13 aprilie 2010

Eu, de la bun început am ştiut că este aşa

Băsescu: Eu i-am cerut premierului revocarea lui Nica

Preşedinele Traian Băsescu a recunoscut într-o emisiune la B1 Tv că el este cel care s-a aflat în spatele rupturii coaliţiei PD-L- PSD şi că decizia remanierii ministrului Dan Nica i-a aparţinut în totalitate. "I-am cerut premierului revocarea lui (n.r Nica)", a mărturisit preşedintele.

Şeful statului a explicat şi ce l-a condus la o asemenea decizie: 

"Nica mi-a promis că va fi corect cu statul şi el a tolerat să se aşeze o cangrenă pe Ministerul de Interne. Înainte de a-l revoca, l-am invitat la două discuţii şi m-a minţit", a subliniat Băsescu. 

Este pentru prima dată când şeful statului admite că remanierea social-democratului Dan Nica a venit ca urmare a cererii sale precise. Până acum, Băsescu a susţinut că hotărârea înlăturării lui Nica i-a aparţinut premierului Emil Boc.

6 comentarii :

Despina spunea...

A spus ca el ca presedinte se preocupa de apararea nationala si ca pozitia lui Nica ducea la pereclitarea acesteia.

Pacat ca si-a data seama dupa un an de la alegerile din 2008..
A avut un comportament cam ciudat.
N-a stralucit , cum eram obisnuiti inainte de alegeri.
In sfarsit, nu poate fi mereu superstar

Riddick spunea...

Crocodilul talentat nu arată decât patru puncte deasupra apei : ochii şi nările. ;-)

Despina spunea...

Exact asa s-a comportat si arata
:))))



Noapte buna

Riddick spunea...

Noapte bună.

niku_elektriku spunea...

i'ar l'au prins astia cu minciunica...
nici nu indraznesc sa ma gindesc ce'i la gura ciuvicilor !

si'l pune si pe boc intr'o lumiaaaa !!!

(am senzatzia ca a 'nceput sa cam scirtziie sandramaua pedista)

Riddick spunea...

Se petrece ceva nasol, nu ştiu când va răbufni...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: