28 februarie 2010

Oprea stă-n lopată şi miroase a vişinată !

"Sunt nişte puturoşi. Nu fac nimic! Stătea unu' sprijinit în lopată şi mirosea a vişinată"
(Sorin Oprescu, primar general al Bucureştiului)

Marius Oprea e băiat salon, ruşinos, ruşinooos... bunăoară, lui îi este ruşine că a făcut parte din "Comisia Tismăneanu", care a elaborat Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, dar altfel este un mic derbedeu politic, afiliat PNL, care debitează măscări la Academia Caţavencu: "Nu mi-e frică de ceea ce mi se coace. Nu mi-e frică nici de căcaţii de comunişti, nici de căcaţii ăştia de la putere".

Nu-l bănuiesc totuşi de scatofilie, deci nici nu cred că se aştepta sincer să fie reconfirmat pe funcţia de director al IICCR/IICCMER... de către "căcaţii ăştia de la putere".

Nooo! Rolul lui acum este să facă scandal, după cum rolul lui mai înainte era să mimeze anchetarea comunismului, dar ca reprezentant al PNL, nu al guvernului României, oricare ar fi el. Cam neobişnuit pentru un director de institut să asiste la săpături pe coclauri. Dar, dacă asta-i place, daţi-i careva o lopată şi lăsaţi-l... în morţii lui.

5 comentarii :

Despina spunea...

Bine scris : scandalul-asta-i esentialul !

Ref : poza-ii lipseste bretonul :lol:

Riddick spunea...

Baba are chef de muncă. :)

Despina spunea...

:) :) :)

amanda13 spunea...

lol, esti rautacios, insa ai dreptate :)

Riddick spunea...

Ca să nu fii supărată, bonus - clip cu animăluţe (ştiu că îţi plac):

http://www.youtube.com/watch?v=zNXTcF6Zees&feature=player_embedded#


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: