLGVBDsPH18-7zD3IA0eMEY-5bJ4VqaFriXEPUmSZwoLfpb5py-BGXswLWI/s400/MB.jpg
"Recent, cancelarul german Angela Merkel îi promitea premierului moldovean Vlad Filat rezolvarea crizei transnistrene. Cancelarul Merkel i-a cerut preşedintelui rus Dmitri Medvedev să îşi retragă trupele din Transnistria în schimbul sprijinului iniţiativei acestuia privind Tratatul de securitate europeană. În acest context, comisia Rusia-UE de securitate pentru Transnistria pare a avea un succes mai mare decât fostul Consiliu Rusia-UE.

În ciuda acestor relaţii agitate, Rusia rămâne un partener stabil al Uniunii Europene pe termen lung. Parlamentul European are în vedere construirea unei relaţii economice privilegiate, monitorizarea consolidării democraţiei şi a drepturilor omului, colaborarea privind securitatea energetică şi urmărirea schimbărilor climatice. Rusia poate fi un partener pentru Europa în ceea ce priveşte combaterea terorismului, aşa cum este pentru SUA. Recent, Duma de Stat a ratificat Protocolul 14 al Convenţiei Europene a Drepturile Omului şi a moratoriului privind pedeapsa cu moartea. Parlamentarii europeni intenţionează ca pe termen lung să elimine vizele de călătorie dintre UE şi Rusia".

(Nici politicienii români - ai majorităţii - nu au aceeaşi opinie : TRU - "hăis !", B.A.Konski - "cea !" )

11 comentarii :

Unknown spunea...

Buna ziua,
Ma numesc Bogdan Sticlosu si va deranjez din partea asociatiei Tinerii Schimba Romania. Am citit blogul dumneavoastra si am gasit in cele spuse de dumneavoastra idei care coincid cu ale mele dar si punte de vedere bine exprimate si argumentate.
Motivul pe care va deranjez este faptul ca imi doresc sa ne intalnim pentru o discutie. Precizez ca nu fac parte si nu simpatizez niciun partid politic.
Credeti ca puteti da curs invitatiei?
Cu respect,
Bogdan Sticlosu

Riddick spunea...

Ne rezumăm la internet, OK ?

Despina spunea...

At citit asta?



http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7475517-partida-sah-marea-neagra-piesele-sunt-grele-discutie-teodor-baconschi.htm

Riddick spunea...

Mulţumesc pentru semnalare, articolul este dens, trebuie citit cu atenţie.

Acum tocmai pregătesc o postare.

Nu prea am încredere în B.A.Konski, iar Mixich ăla, din 10 articole pe care le scrie, 7 sunt tendenţioase, anti-România, sau anti-guvern.

Despina spunea...

B.A Konsky inteleg ca a fost ambasador la Vatican.Papa este german...

Oare chiar se pregateste asta ?:

http://www.europalibera.org/content/article/2081806.html

Riddick spunea...

Mi-e că cineva (nu sunt sigur ÎNCĂ cine) vrea sa instaleze "secta" la conducerea partidului. Prin alegeri interne nu au nicio şansă, probabil că cineva va veni cu ei de mânuţă la partid, şi atunci vedem şi mecanismul.

E din lac în puţ, dacă îl dai jos pe Videanu să îl aduci pe dom' profesor C.P.

Se agită şi B.A.Konski, penibil, ca de obicei...

Despina spunea...

Este foarte grav.
Exact din lac in puţ.

UN fel de disturgere din interior
Singurul "ratacit" pe-acolo cred ca este TRU

Constat ca lucrurile sunt discutate:

http://www.elenaudrea.ro/pdl-trebuie-sa-reactiveze-dialogul-cu-societatea-civila.html

Riddick spunea...

Văd ca apar atacuri în presa germană anti-Băsescu, vor urma strâmbe la nivel oficial, cât de curând.

Despina spunea...

Eu de mult m-am gandit la asta.

Am vazut cum dupa ce a iesit Basescu Presedinte imediat a fost la Bruxelles nu stiu ce reuniune unde s-a intalnit cu Merkel al carei limbaj nonvebal era condescendent.

Ea l-ar fi vrut pe Johannis prim ministru , ca e neamt.

Riddick spunea...

Ia să-şi mai vadă de treaba lor, în curtea lor!

Despina spunea...

Exact,atata aroganta..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: