Daaa... Nu mai trăiesc cei doi faimoşi artişti de comedie, Stroe şi Vasilache, dar se străduiesc azi să-i imite fără talent papagalii roşii şi cei galben - albaştri, pesedé şi penelé.
La colegiul nr.1 din Bucureşti, pe 17 ianuarie, sunt alegeri anticipate pentru ocuparea locului de deputat rămas vacant în urma plecării lui Bogdan Olteanu la Banca Naţionala a României , unde cică are funcţia de viceguvernator ( ce-a ajuns ţara asta... ). La ultimele alegeri, au fost următoarele rezultate la colegiul nr.1 : Gheorghe Groza de la PD-L - 33,97%, urmat de Mihaela Anton (PSD+PC) – 29,42% si Bogdan Olteanu (PNL) – 26,68%. Bineînţeles că a ajuns deputat Fantomas, de pe locul 3, c-aşa-i în tenis. Că doar ne-am pronunţat degeaba la referendumul din 2007 pentru vot uninominal, coaliţia 20 % a scos o lege electorală la mişto, să se umfle numărul parlamentarilor penelé.
Articol de George Roncea în Curentul:
Desemnarea lui Radu Stroe a facut sa curga sange in PNL
Viitoarele alegeri partiale parlamentare starnesc scandal atat in PSD cat si in PNL
Anul Nou va incepe cu o noua campanie electorala si chiar daca e vorba doar de alegeri partiale intr-un colegiu electoral bucurestean, jocul electoral este de mare interes deoarece evidentiaza adevaratele combinatii politice ale vechii/noi aliante PSD-PNL.
Primele mutari generate de alegerile partiale parlamentare din luna ianuarie vor oferi o imagine consistenta a perspectivei scenei politice a noului an. Debutul jocului este mai mult decat interesant reintrand in ecuatie comedia amorului liberalo-pesedist.
Cu putina vreme in urma Crin Antonescu a iesit clamoros la scena deschisa, afirmand, in data de 17 decembrie, ca PNL este un partid de dreapta care isi va urma calea sa distincta fata de PSD subliniind ca "Alianta cu PSD se încheie!". Crin Antonescu a plusat afirmand chiar ca penelistii au hotarat in forurile de conducere sa redevina adversari ai social-democratilor. "Liberalii vor ramane in opozitie, dar separat de PSD, alianta incheiata in jurul
Hotararea PNL de a se distanta de partenerul PSD n-a tinut mult, deoarece dupa numai doua saptamani de la incheierea Aliantei, povestea de amor intre gugustiucii liberali si hrebenciuci s-a reaprins la rosu, in pofida adversitatii doctrinare (sau poate tocmai din cauza asta, o fi vorba de un fel de sex in dusmanie?). Parodia racelii PSD-PNL si zbaterea vocala a lui Crin pe tema aceasta a durat mai putin chiar decat o ovulatie. Din nou gata de procreare, liberalii s-au acuplat iarasi, plini de entuziasm electoral, cu pesedistii. Prilejul reinfierbantarii partenerilor de love extrem contra naturii a fost oferit de organizarea alegerile anticipate in colegiul uninominal 1 din sectorul 1 al Capitalei - dupa ce liberalul Bogdan Olteanu a demisionat din Parlament, intrucat a fost desemnat membru in CA al BNR.
Legea privind Statutul BNR prevede ca membrii Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei nu pot fi deputati ori senatori, membri ai unui partid politic si nu pot face parte din autoritatea judecatoreasca sau din administratia publica.
Patriciu a explicat luna trecuta ca desemnarea lui Olteanu la BNR a fost o manevra de scoatere a finului lui Tariceanu din partid si plasarea sa pe o linie moarta, lasand sa se inteleaga din context ca loaza de Olteanu si-o merita deoarece i-au starnit dispretul calitatile sale umane (in plus Olteanu a mai si indraznit sa-l atace public pe Patriciu, muscand mana pe care a lins-o n.n).. La alegerile parlamentare din 2008, Bogdan Olteanu, desi s-a clasat pe locul al treilea, cu 26,6% dintre voturi, a intrat in Parlament in urma redistriburii. Pe primul loc s-a clasat Gheorghe Grozea (PDL), care a obtinut 33,97%, iar pe locul al doilea - Mihaela Anton (PSD+PC) cu 29,42%.
Locul lasat vacant de Olteanu va fi disputat, conform comunicatului Autoritatii Electorale Permanenta (AEP), organizatoare a alegerilor partiale parlamentare in data de 17 ianuarie 2010. Pentru alegerile partiale, campania electorala dureaza 15 zile incepand in 2 ianuarie si incheindu-se in 16 ianuarie.
Ciolaniada la PNL pe locul lui Olteanu
La sedinta PNL in care s-a decis nominalizarea lui Radu Stroe ca si candidat al aliantei PNL-PSD-PC, s-a starnit un scandal in toata legea pentru ca si Adrian Iorgulescu, fostul ministru al culturii a dorit sa candideze. Fost deputat, senator şi ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Stroe a fost desemnat secretar general al PNL în primavara acestui an, imediat dupa alegerea în fruntea liberalilor a lui Crin Antonescu. Si Stroe si Norica Nikolai fac parte din categoria barbatilor liberali mereu pregatiti pentru a prinde o pozitie insemnata, mereu plasati insa in posturi mult sub ambitiile lor. Ambitiile sunt insa vaste si lupta interna nu se opresete nicicand.
In 2008, un alt lider PNL, Adrian Iorgulescu, care trebuia sa candideze intr-un colegiu in Sibiu, nu a mai fost pus pe listele de candidati deoarece era cercetat in cadrul plangerii penale facute de Florin Chilian, PNL neasumandu-si riscul pierderii de imagine. In 8 decembrie 2008, prin ordonanta 559/2008, emisa de Parchetul General, s-a dat NUP pentru Iorgulescu, adica dupa alegerile parlamentare. La europarlamentare in vara lui 2009, Iorgulescu, desi isi depusese candidatura in cadrul PNL, nu a fost acceptat pe liste.
Acum voia el sa candideze din partea PNL asa ca a iesit o balacareala ca la usa cortului: Iorgulescu l-a acuzat pe Stroe ca a luat in 2008, in colegiul 2 din Baia Mare unde a candidat, 6.644 de voturi aproape jumatate din cate a luat candidatul PSD-PC, adica 11.215 voturi.
Chiliman a intervenit si i-a explicat lui Iorgulescu ca PSD nu-l accepta sub nicio forma ca si candidat pentru ca se opune Florin Chilian, fervent sustinator al PSD si al lui Mircea Geoana. Chilian a declarat la inceputul lui 2009 ca nu e multumit de decizia PICCJ, de neincepere a urmarii penale si ca va merge pana in panzele albe impotriva lui Iorgulescu, care la randul lui i-a facut plangere penala pentru calomnie, in aprilie 2009, cerandu-i lui Chilian 100.000 lei daune.
Orban s-a enervat si a inceput sa urle ca asta nu e argument, ca nu poate sa vina un cantaret obscur sa stabileasca cine candideaza de la PNL, si ca nu mai are nicio relevanta faptul ca Radu Stroe a fost inainte de 1989, activist UTC in cadrul Ministerului Transporturilor. Aprecierile lui Orban si vocalizele acestuia la adresa "obscurantismului" lui Chilian, pot pleca si din invidie marunta deoarece si Orban le stie cu gura si cu chitara, amatoriceste insa, nu profi ca si Chilian, ceea ce probabil il marcheaza pe liberalul priceput la cantat tot atat de bine ca si la condusul masinii. Finalul il cunoastem, PNL-ul nu se mai sperie de culoarea rosie, dimpotriva, costumatia fostilor bolsevici, actuali parteneri, chiar le vine bine.
Mafia agreement "de fair play" intre PSD si PNL: "o mizerie"
Marea surpriza pentru pesedistii de rand a fost faptul ca PSD nu a depus niciun dosar de candidatura pentru alegerile pentru colegiul 1 din Capitala la Camera Deputatilor iar candidatura lui Serban Nicolae pentru colegiul 1, discutata la un moment dat de conducerea partidului, a fost abandonata.
PSD a anuntat apoi, pe surse, ca va sprijini candidatura lui Radu Stroe, iar ulterior spre marea surpriza a multor pesedisti zvonul a fost confirmat de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, care a declarat la Realitatea TV ca intre cele doua partide exista o intelegere. "Exista un gentlemen agreement intre PSD si PNL. In colegiile in care in 2008 a castigat PNL sa nu puna PSD un candidat si invers.. Zilele urmatoare urmeaza sa formalizam aceasta decizie, acest gentlemen agreement", a spus Chiliman, care a adaugat ca va exista si un sprijin din partea social-democratilor.
Ulterior, Radu Stroe, a aparut la Realitatea TV imbracat in mov, pulover a imbracat mai mult ca sigur la indemnul "guzganului rozaliu", care are in cap numai idei oculte si fantasmagorii. Ideile lui Hrebenciuc au inceput insa sa enerveze la maximum o buna parte dintre pesedisti pentru care alianta PSD cu PNL a fost o cioara vopsita, iar reintarirea acesteia prin noi protocoale in actuala conjuctura a alegerilor partiale din ianuarie starneste nemultumiri mai mult sau mai putin vocale.
Miron Mitrea, senator PSD, catalogheaza drept "mizerie" faptul ca PSD va sustine candidatul PNL la alegerile partiale pentru colegiul 1 din Capitala la Camera, sustinand ca, daca mai sunt lasati hrebenciucii sa se joace cu destinul PSD, nu va mai fi stearsa stampila de partid pres.
Miron Mitrea, care cunoaste toate mânariile din PSD, stie cel mai bine ca partidul tinde sa devina un rahat pansat pe masura si profilul unui Geoana, papusica lui Sorin Ovidiu Vantu & Hrebenciuc. Revoltat, senatorul PSD Miron Mitrea, scrie aspru pe blogul personal: "Dupa atatia ani in PSD, imi este foarte greu sa accept ca partidul nu are resursele necesare sa participe cu un candidat propriu la alegerile din Colegiul 1 Bucuresti. Suntem anuntati ca noi il sustinem pe candidatul PNL. Din nou se fac aranjamente politice la masa lui Hrebenciuc in numele partidului. Pana cand stimati colegi? Cat de umiliti trebuie sa fim ca sa ajungem la concluzia ca actuala conducere nu mai poate ramane in functie? Ne sunt calcate in picioare identitatea si demnitatea. Intelegerea lui Hrebenciuc pentru sustinerea bunului sau prieten si partener de negocieri Radu Stroe demonstreaza inca o data ca Mircea Geoana conduce partidul dupa interesele hrebenciucilor din jurul sau", mai precizeaza acesta.
Aprecierile transante ale lui Miron Mitrea, care se tine mai nou fata de "hrebenciuci" cu odicolon la nas, vin intr-un context foarte dificil pentru PSD, în care apar vesti ba despre reintoarcerea lui Iliescu in fruntea partidului ba despre scindarea partidului, ca urmare a luptelor interne pentru putere si a regruparii taberelor.
Mitrea are si el dreptatea lui deoarece practic PSD renunta la competitia electorala în sectorul 1 în favoarea PNL iar PSD-ul iese dezavantajat, avand in vedere ca au plecat parlamentari şi din PSD şi din PNL catre grupul independentilor, cei mai multi fiind insa din PSD. Distanta dintre PSD şi PDL era, dupa alegerile parlamentare din 2008 doar de trei mandate, intervalul acum, marindu-se in contextul in care, pentru orice partid, fie şi un singur mandat in plus, in actualul Parlament, ar putea avea foarte multa importanta.
In plus faptul ca cel mai mare partid de stanga renunta la orice lupta si se pune la dispozitia candidatului de dreapta nu poate decat sa puna intr-o lumina proasta performantele PSD-ului, oferind un spectacol jalnic si o dilema grea propriilor alegatori. Culmea ridicolului, liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie, a declarat ca in ceea ce priveste sustinerea candidatul PNL pentru locul liber de deputat lasat de Bogdan Olteanu, este o consecinta a faptului ca si Crin Antonescu a fost fairplay cu ei.
In ce-i priveste pe liberali ei au reusit inca odata un spagat perfect, colaborarea fairplay cu hidra rosie comunista intrand pe un nou culoar, de protocol si covor rosu deoarece aflam ca deja s-a pus la punct un protocol creionat de Vanghelie si Chiliman, despre care insa alti lideri al PSD, ca Ponta de exemplu, pretindeau ca habar nu au.
Noul protocol dintre hrebenciucii pesedisti si liberali au accentuat PNL-ului imaginea de struto-camila creata si bine intiparita in subconstientul electoratului de troika Crin, Ludovic, Norica, dirijata de Dinu Patriciu din spate. Alegatorilor liberali li s-a oferit o broasca greu de inghitit - insa o optiune perfecta pentru pesedisti - Radu Stroe - fost sef al UTC-ului (de dinainte de 1989) de la Bacau, politruc de cariera, acum convertit la liberalismul marca Patriciu.
Cu atat mai interesanta va fi lupta micului Prigoana, care la numai 23 de ani va trebui sa infrunte alianta a doua partide reunite sub stindardul movuliu/rozaliu al guzganului preferat al lui Ion Iliescu, cel alintat duios de catre pesedisti cu apelativul Javra. Inca putin si liderul liberal Crin Antonescu va fi si el rasfatat - de propriul electorat - cu un apelativ similar...
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu