29 aprilie 2021

Ultrascurte

  • 20 de generali avertizează asupra unui ”război civil” / Guvernul a criticat această scrisoare deschisă, care a fost publicată de Valeurs Actuelles, pe 21 aprilie, la împlinirea a 60 de ani de la puciul eșuat al generalilor din Algeria împotriva președintelui Charles de Gaulle. [ * câţiva ani mai târziu de Gaulle făcea ce trebuie: scotea Franţa din NATO şi dădea afară Comandamentul NATO; dar astea pe partea naţionaliştilor francezi, nu erau decât doar o mică parte din agendă; atunci au fost ultimii condamnaţi la moarte de un tribunal militar, în Franţa ] 
  • Unprecedented NATO Deployment over Black Sea [ * traseele de zbor desenate pe hartă "unesc" aproape în linie dreaptă Crimeea cu baza "NATO" (SUA) de la Sigonella (Italia / Sicilia), unde sunt depozitate arme nucleare; Italia-> Albania-> Grecia-> Macedonia "de Nord"-> Bulgaria-> ("Vama Veche" / RO); Turcia apare conjunctural - "recon(naisance) flights" doar?  sau este intoxicare - poate ca şi chestiunea Incirlik - şi, dimpotrivă, Turciei i s-a rezervat de fapt un rol major? ] 
  • Underlying Causes Of Biden’s Recognition Of Armenian Genocide / Washington’s decision to recognize the Armenian Genocide is likely to strengthen cooperation between the GB, Israel, Turkey and Ukraine, leading to a creation of a power bloc to a certain extent independent of the US, but also one likely never to oppose the US. Given the looming parliamentary elections in Armenia and Pashinyan’s decision to run for the post of Prime Minister, Biden’s decision may also have been intended to strengthen Pashinyan, thus strengthening US position in the Caucasus.
  • Résultats choquants d’un sondage en Lituanie / L’analyse a révélé les récits suivants : le Covid-19 a détruit le système de santé en Lituanie, le Covid-19 est utilisé pour manipuler et diriger la société, la Lituanie n’a pas de politique étrangère indépendante, le système éducatif lituanien transmet les mauvaises valeurs, l’effondrement de l’URSS n’a rien apporté de bon, l’OTAN prive les États membres d’argent qui serait mieux dépensé dans la sphère sociale. D’après les résultats, on peut dire que les Lituaniens ne se contentent pas d’observer la situation, mais qu’ils l’analysent et en tirent des conclusions.  

7 comentarii :

Anonim spunea...

DUDA ZILEI #1 Pai bine frate dar , nu mancau ei cacat peste tot impotriva acestui...pasaport de sanatate si nu ma refer doar la europarlamentarii romani care...chiar nu prea conteaza acolo ? Nu ei erau aia care urlau ca-i vorba despre discriminare ? Frate pro vaccin , asa cum este Ciuhodaru { la Maria Grapini chiar n-am pretentii si , ma-ntreb : mai exista PNTCD in Romania ? } insa , ma refer strict la vaccinul anti TBC , anti poliomelitei , anti turbare ...anti prostie si , acestea toate , sa fie facute doar daca crezi cu adevarat ca-s benefice si ca masura de protectie incipienta impotriva acestor boli cumplite , nu ca asa vor unii dintre " reprezentantii maselor " . #2 Nu stiu cine i-a bagat in mintea aia seaca Maiei Sandu ca dizolvarea Parlamentului este ceva benefic domniei sale la Presedentia Rep. Moldova insa...imi pare ceva foarte asemanator cu ziua de 21 Decembrie 1989 cand lui Nici-O -Lae Ceausescu i-a fost sugerat sa adune acele mii de oameni , care sa-si arate " sprijinul pentru partid si cauza socialismului triumfator " iar asta , in conditiile in care , aia de la Europa Libera anuntzasera cu doar o zi mai inainte faptul ca , la Timisoara au fost...60.000 de morti . Intrebare : Europa Libera mai functioneaza inca iar aia din Rep. Moldova...asculta asa ceva ?

Riddick spunea...

Urlau de formă, uite-i la fapte. Ăsta "anti-covid" nici nu-i vaccin, doar l-au numit aşa ca să-l asemuim cu cele veritabile (anti-TBC, etc), dar care şi ele mai fac probleme uneori.

Cred că la Chişinău va urma război civil, apoi... dracu' ştie. Da, există secţia MD, şi de câţiva ani au reactivat şi secţia RO, dar numai online. Se pare că EL/Radio Liberty emite în MD.

Devin brusc atent când aud de atacuri la parlamente: de obicei e vorba de atacul celor puţini împotriva voinţei unei majorităţi.

- - - - - - -

DUDA ZILEI

#1. Doar trei din treizeci şi trei de europarlamentari români au votat împotriva paşaportului UE de vaccinare: Terheş (PNŢCD/ECR), Grapini şi Ciuhodaru (S&D). Dar tot ei au votat - din 2019 - şi destule măgării UE (totuşi, mult mai puţin Terheş) iar Ciuhodaru este şi pro-vaccin.

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/806489289975793

#2. În Repmoldova "Curtea Constituţională" a anulat starea de urgenţă covidică iar Căţeaua (M)Aia "a dizolvat" parlamentul (imposibil altfel, "pe urgenţă"). Dodon cică nu se teme de anticipate (sondajele, nu i-ar da motiv) dar până acum PSRM+Şor au mimat sau au arătat panică. "Restricţiile", ar trebui şi ele anulate sau diminuate, având în vedere... cealaltă anulare, dar Repmoldova o avea voie să facă şi asta?! Procuratura Generală MD rezistă, nu face jocul trepăduşilor MD ai globaliştilor (în locul lor, aş dormi iepureşte, cu bagajele făcute şi cu poarta din spate descuiată).
Şi cum, bă, parlamentule MD... pâi deteşi tu declaraţia aia (un fel de Riot Act ; bună, nu zic...), şi-acu' "pleci aşa"?!

https://sputnik.md/politics/20210428/34557470/Instituirea-starii-de-urgenta-este-neconstitutionala.html

https://deschide.md/ro/stiri/politic/84362/Breaking-NEWS--Maia-Sandu-a-semnat-decretul-de-dizolvare-a-Parlamentului-Anticipatele-vor-avea-loc-pe-11-iulie.htm

https://sputnik.md/society/20210428/34567458/Odata-cu-starea-de-urgenta-au-fost-anulate-si-restrictiile-impuse-de-CSE-Ce-spun-expertii.html

https://deschide.md/ro/stiri/politic/84350/Consilier-preziden%C8%9Bial-Procuratura-General%C4%83-nu-are-voin%C8%9Ba-de-a-face-lucruri-mari.htm

https://deschide.md/ro/stiri/politic/84359/PG-refuz%C4%83-s%C4%83-ini%C8%9Bieze-un-proces-penal-urmare-a-examin%C4%83rii-adres%C4%83rii-deputa%C8%9Bilor-Litvinenco-%C8%99i-P%C3%A2slariuc-privind-uzurparea-puterii-%C3%AEn-stat.htm

Anonim spunea...

La ULTRASCURTE , 1] pai ce afirma dl. Moisoiu ar cam fi adevarat si chiar nu-i rau ca , pana la urma s-au prins si aia de jaful romanesc insa , ce guvern post revolutionar a dat in afara d e promisiuni " ferme " si , macar un metru de autostrada functionala ? 2] Daca turcii vor angaja mineri romani sa faca functionabil Moldominul , chiar n-ar fi rau insa la alea 30% parca vad ca vor face ce fac astia de la USR-PLUS pe la primariile la care sant...parte .3] Ce PNL , mai au inca tupeul sa se tzina cu dintii de " mostenirea politica " lasata de Bratieni ? 4] Sa fim seriosi , chiar daca bivolul asta sasesc se va duce la vara nu in Miami ci la Balaton sa-si faca frau Carmen bai d e namol...despre ce fel de normalizare putem vorbi atata vreme cat aia arboreaza drapelul romanesc cu doliu la lance ?5] Chestia cu PNRR s-a avzut si fara binoclu ca-i doar o escocherie avocatesc-financiara deci...chiar nu-i de mirare . 6] Generalul ala francez { am citit ca are vreo 80 de cotolani ca varsta } traieste inca in anii '60 si , ma-ntreb daca , a auzit vreodata ca Franta , este totusi o tara ce a lansat chestia aia cu Liberte , Egalite , Fraternite si ca , acolo , democratia exista inca inainte sa se-mbolnaveasca el de mania puterii absolute a Armatei ?! A mi exista pe vremuri in Franta acea " armata din umbra " dar au fost pusi rapid cu botul pe labe membrii ei . 7] Livada de curmali s-ar putea ca foarte curand sa ramana fara " fructe " deoarece democratii aveau cam demult in plan retragerea unor chestii pe care le-avea americanii pe-acolo iar acum in contextul in care Erdogan se vade ca joaca nu la doua capete ci fix alaturi de inamicul vesnic al NATO iar NATO este USA ...8] daca n-ar fi vorba despre Marea Neagra , nu m-ar deranja perea mult . Bine ar fi ca acele military training sa se desfasoare prin Somalia sau Congo...9] M-am saturat de " valuri " COVID ! 10 } Parca NIMENI n-ar sti ca , FBI spioneza mai ceva decat aia din CIA , cu sau fara mandat , cu sau fara motiv . Pai de ce mortii masii au acel patriotic act daca nu pot " beneficia' de ceea ce scrie acolo ? Riddick , parerea mea este ca , majoritatea acestor stiri si fapte nu-s altceva decat perdele de fum pentru a se masca de fapt , neputinta guvernelor de-a mai gestiona problemele tarilor lor ce-au devenit popoare unite sau , cum este cazul astora din EUropa , TARI TRANSFORMATE DIN MAI MULTE , INTR-UNA SINGURA...SA DEA DUMNEZEU SA SE REVINA ODATA LA STATUS QUO-ul INITIAL !!! Ma cac pe el de euro si pe placerea de-a calatorii cu sau fara pasaport de sanatate , in oricare tara a acestei UE de KAKAT unde romanii , sant considerati { si nu de-acum } KAKANARII EUROPEI !Pacat ca " elitele " romanesti au alta optiune in afara de-a asculta si ceea ce cred ... aia prosti !

Anonim spunea...

Mi-a placut al dracului stirea alora de la SPUTNIK cu " incidentul din Israel : credeam ca asa ceva se poate intampla doar la Mecca .

Riddick spunea...

Cu mineritul e la fel precum cu platformele marine: reiese că "noi nu suntem capabili, trebuie alţii să facă... treaba mare", şi să vedem şi cu impozitarea şi cu redevenţele, ma aştept să fie derizorii.

PnL a dispărut prin propria voinţă la momentul fuziunii cu PSD şi cu intrarea în PPE (las' că şi dacă rămâneau la ALDE, acum Renew Europe - tot un rahat era).

Nu poate fi normalizare, dacă la noi îl avem pe Ioh-anus iar ungurii îşi văd de-ale lor cu Orban.

Armata aia din umbră nu era masonică, mai citeşte bloguri conservatoare franceze...

Erdogan, nu ştiu sigur cu cine joacă, dar nu se mai poate preface prea mult, "partenerii" (ambii) îi cer fidelitate totală.

Elitele RO demult nu ne mai reprezintă.

Riddick spunea...

S-ar putea ca busculada din Israel să fi fost provocată: victimele sunt evreii hasidici ("ortodocşi"), mulţi dintre ei contestă însăşi "sionismul" şi refuză serviciul militar. Guvernul nu-i iubeşte deloc, dar n-o arată.

Riddick spunea...

"bloguri conservatoare franceze"

https://bastien-thiry.fr/

https://bastien-thiry.fr/-Declaration-

http://club-acacia.over-blog.com/

http://club-acacia.over-blog.com/article-fort-d-ivry-a-la-fraiche-par-jean-de-brem-67523865.html

http://club-acacia.over-blog.com/article-discous-de-j-f-collin-a-marignane-le-13-mars-2011-69305143.html

http://club-acacia.over-blog.com/article-saint-loup-brasillach-et-les-guerriers-98729117.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: