23 iunie 2010

CSAT a spus lucrurilor pe nume



Un mare tărăboi este făcut de trusturile media în urma publicării Strategiei Naţionale de Apărare, unde se menţionează: "fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora", "presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului", "crima organizată, presiunile şi influenţa pe care aceasta încearcă să le exercite asupra instituţilor statului, asupra mass media şi asupra unor reprezentanţi ai clasei politice este, de asemenea, un punct care poate afecta securitatea statului român".

În sfârşit, se spune lucrurilor pe nume !


 

Yuri Bezmenov (fost agent KGB) dezvăluie cum se produce subminarea culturală (şi informaţională) prin mass-media şi mediul cultural-academic: 








"Actually, there are no grassroots revolutions, period ! Any revolution is the by-product of a highly organised group of conscientious and professional organizers"


Iată alte două clipuri (clipul 1, clipul 2) care arată ce este în spatele companiilor media (Corporate Media in American Society - Media corporatistă în societatea americană):

Corporate Media in American Society
- An examination of how the handful of corporations that dominate the media system in America shape reality and control the collective consciousness of the nation.

6 comentarii :

Despina spunea...

"There is no other place in the world to defect anymore"
Mi s-a facut pielea de gaina.

Tipul este un adevarat filozof al timpurilor noastre.

Se simte imediat ca este foarte inteligent si foarte de treaba.
Oare ce-o mai face acum?
Interviul este vechi de cel putin 25-30 de ani?

Riddick spunea...

Nu chiar "al timpurilor noastre", interviul este din 1984. Bezmenov este născut în 1939, poate mai trăieşte.

Mesajul este valabil şi azi.

costin spunea...

Riddick,

Nu prea merg unul linga altul Bezmenov si Chomsky. Chomsky e cel ce acuza SUA de terorism si spune ca este o dictatura capitalista, care tinea partea Vietnamului comunism in razboiul din Vietnam, si ia partea totalitarismului in absolut fiecare problema care o dezbate, iar Bezmenov e... Bezmenov

Riddick spunea...

Apare Chomskzy în linkurile de la "Corporate Media in American Society" ? Că nu am fost prea atent... oricum, nu pe Chomsky îl aprobam...

Dragos Gros spunea...

Hotararea CSAT era necesara si o asteptam de cam multa vreme. Sa speram ca va produce urmari, altfel...
Din moment ce KGB elaborase o serie de "sfaturi" cu o solida baza psihologica si destinate tarilor socialiste, nu cred ca le putea scapa ceva la capitolul manipulare prin presa.

Riddick spunea...

@Dragos Gros: Reţeta subminării e clasică, cu mici "tuninguri" pe specificul local. E vremea contraatacului !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: