Împărţirea ministerelor în viziunea Coaliţiei PSD-PNL-UDMR
Publicaţia „Curentul“ a obţinut lista persoanelor pe care doresc să le impună la guvernare membrii Coaliţiei PSD-PNL-UDMR. Sursele noastre ne-au informat că nu s-au tranşat încă la modul definitiv opţiunile pentru ministerele vizate, negocierile şi discuţiile continuă non-stop, se trag sfori pe dedesupt de către grupurile de interese din spatele partidelor, dar tabloul definit în ultimele două zile este mai mult decåt semnificativ, indicånd destul de clar cam ce fel de profil ar putea avea un viitor guvern al Romåniei, în context pre-electoral prezidenţial.
Între timp, Traian Băsescu a ieşit public şi le-a retezat puţin aripile combinatorilor Coaliţiei care se bazau pe împingerea în faţă a „independentului“ Johannis, proiect avizat de consilierii „americani“ ai PSD. Planul Coaliţiei era ca, după ce Băsescu îl numeşte pe Johannis, minoritar, cică, acesta ar fi adus la guvernare în ministere-cheie alţi minoritari, de la UDMR, deoarece fără UDMR e foarte complicat să facă majoritate. La moţiunea care a determinat căderea guvernului, dacă UDMR ar fi votat cu Boc, PD-L-ului i-ar mai fi trebuit 5 trădători.
UDMR însă a jucat tare la negocieri, a fost de neclintit şi a cerut trei ministere foarte tari, al Apărării, al Externelor şi al Învăţămåntului, unde vor să numească trei „Istvani“ de-ai lor. Numele lor nici nu contează, deorece ei sunt doar nişte „soldaţi“ ca în clanurile mafiote.
Cele două ministere strategice - al Apărării şi Externele, sunt instituţii unde se lucrează cu Cifrul de Stat şi unde sunt rulate date şi informaţii cu caracter secret. Obsesia UDMR de a ajunge în preajma obiectivelor şi instituţiilor unde se află informaţii sensibile pentru siguranţa naţională este veche şi are foarte puţin de-a face cu obiectivele unei asocia-ţii culturale - cum este de fapt UDMR, conform statului juridic.
La negocieri, spun sursele noastre, un alt punct greu a fost disputat pe portofoliul Justiţiei - unde PNL a propus-o pe juna care iubeşte - Alina Gorghiu, „protejata“ lui Bogdan Olteanu. PSD l-a propus pe Robert Negoiţă, supranumit galacticul, (vrea să o atragă în spaţiul cosmic pe Paris Hilton - după care băleşte) un fecior care şi-a făcut rost de o diplomă la privat după un liceu încheiat cam spre limita vårstei de 30 de primăveri. La Negoiţă, UDMR a avut obiecţii, susţinånd că nu este indicată numirea unui ministru al Justiţiei a unui absolvent de drept la particular amintind de experienţa penibilă a lui Chioariu. S-au stârnit certuri aprinse, partizanii celor doi reamintind că aceştia s-au descurcat bine în cele două comisii de anchetă, semnează orice e nevoie, au stomac, cum se spune în politică - adică cum ar spune colegul lor, europarlamentarul Vadim Tudor - înghit şi nu scuipă.
UDMR a continuat însă să se opună, dar în final, la propunerea lui Hrebenciuc, care a zis că o împacă el pe Alinutza, s-a ajuns la formula propunerii la Justiţie a Monei Pivniceru pe motiv că e bine privită de către magistraţi.
La Interne, discuţia a fost rapidă şi fără drept de apel, poziţia fiind revendicată dintotdeauna de Vanghelie, susţinut de alaiul/pletora sa de generali mai mult sau mai puţin penali. Gelu Drăjneanu (fostul şef de la doi şi-un sfert, omul de casă al lui Vanghelie) a întrunit acordul unanim. Explicaţia e relativ simplă, doar Vanghelie a declarat şi Mitrea a confirmat că arhiva doi şi-un sfert „e pe måini bune“. Cine ar risca, cu o astfel de arhivă în posesia lui Vanghelie, să se opună numirii lui Drăjneanu?
La Finanţe, propunerea PSD a fost Mihai Tănăsescu, o figură ştearsă şi servilă a partidului, iar la Economie tot PSD-ul l-a impus pe Eugen Dijmărescu (fost viceguvernator al BNR, înlocuit recent de Bogdan Olteanu). Pentru poziţia de ministru pentru Tineret şi Sport, a fost propus de PNL Victor Piţurcă, bun prieten cu Ludovic Orban. La Ministerul Mediului, PSD-ul l-a cerut pe Radu Popa - omul lui Oprescu de la Parcuri.
La Transporturi, poziţia de ministru a fost atribuită lui Cristian Burci, omul tuturor partidelor şi al PSD, şi al PNL, şi al UDMR, şi al serviciilor, pe deasupra înzestrat cu Fabrică de vagoane, firme de transport, cu vechi ştate în activitatea de căpuşare a Transporturilor, via Nicolaiciuc etc.
La IMM-uri, Eugen Chirovici a fost propus de masoni, prin PC, iar la Ministerul Turismului din partea PSD este vizat Alin Nicolae Burcea, patronul firmei Paralela 45. La Sănătate, a fost propus tot de PSD doctorul Sinescu. Numele lui Mugur Ciuvică a fost ventilat şi el pentru acest post, impus de familia sa de suflet - e vorba de familia Voiculescu, alături de care şi-a făcut şi firmă la un moment dat. La Ministerul Muncii, PSD-ul a propus-o pe Simona Marinescu, un personaj feminin complet hăbăuc, dacă ne amintim de episodul recent al scandalului stârnit de ea la adresa „soţului“ său care de fapt s-a aflat că nici nu era însurat cu doamna, care se afla de fapt, social vorbind, în stadiul de nedivorţată, nemăritată, ne...
Guşă Cosmin a fost propus ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, poziţie perfectă pentru acesta, dacă ne amintim declaraţiile lui Costel Bobic pe seama sa: „Guşă este un traseist găinar al politicii. Căţelul meu, Don Giovanni, înţelege mai multe cuvinte decât Guşă. Vocabularul lui Guşă nu depăşeşte 300 de cuvinte“. Cum spuneam, pare poziţia perfectă pentru Guşă deoarece pentru a relaţiona cu acest Parlament nu pare să fie nevoie de mai mult de 300 de cuvinte.
La Comunicaţii a fost propus Sorin Pantiş, din partea PC, un vechi partener de dosare penale grele cu familia Voiculescu, dar şi cu Dinu Patriciu, la rândul său şogor cu Camelia Voiculescu în dosarul Rompetrol.
PC-ul mai are pe ţeavă şi o altă propunere, Liliana Minca, fostă Chervasiuc, fosta secretară a lui Stănculescu, transformată la forja lui Voiculescu în tehnocrată pură. Agricultura l-ar putea avea în frunte pe un anume don Fernando Enciu - propus de PNL, bun amic cu Ioan Mureşan, marele bandidos al caltaboşilor, şi în sfârşit la un minister asemănător la nume - respectiv la Cultură, scaunul de grande ar reveni lui Claudiu Săftoiu - via Patriciu, mare amator de cultură după cum se ştie, dacă ne gândim la intima sa relaţie cu clanul Pleşu&comp.
Guvernul de mai sus întruneşte, culmea, şi preferinţele noastre, ale ziariştilor, deoarece întâmplarea face ca majoritatea celor de mai sus să fi devenit în ultima perioadă staruri de o zi - nu doar în „Curentul“. Pentru cititorii noştri mai firoscoşi recomandăm un simplu search în arhiva recentă a publicaţiei noastre şi vor avea parte de CV-uri complete ale viitorilor noştri guvernanţi (ptiu drace!).
6 comentarii :
Cred că se impune un rezumat pentru că riscăm să pierdem informaţii importante în context.
Prim-ministru:
Klaus Johannis, tehnocrat (profesoraş de fizică), apropiat al grupului infracţional Patriciu
Justiţie:
Alina Gorghiu, tehnocrat, specialistă în masaj erotic
Robert Negoiţă, tehnocrat, specializat în evaziune fiscală
Mona Pivniceru, tehnocrat, specializată în tam-tam
Interne:
Gelu Drăjneanu, tehnocrat, specializat în cărat trena lui Vanghelie
Finanţe:
Mihai Tănăsescu, tehnocrat.
Economie:
Eugen Dijmărescu, tehnocrat dovedit
Tineret şi Sport:
Victor Piţurcă, tehnocrat (vă rog să nu mai chicotiţi acolo, în spate)
Mediu:
Radu Popa, ?
Transporturi:
Cristian Burci, patron de firme de transport fără interese ascunse, desigur.
IMM:
Eugen Chirovici, ?
Turism:
Alin Nicolae Burcea, patron de firmă de turism, tot fără interese ascunse ca şi colegul de la Transporturi
Sănătate:
Dr. Sinescu
Mugur Ciuvică, tehnocrat (vă rugăm să nu zâmbiţi ironic, chiar se pricepe, e dement)
Muncă:
Simona Marinescu, parcă a mai fost secretar de stat sau aşa ceva şi nu s-a făcut de ruşine
Relaţia cu Parlamentul:
Cosmin Guşă (dacă nu încetaţi cu hohotitul evacuez sala)
Comunicaţii:
Sorin Pantiş, asociat în vederea comiterii de infracţiuni cu clanul Voiculescu şi Dinu Patriciu
Liliana Mincă, menajera clanului Voiculescu
Agricultură:
Fernando Enciu, ?
Cultură:
Claudiu Săftoiu, încornoratul soţ al piţipoancei traseiste
Lipseşte Ministerul Educaţiei (nu s-a hotărât tehnocratu' Marean) sau mi-a scăpat mie printre rânduri?
DA. Good point! - vorba lui Cioroianu (ăla cu vilă de 400.000 de euro în Satul Francez, din salariu de bugetar - venituri anuale declarate 20.000 euro).
daca au stampila doamnei (?) AMP cred ca merge !
desi nu i'as da prea mult credit lu' roncea...
Hai, Nikule, măcar ia-o ca pamflet ! ;-)
Saaaas la aaapaaaaa!
(da' salveaza-l tu!)
Aiurea, îi dau cu vâsla-n cap ! :)))
Trimiteți un comentariu