28 februarie 2010

Protecţie high-tech

O nouă generaţie de sisteme de protecţie împotriva proiectilelor reactive (RPG), Boeing/SAIC Future Combat System (FSC) şi  Iron Curtain (teste pe Humvee)  - folosirea de mijloace active în loc de blindaj mai puternic.


'Quick Kill' Active Protection System (APS)



Iron Curtain

7 comentarii :

Despina spunea...

E ca-n science fiction.
Daca a avea ai nostri blindate de-astea ,n-ar mai muri soldatii

Anonim spunea...

ce faci cu soldatii care merg pe jos pe langa blindat? odata declansat sistemul face praf totul in jur, inclusiv soldatii tai...mai trebuie imbunatatit...force shields ca in startrek...

Riddick spunea...

Nu s-a generalizat, deocamdată. Nu ar fi eficient împotriva RPG trase de la distanţe mici (<50m), sau de pe clădiri, şi nici împotriva explozibililor îngropaţi în teren.

Riddick spunea...

Ca să faci câmp de forţă trebuie un mini-reactor nuclear în fiecare Humvee pentru a avea destulă energie. :)

Despina spunea...

Exact la asta ma gandeam ieri:

http://www.dreapta.net/res_295_In-memoriam-erou-sublocotenent-post-mortem-Florin-Badiceanu-cazut-la-datorie-in-Afganistan.aspx

Despina spunea...

Ai vazut traznaia asta?

http://www.dreapta.net/res_296_Felix-i-a-tras-pe-sfoara-pe-conservatorii-europeni.aspx

Riddick spunea...

Mă uit acum. Am înţeles ce ai spus mai înainte.Bănuiam că nu-i lucru curat cu cei veniţi de la conservatorii europeni.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: