24 iunie 2024

Cine eliberează "atestatele de ţăran"?

N-am clop, iţari, chimir, ilic... Dar poate că voi adopta portul, ca protest.

Şi totuşi, de unde scot şi io (la hoha, 'nţelegi) o hârtie de-aia "de ţăran"? Ca să nu mă eticheteze nasol vizelii...

Treaba-i mai veche, acum Motocu doar o reaminteşte. Fiindcă este nevoie. 


Râdem-râdem, da' ăştia s-au pus deja pe noi cu parul deconstrucţiei. Şi nu numai de 35 de ani - aş coborî până la fanarioţi: nu toţi erau "greci-greci". Nici ei, şi nici sfetnicii lor. Dincolo de orice controversă: sub fanarioţi a prins rădăcini masoneria p-aci. În Transilvania, tot cam pe-atunci, chit că în alt mod.

Nu văd, dracu', contrareacţia (măcar tentative, "indignări publice"): semnele vitale. Ca naţiune.  

Ehe, ce se mai îmbrăcau ăia de la PSD în port popular... în campanii "şi pe afişe", începând de pe vremea lui Ponta. Până şi Bitchall, închipuiţi-vă. Şi cu logo-uri de campanie "neaoşe". Da'... doar atât. 

Aaa, şi tu, Simioane - da'-n "parlamentul european" v-aţi lipit exact unde nu trebuie. Spre deosebire de Şoşoaca.

Ţara Nimănui.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Bre, frate, ia d'aci:
https://www.activenews.ro/opinii/Sorin-Gheorghe-Suciu-Fascisti-national-socialisti-legionari...-pamflet-...-190195
Nu trecuși ca sursă, da', na... ata ete...
Doamne ajută!

Riddick spunea...

Doamne ajută!

Riddick spunea...

Coincidenţă.

Mai întâi "am intrat" pe videoul lui Marian Motocu de pe VK, apoi am dat search (ceva gen "Wiesel port popular"). Şi am găsit linkurile relevante.

La ActiveNews abia acum am văzut articolul. Expresia "treaba-i mai veche" îmi aparţine, doar încă o coincidenţă.

Văd că subiectul e preluat şi de Incorect politic.

Eu am văzut doar ceva mai târziul clipul - aici este explicaţia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: