21 aprilie 2021

Ultrascurte

4 comentarii :

Gabriel spunea...

Apocalipsa se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Rușii se retrag de la graniță.
Nici nu cred că a existat vreun pericol decât în imaginația propagandei isterice occidentale, căreia și noi i-am căzut pradă. Chiar și eu, scepticul de serviciu, ajunsesem să cred că urmează ceva major. Marea armadă oscila între 80.000 și 150.000 de ruși dintre care o parte în Crimeea, cifre ridicole dacă vorbim de un război pe scară largă cu Ucraina.
Totul a fost ori pe bune o aplicație, ceea ce rușii au susținut de la început, ori au avut informații despre vreo tentativă ucraineană de a soluționa prin forță problema separatistă, iar atunci probabil intimidarea a funcționat.
OK, aceeași propagandă care a zugrăvit imaginea unei apocalipse pregàtite de Putin, va susține că Rusia "a clipit", deși dacă te uiți la cifre realizezi că nu urma o invazie a Ucrainei, ci maxim o implicare locală în Donețk pentru a respinge armata ucraineană.

Riddick spunea...

..

Rău fac(e Putin). De va fi o dată viitoare, va fi cu mult mai costisitor. Io intram din prima peste ăia, din 2014. Astea nu sunt ocazii de ratat.

Gabriel spunea...

Asta da, în 2014 poate ar fi mers cu 150.000 de oameni contând și pe sprijinul rusofonilor din Ucraina. Dar acum trebuiau să aducă forțe cel puțin comparabile cu cele de la invazia Irakului, ceea ce înseamnă aproape toată armata rusă. Ori ei nu pot face asta, căci au și alte granițe de apărat. Acum fără mobilizare și fără nucleare, greu de crezut să viseze măcar la război total cu Ucraina.

Riddick spunea...

Se poate, dar cu "blitz" şi cu activarea militară a propriilor susţinători "din teritorii", cărora însă ar trebui să li se paraşuteze arme şi ofiţeri de legătură. Chiar crezusem că se vor mobiliza, în 2014 - nu, au făcut-o "ăilalţi", deşi "la o zecime" din efective faţă de pro-ruşi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: