13 aprilie 2010

Eu, de la bun început am ştiut că este aşa

Băsescu: Eu i-am cerut premierului revocarea lui Nica

Preşedinele Traian Băsescu a recunoscut într-o emisiune la B1 Tv că el este cel care s-a aflat în spatele rupturii coaliţiei PD-L- PSD şi că decizia remanierii ministrului Dan Nica i-a aparţinut în totalitate. "I-am cerut premierului revocarea lui (n.r Nica)", a mărturisit preşedintele.

Şeful statului a explicat şi ce l-a condus la o asemenea decizie: 

"Nica mi-a promis că va fi corect cu statul şi el a tolerat să se aşeze o cangrenă pe Ministerul de Interne. Înainte de a-l revoca, l-am invitat la două discuţii şi m-a minţit", a subliniat Băsescu. 

Este pentru prima dată când şeful statului admite că remanierea social-democratului Dan Nica a venit ca urmare a cererii sale precise. Până acum, Băsescu a susţinut că hotărârea înlăturării lui Nica i-a aparţinut premierului Emil Boc.

6 comentarii :

Despina spunea...

A spus ca el ca presedinte se preocupa de apararea nationala si ca pozitia lui Nica ducea la pereclitarea acesteia.

Pacat ca si-a data seama dupa un an de la alegerile din 2008..
A avut un comportament cam ciudat.
N-a stralucit , cum eram obisnuiti inainte de alegeri.
In sfarsit, nu poate fi mereu superstar

Riddick spunea...

Crocodilul talentat nu arată decât patru puncte deasupra apei : ochii şi nările. ;-)

Despina spunea...

Exact asa s-a comportat si arata
:))))



Noapte buna

Riddick spunea...

Noapte bună.

niku_elektriku spunea...

i'ar l'au prins astia cu minciunica...
nici nu indraznesc sa ma gindesc ce'i la gura ciuvicilor !

si'l pune si pe boc intr'o lumiaaaa !!!

(am senzatzia ca a 'nceput sa cam scirtziie sandramaua pedista)

Riddick spunea...

Se petrece ceva nasol, nu ştiu când va răbufni...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: