02 iunie 2024

A-nceput prost cu Şelly (= sellout?), dar apoi a intrat bine-n cestiune. Oops: a dat-o-n bară şi cu-a doua (Transilvania autonomă nu-i proiect "putinist" ci globalist).

 

SOV-ule... semne incipiente de ramolisment (ambele gulgute), sau începi s-o coteşti pâş-pâş? Vezi că le cam bâjbâi, nu merge-aşa...

Şelly era la o şuşă NATO - deci pricepeţi pe ce criterii a fost javra asta invitată acolo. Şi SOV îl laudă! Exact pe acest subiect (da' n-o recunoaşte cu subiect şi predicat; nooo! el dă doar aluzia - că dac-ar spune-o nu-i mai iese constructul).

"Cu Transilvania".

Rusia are nevoie de culoar terestru către Serbia (apoi "către Mediterană"). Când va ajunge - şi va ajunge: "Ну, погоди, Зайц!"- la graniţa "ucraineano"-ungară, Rusia ori va întâlni un regim favorabil la Budapesta ("antecamera Serbiei"), ori va încerca ruta alternativă către Serbia: via Transilvania+Banat. "Regimul Viktor Orban", ca pro-rus (? à faute de mieux), este - paradoxal! - cea mai bună garanţie a rămânerii Transilvaniei la statul român. Gen: "Băăă! Trece exproprierea 'autostrăzii' pe lângă gardu' nostru! Uf!" What's not to like? Ar trebui să comitem idioţenii monumentale* ca să iasă altfel (nu că Stăpânirea pusă de străini la Bucale n-ar fi în stare de ele...).

Atenţie mare la bolojeni şi la boci**, ei par a fi... interfaţa autonomă de criză. Chiar dacă "nu par". Da-da... dormiţi voi pe-o ureche...

* link1, link2, link3

** şi în general, la orice politician "ardelean" important, mai ales dacă-i non-ortodox

5 comentarii :

Riddick spunea...

Bă, da' ia mai dă-i în morţii lor, că nu-s "inocenţi", Şelly la 23 şi SOV la 69 de cotolani...

Riddick spunea...

"(BMW) X3", cum ar veni...

Riddick spunea...

"Regimul Viktor Orban", ca pro-rus (? à faute de mieux), este - paradoxal! - cea mai bună garanţie a rămânerii Transilvaniei la statul român.


Aşa scrisesem. Hai să elaborez, că se simte nevoia:


Analogie Polonia-Ucraina.


Se vorbeşte despre "recuperarea fostelor teritorii poloneze" (foste anterior austro-ungare) din vestul Ucrainei. "Lvovul" (Galiţia), şi pe un ton muuult mai jos chiar "şi din Belarus" (Grodno, Brest/Brześć). Frontiere stabilite (şi ele...) în urma Tratatelor de pace de la Paris (1947). Recuperarea s-ar face cu acordul actualului regim de la Kiev, ca tactică a Occidentului Colectiv de a "împinge instantaneu" graniţa NATO în faţa avansului rusesc, spre a împiedica joncţiunea Rusia-Ungaria-Serbia(-Slovacia-Austria-Bulgaria?) prin nordul României. Menţinând în schimb joncţiunea Intermarium prin România, chiar şi "fără Ungaria (şi Slovacia)". Pe scurt: frontieră PL-RO "Maramureş-Suceava".


Subvariantă: (con)federaţie Polonia-Ucraina ("de vest"), dar aici nu apare "instant" extinderea NATO, deci ar rămâne doar ca rezervă incertă.


Cu un eventual regim "anti-rus" la Budapesta, schema s-ar putea aplica şi la Transilvania, în varianta "statului independent Transilvania", un stat unde majoritatea ortodoxă ar fi mult diluată şi numeric, nu doar în urma bombardamentului propagandistico-ideologic şi antiidentitar (deja-existent!). O măsură de rezervă în anticiparea eventualei "basculări RO" de la tabăra euroatlantică la cea eurasiatică. Deci ceva gen "ar putea fi cândva", adică ceva aplicabil doar în vremuri de linişte, şi după o campanie cât de cât explicită în privinţa "subiectului". Şi-apoi, de ce Rusia ortodoxă şi-ar ostiliza gratuit milioane de români ortodocşi? Doar pentru a-şi premia inutil un aliat (Ungaria) cu ceva nedigerabil în locul mai micii dar mai digerabilei Transcarpatii ("Galiţia ungarofonă" / Ujgorod-Ungvár)?


Aluzii şi chiar planuri cu Transilvania au venit dinspre vest (Declaraţia de la Budapesta din 1989, Linia Huntington...) - şi punerea în practică a altuia similar s-a şi văzut în fosta Iugoslavie (1991-1999).

Riddick spunea...

Sau la "foarte pe scurt": vorb-aia, cui pe cui se scoate.

Băăă, treziţi-vă şi nu mai alergaţi să prindeţi fluturi...

Riddick spunea...

La link1:

Inscripție pe un pat de spital.

La Summitul superputerilor fostei ordini mondiale bipolare de la Geneva (2021), în procesul retragerii către Marea Chinei și redispunerii în regiunea indo-pacifică, cu intenția de a-și asigura astfel spatele, SUA a cedat Polonia Germaniei, Ungaria Rusiei, Ucraina Rusiei și Germaniei, Marea Neagră Rusiei și Turciei, iar România a rămas, cum se spunea în dreptul roman, un res derelictae (adică o proprietate abandonată voluntar de titularul ei) având statutul de res nullius (bunul nimănui), pe care oricine și-l poate însuși și cu care oricine poate face ce vrea. Ceea ce se întâmplă acum în România este rezultatul acestei situații: se distruge tot ce a mai rămas din sistemul constituțional pluripartit, pentru ca, devenit un simplu bun, cvasi statul România (un stat eșuat) să fie pus sub “administrarea directă” a unui regim de mână forte acționând din mandat internațional. Singura șansă a României în atari condiții, ca și în 1944, este să se înțeleagă direct (nu prin Washington) cu Rusia (cu care mai poate găsi interese strategice congruente), căci SUA a ieșit din joc, respectiv a lăsat-o în afara jocului, iar Germania nu are interesul să vadă un bloc româno-rus la Gurile Dunării, între obiectivele strategice germane și nevoințele strategice românești neexistând nicio convergență. Mai este, oare, cineva, la București și la Moscova gata sau / și capabil să o facă? Se pare că nu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: