09 septembrie 2009

Bazacenii




Pe site-ul Ministerului Sănătăţii a apărut următorul

Comunicat
Ministerul Sanatatii ia noi masuri in cazul gripei AH1N1

Astazi, 9 septembrie 2009, Comitetul de coordonare si actiune al MS in cazul gripei AH1N1 s-a intrunit pentru a stabili noi masuri pentru prevenirea infectarii cu noul virus gripal. Comitetul a decis stabilirea unor proceduri suplimentare de monitorizare, preventie si reactie in cazul imbolnavirilor cu AH1N1 in sistemul de invatamant. Procedurile vor fi finalizate maine, 10 septembrie, si vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Sanatatii.
De asemenea, in cadrul intalnirii, Comitetul a stabilit categoriile de populatie cu risc ridicat de imbolnavire si raspandire si prioritizarea lor in campania de vaccinare care va avea loc imediat dupa finalizarea producerii vaccinului pandemic de catre Institutul Cantacuzino. Astfel, primele categorii prioritare la vaccinare sunt cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esentiale, copiii din sistemul de invatamant si gravidele.
Institutul Cantacuzino a raportat Comitetului stadiul producerii vaccinului pandemic. Potrivit acestuia, Romania va demara campania de vaccinare impotriva virusului AH1N1 la inceputul lunii decembrie. Institutul va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de circa 5 milioane de doze, urmand de anul viitor productia se se desfasoare cu o cadenta de aproximativ 1 mil. de doze pe luna.

Să observăm slaba dezbatere publică din România pe tema virusului AH1N1 şi a vaccinării preventive. Se pare că suntem printre primele ţări care trecem la o campanie de vaccinare în masă.
Să mai observăm că Ministerul Sănătăţii a şi stabilit deja care sunt categoriile prioritare la vaccinare. După unele sondaje, în SUA, peste 50% din personalul medical s-ar declara împotriva propriei vaccinări anti AH1N1.
Ce se va întâmpla la noi cu cei care nu vor dori să devină cobai umani ? Vor fi concediaţi ? Copiii care nu vor fi vaccinaţi nu vor mai putea frecventa şcolile ?
Oare este întâmplător că s-au ales pentru început categorii de persoane incluse în anumite colectivităţi ? Ca să meargă treaba mai repede, făra multe discuţii ?
Vreau să o văd şi eu pe gravida aia atât de nebună, încât să se vaccineze cu ceva controversat.
Staţi departe de şarlatanii cu vaccinuri preventive.




Michael Savage - Swine Flu Update and Vaccinations

13 comentarii :

dramoleta spunea...

Au inceput iar sa panicheze populatia.
A fost si virusu' nitzel in vacanta. Gata cu distractia!
De unde sa mai scoata si ei niste miliarde bune? Vaccin in masa :)))

Riddick spunea...

Mi-e că este vorba de mai mult decât niște miliarde. Aiureala asta este promovată global. Dacă ai urmărit clipul Youtube cu Michael Savage, în America urmau teste pe voluntari în august (clipul este din iulie),iar campania propriu-zisă din octombrie. La noi, direct pe copii și gravide. Hmmm...

Unknown spunea...

Mie mi se pare ca panica e mai mare decat e necesar. In plus ne luam in continuare ca model - gresit - SUA, unde absurdul este la el acasa. Categoriile alea prioritare au o logica destul de buna din punctul meu de vedere.

Tio spunea...

Of-Topic.
Conservatorismul e mort. say goodbye to the conservatism!

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1920311,00.html

Tio spunea...

Am glumit doar ;-)
Am vrut doar sa te fac atent la carte...

Riddick spunea...

Am fost puţin plecat, răspund acum.

@Moga: Panica vor unii să o inducă. La americani sunt mai multe şcoli de gândire, ia fiecare ce consideră necesar. Dacă era vorba de gripa "normală", într-adevar erau prioritare categoriile de persoane enumerate.

@Tio: Mârţoaga manânca jăratec! Intru şi la articol, mulţumesc !

Anonim spunea...

Servus,Riddick,buna tema si mai ales buna abordarea.Ro este pe dinafara la cap.grija pt.cetatzean.
este absolut revoltatoare inconstientza MS,am citit undeva ca sint studii fundamentate care
denuntza efecte secundare mai mult
decit periculoase,la acest vaccin.Vreau sa vad cati medici piritzi avem in sistem ,care se vor vaccina ei primii.(EMILY)

Riddick spunea...

Vom vedea foarte curând ce va ieşi şi din treaba asta.

Anonim spunea...

eu unul nu ma risk cu aceste "vaccinuri"

Francesco spunea...

Din noiembrie italienii trec la vaccinarea in etape a 40% din populatie. Primii pe lista vaccinarilor vor fi personalul sanitar, persoanele cu patologie cronica grava, perosnalul din serviciile de siguranta al tarii precum si personalul care asigura continuitatea serviciilor asa-numite esentiale (apa, energie, telecomunicatii)
Sursa aici: http://www.salus.it/primenews/vaccino_ah1n1.html

Riddick spunea...

Cam exagerat, sau poate nu ştim noi toată situaţia ?

Marius Delaepicentru spunea...

S-au luat după alde Obama. Keynesian din fire, ca să nu zic socialist, Obama a consimţit ca, pînă la sfîrşitul anului, o proporţie neverosimil de mare din populaţia SUA să fie imunizată. Cu bani de la buget. Normele OMS recomandă ca maximum 25% din populaţie să fie imunizată. Mă îndoiesc că tehnologic ar fi posibil ca atîtea doze să fie produse. Ar fi nevoie de capacităţi noi. Iar asta implică multe precauţii, avize şi controale, fiind vorba despre ouă embrionate, libere de germeni străini. Nu le poţi produce la Crevedia. Un ou costă 2 lire sterline. Peste norma OMS, asistăm mai degrabă la risipă, din cauză că, pînă sunt gata vaccinurile, virusul poate că şi-a schimbat deja mutra. Imunizarea pe scară largă reprezintă şi pericol de accidente (cauzate fie de atopii, fie de borşirea suspensiei din erori umane). Vaccinurile virale au marele păcat că devin apă chioară dacă sunt lăsate pe masă peste noapte, sau dacă congelatorul s-ar dezgheţa. IC ar putea produce vaccinurile în numărul cerut de MS. Însă întrebarea e: de ce e nevoie de populisme pe banii noştri? 5 milioane de doze ar fi destule, dacă se ţintesc vîrstele vulnerabile (pruncii şi bătrînii). Oricum, mortalitatea (0,3%) este suficient de mică pentru a nu intra în panică.
S-ar putea să ziceţi: "mă, al dreaqu! De unde le ştie şi p-astea?" Vă spun, pentru că am lucrat 8 ani în IC.

Riddick spunea...

Cred că lui Barache i-ar prii un vaccin de impeachment, da' d-ăla, concentrat... Ăştia nu se lasă până nu iese lumea cu beldiile, să-i ia la alergat.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: