28 ianuarie 2010

Motanu' Felix aruncă pastila


"Eu sunt motanul Dănilă / Sunt cel mai straşnic motan !"

Zvon, nezvon, se cam coace o alianţă cu acte-n regulă PSD-PNL-(PC), dezvăluie faptu' Dan Voiculescu - Crescent pe blogul personal. Scrisorica are destinatar principal congresul PSD, la liberali e clară opţiunea deja. Ipoteza ca gruparea să obţină vreodată 70% din voturi este de-a dreptul comică.

Textul scrisoricii:

Scrisoare deschisă: Alianţa Social Liberală. Acum!

Se pregătesc congrese la PSD, PNL şi la PC. Fierbere, strategii, alianţe, ambuscade, funcţii. Inevitabil, cineva va ajunge sau va rămâne preşedinte la PSD. Şi? Va înceta dezertarea parlamentarilor? Primarii rămaşi fără fonduri nu vor mai trece de partea puterii? Vor creşte pensiile sau salariile din educaţie şi sănătate? Mi-e teamă că nu.

La PNL, foarte probabil, Crin Antonescu îşi va reîmprospăta echipa. Şi? Parlamentarii şi primarii PNL vor rezista ispitei scurtăturii spre putere? Fiscalitatea va deveni eficientă şi flexibilă? Sunt, din nou, sceptic.

La PC se schimbă garda. Vor veni, sper, lideri tineri, inteligenţi, determinaţi. Vor propune şi promova o nouă viziune! Şi?

De fapt, vor deţine măcar un strop de putere reală actualii şi viitorii preşedinţi ai acestor partide într-un stat în care Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul, Ministerul Public şi serviciile secrete sunt autoritar controlate de CELĂLALT PARTID?

Mi-e teamă că NU.

În acest moment, nu-i nici un secret, în România există un singur partid cu putere politică reală. Ba chiar un singur om, dar asta este deja specific naţional.

Aşadar, la o evaluare realistă, noilor preşedinţi nu le rămâne decât bucuria platonică a statului de lider al Opoziţiei. În alte state, această poziţie are rolul său, în România, în această Românie de după 2009, liderul opoziţiei are infinit mai puţină putere şi influenţă decât un banal secretar de stat care a avut, la timp, înclinaţie către portocaliu. Şi, astfel, în următorii ani, PNL şi PSD riscă să macine în gol bruma de resurse de care mai dispun pentru a se impune drept, imense realizări, „principal partid de opoziţie” sau „cel mai activ partid de opoziţie”. Iar liderii lor vor mai înscrie puncte simbolice la câte o emisiune televizată sau la câte o moţiune plecată din start fără şanse. Deci, foarte puţin. Ba chiar nimic.

Şi atunci, mă întreb, n-ar fi mai util ca, în loc de pantomimă politică, opoziţia să înceapă să existe?

Iar opoziţia, această opoziţie confruntată cu actualul regim, nu poate exista decât dacă acţionează unitar. Este nevoie acum, nu peste doi ani, de o Alianţă Social-Liberală. PSD şi PNL trebuie să înţeleagă că nu se luptă cu un partid, ci cu un sistem care dispune integral de resursele instituţionale, financiare şi coercitive ale statului român.

Acţionând separat, în logica unei rivalităţi în interiorul opoziţiei, structurile teritoriale ale PSD şi PNL vor fi, în doi ani, decimate de migraţia spre putere. Iar dacă cineva îşi face iluzii că în 2012 poate câştiga puterea, chiar într-o alianţă, obţinând 54-55% din voturi înseamnă că s-a născut după 6 decembrie 2009.

Actualul regim nu poate fi schimbat decât cu peste 70% din voturi. Iar o alianţă cu o istorie de doar 6-7 luni între politicieni care, timp de 2 ani, s-au atacat, nu va putea ajunge la un asemenea nivel în opţiunile de vot ale românilor.

De la cetăţenii români fără simpatii politice până la simpli membri de partid, aleşi locali sau parlamentari, toţi avem nevoie de o viziune şi un obiectiv realizabil pentru a continuă să sperăm.

În prezentul context politic, opoziţia unită este singurul proiect care poate constitui o alternativă credibilă la actualul regim şi poate stopa dezertările şi chiar disoluţia partidelor.

Pentru ca PSD şi PNL să nu devină, treptat, doar partide istorice, trebuie formată, în cel mai scurt timp, Alianţa Social Liberală, trebuie elaborat un program politic temeinic şi trebuie construit un guvern din umbră solid, care, prin contrast, să demonstreze precaritatea Executivului în funcţie şi să-i convingă pe români că există alternativă. România are personalităţi marcante, în politică şi în afara ei, care ar putea restaura, chiar şi din umbră, încrederea românilor în funcţia din prim-ministru.

Altfel, dacă ne irosim timpul cu mize simbolice, rezultatele la alegerile locale şi parlamentare din 2012 vor fi, în mod fatal, doar simbolice.

Aşadar,

Domnule Diaconescu, domnule Geoană, domnule Mitrea, domnule Năstase (ordinea este strict alfabetică) vă întreb public, ca cetăţean român şi coleg de opoziţie, cum vedeţi viitorul PSD, al opoziţiei şi al democraţiei în România?

Domnule Antonescu, stimaţi colegi liberali, cum vedeţi viitorul PNL, al opoziţiei şi al democraţiei în România?

18 comentarii :

Despina spunea...

Felix este cel mai smecher motan din Romania !
Incearca solutii .
O sa se aciuiasca el pe undeva.
S-ar putea sa-i stranga pana la urma pe toti

Riddick spunea...

"Eu sunt motanul Dănilă / Sunt cel mai straşnic motan !"

Este pe dracu'...
Trebuie să ies din online, revin cam într-o oră.

George T spunea...

O precizare,Doamna Despina si Mr.Riddick:nu sunt george de pe blogul lui Sever Voinescu si-pentru a elimina confuzia-voi fi George"T",ref.la poalele Tampei, unde exista Biserica Neagra, "Cerbul de Aur"samd adica Brasov!

Despina spunea...

Motanul si-a gasit mereu locul, miza fiind televiziunile lui
Sa vedem ce face acum

Andrei spunea...

Alianta GRIVCO Social-Liberala-Iohanniso-Democrato-Kripticomunista :)

Tot o creatura artificiala. Astia nu se invata minte!

George T spunea...

Ascutzitorile la gherutze s-au oxidat rau de tot asa ca eu zic sa-i recomandam motanului un tratament-dieta nimerit: http://www.chasefreedom.com/skinnypill.html "Jigaritul"asta iese greu din "calduri"...Sau i-o fi dat Patriciu martz la table,la Grivco! :))

Riddick spunea...

@George: S-a marcat.

@Despina: Ce loc, la PC se alege alt preşedinte după Daniela Popa, Felix este onorific. Pâi cum...

@Andrei: Să vedem după, dacă mai zice PNL că este singurul partid de dreapta parlamentar. ;-)

@George din Braşov: E penibil, ca de obicei.

Andrei spunea...

Riddick,

Peneleul nu e dupa cum zice el ca e ci dupa cum e el in ochii votantilor sai. Daca ne luam dupa Ghise e doar o aripa a PSD (fosta PCR) vopsita in galben si cu o sageata infipta undeva :)

Despina spunea...

@George T
Mi-am imaginat si ma bucur ca ati confirmat!

Motanul este in continuare periculos.
Are foarte multi bani si poate corupe.
Mare atentie !
Eu l-am urmarit mai ales in povestea conturilor lui Ceausescu si am vazut ce tupeu are

George T spunea...

Breaking news de la "Nasu"(b1)acu o ora:rosca stanescu e curat ca lacrima(comunicat cnsas) !Sa vina chireacii, ciuvicii, nistorestii, ciuvicii,gusii,sa reinceapa show-ul!Daca asemenea lepadaturi mai pot convinge pe cineva,ne meritam soarta!

Riddick spunea...

Aş da acum pe B1TV, dar m-am decis să urmăresc filmul Aeon Flux pe PRO TV, este vorba despre o societate distopică, vreau să văd cum iese din "Matrix". :)

Despina spunea...

Eu m-am lamurit cu CNSAS ul asta.
E facut sa ne intarate unii contra celorlalti, sa ne agitam, sa ne cheltuim energiile si sa uitam de prezent ca sa nu mai vorbesc de viitor.
Este absolut ridicol sa mai dezgropam mortii de acum 30-40 de ani.
Ce-a fost de spus s-a spus deja.
Eu n-as mai da importanta acestui subiect

Riddick spunea...

Las' că face careva o contestaţie la Curtea Constituţională şi ne pomenim că legea CNSAS nu este constituţională. este bine totuşi să aflăm ce s-a petrecut în trecut.

Despina spunea...

Problema este de unde aflam trecutul ?
Din dosare facute de securistii cei mai mari de pe timpul lui Ceusescu?
Cum au interpretast unii turnatori niste evenimente?

In sfarsit, deja este pierdere de timp,dupa parerea mea.

Anonim spunea...

o struto-camilo-comunist-pseudoliberala....simt ca ca sunt un picior in groapa si strang randurile...

Riddick spunea...

Ceata lu' miorlau... :)

http://www.ziua.ro/display.php?id=212809&data=2006-12-14

Despina spunea...

Ati vazut asta?

http://www.cadi.ro/blog/?p=1490


Fatal conceit?

Riddick spunea...

Da, apăruse pe internet prin alte părţi, o văzusem mai înainte. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: