06 noiembrie 2020

pastila R (24)


Pâi, şi, cum?! Adică, nu poţi pleca de Revelion de la gazdă, pe la orele 1-2-3 a.m.?  Cu maşina, cu taxiu'*, cu ce-o fi. Că intri în "fereastra de interdicţie 23:00-5:00". Musai stai şi la ciorba de potroace, ba poate aştepţi şi Concertul de la Viena (de s-o mai ţine, cu molima asta...). Bă, şi dacă ăia n-au destule paturi, canapele? Ce faci, moţăi pe scaun/fotoliu, ori te întinzi pe jos? Io unu' mă bucur: din "situaţii concrete" se dumiresc şi naivii, dacă atunci când tu vrei să le deschizi capu' fluieră şi se uită cum merge musca pe tavan.
- - - - - - -
au "crescut" semnificativ încasările taximetriştilor de pe tura de noapte, este? bucurie mare pe ăia de-s doi pe-o maşină...

În România s-a început circoteca vaccinării cu personalul medical, din motive propagandistice. Ştiindu-se deja procentul mic de "amatori", s-a încercat "stimularea" prin afişarea unui procent iniţial mai mare, scos dintr-o categorie pe care poţi mai uşor s-o forţezi/s-o intimidezi să se vaccineze "voluntar". Sugerându-i posibile probleme cu/la locul de muncă. Ghinion! Nu merge, s-au retras şi dintre cei încă-puţini, trecuţi "voluntar" pe listele de programare. Prin alte ţări s-a început cu vaccinarea categoriilor (considerate) cu adevărat vulnerabile, de exemplu vârsticii şi internaţii.

Patroni din HoReCa făcând reduceri vaccinaţilor. Adică, stimulând pe banii lor propaganda COVID. Ăştia nu merită doar falimentul. Merită, ca pe timpul fanarioţilor, să le baţi în cuie urechile de-un stâlp de lemn şi să-i laşi expuşi în public.

Matei Ballşhit

În căutarea noastră de alternative şi de antisisteme, să nu dăm* peste vechi conserve scoase din adormire, ce se vor acum a fi plantate** în construcţii noi, să le otrăvească încă din scutece.
- - - - - - -
dau ele peste noi: două au şi reuşit, totuşi una este pe cale de a fi rejectată la Camera Deputaţilor, dar are sprijin din afara partidului nou şi nu se ştie dacă n-o deveni primul indepenhehehent; de zgârmat la partid, filiera care i-a le-a (că-s minim doi) facilitat intrarea şi promovarea pe liste conţine putregai
** da, "plural": al doilea-i Chelaru, care bate Toba

Că Becali bântuie prin preajma AUR nu-i deloc încurajator, chiar dacă "apare c-a ajutat". Ce încredere să ai în acest maimuţoi rudimentar? Activat şi folosit de Sistem pentru a penetra şi manipula mediile ortodoxe şi de lumpeni. Dacă rămânea în umbră şi se mulţumea doar să sponsorizeze ce trebuie, fără să dea el directive, l-ai mai fi crezut. Dar el l-a avut instructor pe "greco"-catolicul Dan Pavel de la Fundaţia Soros şi fost coleg UASCR cu George Copos şi Ioan Rus. Şi care se lamenta - când preda la "Academia SRI" part-time, prin 2000-şi-ceva - că acolo predomină studenţii naţionalişti, mulţi întrerupându-l provocator în timp ce expune, cu "teze naţional-comuniste".

Băgaţi-vi-l în cur, bă! Voi, ăştia care vă fute pe voi grija de sănătatea noastră. TOCMAI fiindcă este făcut de străini, TOCMAI fiindcă pe ăsta ni-l recomandaţi/impuneţi, TOCMAI fiindcă are conţinut dubios, TOCMAI fiindcă veniţi cu mascarada uniformelor, de parcă n-am şti ce-a ajuns "armata". Şi poate am greşit că m-am referit doar la "acest vaccin", nici altele nu-s "sigure".

Nu pot "face urări", ştiind gravitatea momentului şi pericolele de-acum existenţiale care (ne) sunt planificate. Doar atât: vigilenţă maximă, şi o triere severă a "contactelor" (unii sunt virusaţi mental iremediabil şi devin pericole sigure în vremurile care se anunţă).

Nu-i de ajuns doar AUR.* Mai trebuie încă cel puţin două chestii complementare, doi "aliaţi". Un fel de Partid ROexit, cu tema principală Ieşirea RO din UE, şi pe stânga un partid din afara curentului eurosocialist. Dislocarea cancerului care ne ţine pe loc nu de 30 de ani, ci cam de la venirea lui Carol I, nu se va face uşor.
- - - - - - -
* nu-i ceva rău "că este", dar singur nu poate acoperi "TOT"

Ia să vezi că nici acum nu se potoleşte Ţucărman. N-o să mai zică despre "guvernul de dinainte" că făcea şi dregea (nasoale, pâi cum drea'?). O să bage one notch down, şi-o să zică "penultimul guvern", dar ar suna penibil. Ei, şi?! #quasars rulz.

Anca Dragu, sau Rât-de-Porc (noul preşedinte al Senatului).
"Între anii 1996 și 2001, Anca Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale a României (BNR). Apoi, până în 2013, a activat în cadrul Fondului Monetar Internațional. În următorii doi ani a fost analist economic în cadrul Comisiei Europene". De fapt, Anca atunci-Paliu a activat tot "în cadrul" BnR, fiindcă incendiul din seara de 18 ianuarie 2006 de la BnR (circa 8 p.m.) , în biroul ei a avut loc. De fapt în camera unde ea lucra, biroul FMI România ocupând câteva în clădirea BnR, aripa veche. "Asistent pentru relaţia cu FMI". Senzaţionalul nu era că a avut loc incendiul ("electric", mda-da...), ci faptul că am aflat de pe atunci că FMI spiona la sursă. Tocmai urma mutarea în alt spaţiu "pus la dispoziţie de BnR", şi în incendiu au fost distruse iremediabil calculatoarele şi "documente". S-a vrut ştergerea unor urme pentru orice eventualitate (mutarea îi speria, "martori curioşi"), ori Cineva Bazat a dat un semnal? Gen "bă, ia uite ce se face aici!"

Candidatul manciurian.
Manciu? Rien! (il n'a été pas élu).
Manciu hante le parlement.
Inpuniment!

"PSD racolează membri, şi chiar întregi filiale PRO România". Doar citisem titlul acum câteva zile, n-am mai şi deschis linkul. Fiindcă ştiu despre ce-i vorba: pesedeul euroreformat este el însăşi un fel de PRO RomEUnia: urmează doar formalizarea unei stări de fapt. Aduce înapoi eurosocialiştii, după expulzarea pesedragniştilor (p-ăştia nu-i mai caută). Pesedé, "cu 80% dintre parlamentari, persoane noi", este un fel de useré greşit re-targetat. Asta, ultima, se va vedea la viitoarele alegeri (pronosticul meu: greu va mai trece de 20% - da' chiar ăsta este şi obiectivul care i s-a trasat!). Similar, băseala PMP se va resorbi în PnL, adică... în PDL. Ambele, cred că foarte repede, probabil chiar la anul. "Pregătirea de anticipate".

Gata, "au rezolvat". Noua tulpină. Că nu mai ținea cioaca cu "valul al doilea", care-n China... n-a mai fost. Așa pot justifica și forma diferită a covrigului, când îl reînsămânțează... pe-acolo pe unde mai pot (= minus China și alții mai bazați). El problemo: pâi și Vaccinul ar trebui "croit pe noua tulpină", deci iată încă o scuză plauzibilă pentru "refuznici".

Ia stați așa. Cîțu n-a apucat să se retragă a doua oară, dar... are timp. Încă n-a fost desemnat oficial de Ioh-anus. Prevăd surprize. Posibil să se urmărească ajungerea la anticipate - spre a se reintroduce în circuit (via PnL, PSD, USR) voturile perdante PMP și PRO România. Ioh-anus s-a văzut cu sacu'-n căruță, ăla adevăratu' - Ciuciucă. Așa că circul de 2-3 luni până la noi alegeri nu l-ar afecta. De luni vom ști mai multe.

"Eseuri" austerizatoare.
Cîţîie dă bani.
Cîţîie, dăăăă! Bani!
Cîţîie, dă bani.

Dă-te prins, Prinse ("Pol")!

A murit Marius Albin Marinescu ("Justiţiarul"), jurnalist şi blogger din Sibiu, printre primii care au luat atitudine faţă de ascensiunea stimulată extern a lui Ioh-anus, încă de pe vremea când devenise primar. Deşi ştirea apare (în diferite forme) însoţită de explicaţia "suferea de o afecţiune mai veche a plămânilor", eu nu consider decesul ca fiind "natural". Probabil pe final a fost înşelat, ţinut departe de o intervenţie medicală radicală (desigur... nu în România!) spunându-i-se că "o trece şi asta (cumva)". În urmă cu câteva luni a murit alt jurnalist incomod, Sorin Burtea de la TVR. Tot "natural"...

PSD joacă la cacealma. Lăsându-i o portiţă lui Ioh-anus.
Rafila "are coronavirus", deci "trebuie" să stea la izolare, dovadă că nici nu face parte din delegaţia PSD la consultări, deşi este piesă importantă: Propunerea însăşi. Constituţia zice: "Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului". Adică, ăla desemnat se ocupă direct de negocieri şi tot el prezintă lista spre a primi (sau nu) votul de încredere. Rafila încheie cele 14 zile de izolare exact la termenul-limită când trebuie cerut votul de încredere; asta dacă Ioh-anus l-ar (sau "va") desemna "pe 14". Desigur, PSD nu va invoca "posibilitatea teleconferinţelor" nici pentru consultări, nici pentru eventualele negocieri ulterioare. "Da' noi am vrut, doar aţi văzut. Nooo?"

Întreb şi io, nu dau cu paru':
- va exista majoritate la Cameră "pe LOrban", după ce Ioh-anus ar apuca să desemneze un premier convenit? ("pe de trei" - ca la barbut)
- şi tot ca la barbut: de-o ieşi Ciuciucă "parà-n coadă" (= zar câştigător), adică desemnat de Ioh-anusdar nepropus de partid, câte zile va mai fi membru PnL?
- ori se va amâna şedinţa de mazilire până după votul de învestire?!
* poate chiar în "prima mână" (...la barbut; pe 14?), nu după respingerea în plen a unei alte propuneri

Obsesia "partenerilor" PnL pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor arată următoarele:
- angrenarea şi a UDMR (nu doar a USR-PLUS) în jocul de putere din şi contra PnL: "Camera" fusese rezervată pentru LOrban, care dac-o pierde devine... nimic
- vedem aici tembelismul personajului, care a demisionat "pe promisiuni personale" lăsând cu curu'-n baltă "garda veche" din PnL
- şi care aia, mai mult, îl târăşte de lanţ în ring, la luptă ("băăă! pâi, şi... noi?!")
- dacă apare orice alt preşedinte la Cameră decât LOrban, indiferent de "înţelegerile" PnL-USR/PLUS-UDMR (chiar de "l-ar prevedea explicit"), atunci ori "garda veche" a abandonat lupta, ori Iohannis a întregit majoritatea cu PSD
- "amendament S.F.": sau... poate apare LOrban, dar cu sprijin de la "garda veche" şi de la PSD, poate şi de la AUR

Relatări "convergente": LOrban şi Ioh-anus ar fi la cuţite, dar nu "ideologic" ci pe ciolan. E şucăr mare. Se urmăreşte "lichidarea" vechii gărzi din PnL, şi substituirea cu roboţei tip usere-pedele. Nu-mi dau seama în ce proporţie mai controlează lorbanii "viitorii" parlamentari PnL, dar s-ar putea contura o opoziţie ad-hoc la Ioh-anus, alcătuită dintr-ăştia, alături de AUR, puţini din PSD iar într-un târziu venind şi UDMR. Cu puţin noroc, ar putea fi chiar o majoritate parlamentară.

PSD bate câmpii: "Iohannis a adunat gaşca de perdanţi ai alegerilor". S-avem pardon: chiar dacă "deocamdată, pe hârtie", când procentele (deci, mandatele) adunate de la trei partide + minorităţi trec de 50% şi acolo este şi UDMR, nu prea mai poţi vorbi despre "perdanţi". Doar dacă PSD ar fi făcut înţelegere (postelectorală) cu AUR şi ar fi adunat adeziunile necesare (>50% +1) inclusiv de la "viitori" parlamentari ale căror partide "zic altceva". Dar AUR n-a fost contactat cu o propunere serioasă, iar opoziţie la Iohannis ar (putea) face mai puternic - paradoxal - facţiunea Orban ("garda veche din PnL"), ai cărei oameni sunt aruncaţi în mod ostentativ din structuri.

Că greu am mai scăpat de tine, Băsescule... Nu-i exclus să-ţi mai apară prin parlament ciraci reetichetaţi, însă dintre cei deja număraţi. Mai ai tupeu să scoţi capul din nou, vierme, la posibilele anticipate regizate "pe căderea a două desemnări succesive"? Ori atunci vei da directivă pe faţă fraierilor tăi votanţi ("cu-ai lu' Iohannis")? Aceeaşi remarcă şi aceeaşi întrebare şi pentru Cimpanzeul Mongol ( = Ponta, apud "CVT").

Barna - Omul din Lună zice bine aici ("dă rău cu 'militar/i' la conducere, ca ţară europeană"*), dar asta o fi părerea întregului USR-PLUS? Ca "voce macroniană", împotriva licuricilor care zumzăie la Cotroceni şi Modrogan. Oare puciul pornit în USR nu-l vizează doar pe Barna, ci în primul rând linia euro-autonomistă? Tot dăunătoare, fiindcă nu pune în discuţie supranaţionalismul, ci doar participarea unuia dintre tartori la schemă (cea din zona UE). Mă rog, doi tartori, dacă socotim şi Londra alături de Washington.
- - - - - - -
* (argumentu' suprem, "european/ă", pâi da' cum... - ia să-i vedem dacă sunt consecvenţi, de la negocieri până la învestire: "nu cu Ciuciucă premier!")

Hei! Ciuciucă...
"Vem tchutchuca linda
Senta aqui com seu pretinho
Vou te pegar botar no colo
E fazer muito carinho
Eu quero um rala quente
Para te satisfazer
Escute o refrão
É do jeitinho que eu vou fazer
Vem, vem, tchutchuca
Vem aqui pro seu tigrão
Vou te jogar na cama
E te dar muita pressão"
(Axe Bahia - "Chuchuka", 2002)

Tabăra periclitată din PnL* are ultima şansă. De a se alia "cu alţii" în parlament, mergând până la a-l da de-a berbeleacul pe Kraut. Aproape sigur, însă, n-o vor face. Crezând, în prostia lor, că "totuşi, se va rezolva cumva, de la sine". Îhîm... Dormiţi voi pe urechea aia.
Poți să ne spui rugăciuni
Să se întâmple minuni,
Dar ce semeni aduni
Fugi, fugi! Vin băieți buni...
- - - - - - -
"marea înlocuire" - Factorul Extern vrea să scape de garda veche din PnL, cea care a participat la USL ("facţiunea non-PDL")

El problemo ("conundrum") pentru globalişti, în "parcela RO": în orice configuraţie ar fi un guvern cu participarea (sau care depinde de susţinerea) UDMR, linia n-ar mai putea fi împotriva guvernului "iliberal" din Ungaria - decât, poate, cu preţul divorţului definitiv dintre FIDESZ şi UDMR.

Ehe, ce bine-ar fi fără Arahat la COVID-Show, fără "Aurescu"-Goldstein la Externe, şi fără Buflea-Ciucă (omul Licuriciului cu planificarea războiului "pe direcţia est"). Piese grele, deşi mulţi n-ar crede...

Partea bună a situaţiunii: "nu se va putea revizui Constituţia, în viitoarea legislatură" (apud Ciripoi / S R-S). Că trebuie 2/3 şi "nu sunt", sau "cu greu s-ar aduna". Hmmm, n-aş fi atât de sigur, sunt presiuni enorme din partea Factorului Extern pentru a introduce noi porcării (alea introduse prin referendumul trucat din 2003 nu le mai sunt de-ajuns). Deci ori va fi "un guvern de largă concentrare", acum, ori va fi unul "de care-o fi" iar mai apoi se vor dirija conservele ajunse-n parlament, contra sau în sprijinul său.

Petrecerile gay de la Bruxelles, cu europarlamentari, nu-s ceva nou, rar sau "secret". Secrete au fost doar pentru FIDESZ şi Viktor Orbán, cel puţin până la aprobarea listelor de candidaţi la alegerile europarlamentare din 2019. Dar dacă "opţiunile" europarlamentarului FIDESZ "prins în flagrant" erau totuşi cunoscute la centru şi apoi "nu s-a întâmplat nimic", este chiar mai grav.

"FBI a confiscat serverele companiei ASESOFT" ("a/le fugarului Ghiţă"). Exclusivitate apărută la Naţional. Om vedea... Nu reiese explicit unde ar fi avut loc confiscarea, dar implicit ar fi vorba despre România. Confiscarea ar avea legătură cu "implicarea ASESOFT" în fraudarea alegerilor prezidenţiale americane. Informaţia vine după alta, în care se vorbeşte despre "50.000" de IT-işti/hackeri din România, angrenaţi în aceeaşi falsificare, consecinţă a unui protocol secret între cele două "state paralele", pe vremea ambasadorului Klemm. Ghiţă, fugi. În altă parte (da, chiar acolo). N-ai ales bine Serbia, şi deja se pare că nu prea mai ai timp.

"Pe surse" se dă ca sigur un război cu "Transnistria". Dar noi toţi ştim că nu se va limita doar la atât (MD vs. ПMP). Vor mai fi implicaţi - chiar şi indirect - şi alţi combatanţi. Doi, sigur: Ucraina şi Rusia. Scânteia a pornit de la nişte afirmaţii pe care le-a făcut Maia Sandu, preluate şi comentate de oficiali ruşi şi de media şi blogosfera (pro-)rusă. Şi nu se mai opreşte - mocneşte. Oare să fie "o întâmplare" că a ieşit acest preşedinte (al Echipei Soros MD) la alegerile din Repmoldova? În Armenia "a fost nevoie" de venirea altei Echipe Soros (a lui Paşinian) ca armenii să piardă un război şi să conştientizeze că pot conta doar pe Rusia. După cum stau lucrurile, nu cred că va dura mai mult de un an-doi până când "vor începe filmările" şi dincoace...

Poliţiştii bombăne în privinţa aspectului noii uniforme pe care le-o impune acum* guvernul PnL/PPE, începând de la anul. "Pare ca de măturători, ca de angajaţi de la gaze - fără personalitate". Doar atât? Niciun protest faţă de dispariţia însemnelor tricolore.** Nu mai apare banda tricoloră dreptunghiulară de 2x10 cm, în locul ei apare clapa unui buzunar, şi nici pe mânecă, unde acum este ca un arc de cerc peste care apare scris cu alb "ROMANIA" (dar chiar şi aici era deja o subminare, nu cred că se justifica denumirea "internaţională" - străinii nu s-ar fi încurcat văzând şi un "Â"). La uniforma*** de toamnă-iarnă, altfel cămaşa cu mâneci scurte era deja "simplificată".
- - - - - - -
* am pus "acum" fiindcă altfel s-ar fi înţeles că tot ăştia, şi la anul, "deşi..."
** ştire din Adevărul, deci cenzurată - or fi fost şi unii care au văzut problema reală
*** Vela zice că uniformele vechi "nu ţineau de cald" şi că "se confundau cu ale agenţilor locali", dar Christian Ciocan dă din casă (despre noua schemă de vopsire a maşinilor Poliţiei "Române", dar valabil şi aici): este în pregătire "poliţia comună europeană", adică... statul federal european

Cică USR ar sta la vreo 20% în sondaje, cu tendinţă de creştere (?). Te întrebi ce-i cu orăşenii - că USR(-PLUS) neavând mesaje pentru sate, e mai greu de votat acolo. Deci cam un orăşean din trei este dus cu pluta?! ("media" de 20% se compune din părţi asimetrice, la circa 43-44% din populaţie în mediu rural sau mic-urban, partea urbană a electoratului USR ar sări binişor peste 30%).

Farsa cu "demisia din parlament" nu este pentru avantaj electoral, ci pentru a discredita parlamentul*, arătându-i pe parlamentari ca profitori de pensii speciale. Totuşi, este doar al doilea pas al manevrei de discreditare, primul fiind... legea însăşi. La fel şi referendumul pentru "300 de parlamentari", în plus aici urmărindu-se micşorarea numărului celor necesari a fi "convinşi" (cumpăraţi!) pentru a se fabrica o anumită majoritate.
forumul suprem reprezentativ, alea-alea - cum de fapt ar trebui să şi fie

Nu doar în România. Vin la putere grupări ("partide") care - după zonele de interese pe care le susţin - nu pot fi majoritare în societăţile în care activează ("nu au o bază socială largă"). N-ar avea cum, dacă raţiunea votanţilor ar funcţiona normal. O bună parte dintre susţinători votează, real, împotriva propriilor interese. Iată o "nişă" unde este de lucrat. În mod normal partidele antisistem n-ar trebui să insiste prea mult până (s-)ar obţine reacţii pozitive. Nu cred că mai este vorba despre "blocaj informaţional" ci despre ieşirea din negare ("denial") a subiecţilor, care trebuie să-şi conştientizeze percepţia greşită, şi să-şi reformuleze opţiunile.

Scandalul electoral american este folosit în ultima vreme pentru a induce electoratului antiglobalist scheme mentale globaliste. Sub pretextul "descoperirii" unei aşa-zise participaţii venezueleano-cubano-chineze la firma cu maşinile "de vot", li se sugerează antiglobaliştilor imaginea inamicului: taman statele antiglobaliste (fără Rusia... de data asta). Pâi cine - din SUA - a acreditat maşinile şi procedura "electronică", nu ştia de la început care-i backgroundul respectiv? Ori, poate sunt două feluri de "chinezi". Ăi buni, ca ăla de pe iahtul căruia a fost săltat Bannon, "omul lui Trump" (?!), de autorităţi din SUA. Chinezu' era evazionist-şi-încă-ceva-în-plus, fiind fugar şi urmărit penal în China. Acum s-a aruncat altă petardă: guvernatorul şi secretarul de stat, ambii republicani şi din Georgia, ar fi primit bani "din China", pentru a-l trânti pe Trump la alegeri, la nivelul statului respectiv. Ca şi cu capitalurile invocate în cazul maşinilor "de vot": "din/de la" Ceva, nu-i neapărat "de la guvernul Ceva-ului".

Prin martie-aprilie mă tot uitam pe site la "Accept" şi la "Bucharest Pride", şi... nimic. Mă aşteptam să apară - chiar şi cu întârziere - programarea "săptămânii gay/LGBT", care avea loc pe la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, în mai multe oraşe. Conform unei nefericite "tradiţii". Da' de unde! Siteurile, "îngheţate". Îmi zic: "bă, poate mai înspre vară". Apoi la începutul verii am înţeles că nu se va mai ţine*altceva devenise mai important - "campania de propagandă COVID". La fel, anul viitor consultând siteurile "la popo", vom vedea dacă restricţiile sunt planificate pentru întreg anul. Fiindcă e clar că ăia au avut acces la informaţii de nivel zero, făcând şi ei parte parte - evident - din "comitetul de coordonare".
* nici reuniunile Bilderberg ("the 2019 Bilderberg Conference is postponed undefinitely due to the COVID-19 pandemic").

„Când am plecat, v-am lăsat săraci și proști. Acum, vă găsesc și mai săraci și mai proști”.
(Constantin Brâncuşi)
Ehe, moşule... Să mai fi trăit şi acum, ne mai treceai o gradaţie în jos. Este

Președintele azer, privit prin luneta unui militar iranian, peste frontieră. Peste "frontiera extinsă" azero-iraniană, apărută în urma recentului război (azerii au revenit acolo după 25-26 de ani). Poza a devenit virală, și nu-i deloc întâmplător. Iranul este nemulțumit - printre altele - de apariția jihadiștilor ("takfiri") aduși de Turcia și de Azerbaidjan sub pretextul "eliberării teritoriilor azere ocupate", și care nu sunt retrași. Turcia vrea să introducă trupe proprii în Azerbaidjan, rușii le-au întărit pe-ale lor, tot în zonă, Iranul și le-a deplasat pe ale sale spre "focar". Va urma...

Vom asista la o perioadă de schizofrenie politică. RSS RomEUnia şi restul aliotmanului globalist se vor raporta la Repmoldova pe două voci. Una pozitivă, la adresa prezidentului Maia Sandu, iar cealaltă răstit-morocănoasă, la adresa guvernului şi parlamentului, considerate ca fiind "necorespunzătoare": nu corespund cerinţelor externe, ci celor interne şi ale adevăraţilor parteneri ai Repmoldova.

Continuă mascarada COVID, şi în cazul arşilor* de la Piatra Neamţ. Paramedici-ciocli în costume albe pun în coşciuge folii de plastic, peste care vor fi aşezaţi decedaţii. Apoi "ritualul" va decurge conform schemei stabilite, singura deosebire fiind că de această dată s-au efectuat totuşi autopsii. Nici nu mai are importanţă ce va scrie în certificatele de deces, deşi poate ar da o imagine a "fanteziei" autorităţilor. Că aparţinătorii, apropiaţii, nu mai pot vedea "la faţă" morţii decât la identificare, ar putea trece ca fapt pozitiv doar din punct de vedere "estetic" (i-ar scuti de coşmaruri - imaginea unui cadavru ars nu-i pentru cei slabi de înger).
* şi "asfixiaţilor"? oare te poţi asfixia chiar în "atmosferă totală" de CO2/CO, fiind întubat şi ventilat cu oxigen "sub presiune"? (poate dac-or fi ars şi tuburile/racordurile...)

Merg mai departe cu speculaţiile. Dacă focul a fost pus (fără vreun mecanism telecomandat), a făcut-o unul dintre cei prezenţi - iar suspectul principal este chiar "doctorul-erou". Despre care ni se spune că "are arsuri întinse şi 'grave' (gradele 2-3*)", dar nimeni nu le-a văzut "pe ecranul TV" cât de grave sunt, iar trimiterea lui în străinătate la tratament specializat poate fi o continuare a credibilizării principalului suspect, a autorului cu misiune dată. "Extragerea" şi posibil, chiar amuţirea lui pe veci  ("arsurile au fost foarte grave, au apărut complicaţii"). Cu complicitate externă, evident - iar asta indică "acţionarul principal": clica Iohannis-PPE/PnL. Dacă din relatările martorilor va reieşi că doctorul "a fost acolo primul", rămâne de stabilit ce a făcut până au ajuns martorii acolo. Nu-i exclus să fi căpătat nişte arsuri ca acoperire credibilă, ori "în exerciţiul comiterii incendierii".
* să-mi spună mie "cuţu" ăia de cred c-ar putea exista vreunu' care mai bănănăie prin foc "pentru alţii", cu arsuri de gradul 3, cât de mici (desigur, cu excepţia cazului când ar fi vorba de propria-i familie)

Contururi albe pe aşternuturile negre, arse, de la spitalul incendiat din Piatra Neamţ. Acolo unde erau capetele, umerii pacienţilor întubaţi, aflaţi în comă indusă. Paturi arzând de la unul la altul, nu dintr-odată. "Nu era nimeni acolo? Să vadă, să acţioneze..." Ba poate era, dar... pentru altceva.
Oare "doctorul-erou" a ajuns ars atât de grav... şi dintr-un alt motiv? Cumva, a fost primul văzut deja acolo de ceilalţi care au ajuns după el?
Şi ce-o fi făcut el acolo mai înainte de "salvarea pacienţilor"?

Două gulgute recent lansate de Licurici (n-aş zice de "Echipa Trump" ori măcar de căuzaşii ei, fiindcă Echipa e doar una, extinsă): #1 - că ar urma "retragerea (totală a) trupelor" şi #2 - că maşinăriile "de vot", adică de falsificat alegerile, i-au adus la putere pe Chavez şi pe Maduro ("tot dintr-alea s-au folosit şi acolo"). Prima minciună se poate verifica aproape imediat: nu numai că nu se vor retrage dar nici măcar nu se vor iniţia demersuri concrete în acest sens. A doua minciună, o pun în legătură cu alegerile din Venezuela din 6 decembrie, boicotate de cei mai turbaţi pioni ai globaliştilor (multe alte partide din opoziţie vor participa).

Dar mai lasă-mă, Rafilo,
Cu Vaccino şi Dăncilo.
Tu nu vezi că politica-i în trombă,
Că HoReCa se sucombă?

Avertizez de pe acum "entuziaştii": de va câştiga Trump*, asta nu înseamnă că şi ei ("şi noi") au câştigat. Doar nu s-or aştepta să azvârle neoconii din aparatul lui de lucru, şi să-şi respecte "promisiunile iliberale" din 2016-2017?!
* devine posibil ceea ce ar fi trebuit să fi fost deja "autoritate de lucru judecat", "constatarea realităţii", şi nu "demontarea fraudei"; posibil, însă nu şi "cert"

Mondial:
"Acești useriști alcătuiesc generația care îmi va plăti mie pensia. Hauuuuu, vrăjeală, ce pensii să plătească useriștii? Ăștia nu vor desființa doar banii, ăștia ar fi în stare să-i scoată de pe Wikipedia și pe greucenii care au poze pe bancnote. Dar mă simt răzbunat. Generația care le va plăti useriștilor pensia e generația care face acum școală online."
(Boanchiş, la Naţional)

"BelarUSA" - sau "când ai de unde să fraudezi". Degeaba sunt acuzaţi minskinoşii. La o proporţie "oficială" de 4:1 votanţii proprii vs. votanţii opoziţiei, ce rost ar fi avut frauda de la o - să zicem - proporţie de 3:2?

În locul lui Putin aş fi atent la şobolanul de Kudrin. Prea îl promovează - mediatic - unii. Aş zice, chiar imprudent; sau poate Planul este atât de avansat încât s-a trecut deja la mesaje specifice ţintite către factorii din Sistem. Dar chiar Putin îl promovase, şi încă... administrativ. Contrar semnalelor de avertizare ajunse publice, pentru o mai mare vizibilitate. Şi destul de recent, şi dacă ar mai continua s-ar putea numi "sistematic". Tactica "ţine-ţi prietenii aproape, iar duşmanii - şi mai aproape" sună bine, livresc, dar în practică partea a doua este suicidară.

Maşinăria n-a pornit împotriva lui Trump, ci împotriva susţinătorilor lui, împotriva acelora care se opun globalismului, impotriva valorilor pe care - zice-se - şi Trump le susţine. Rămâne de constatat dacă episodul Trump n-a fost cumva planificat tocmai pentru a demoraliza adepţii conservatorismului, şi a-l demoniza pentru restul. Nu te lupţi cu jigodiile doar pe Twitter - trebuie să-i ţii în pumni non-stop din prima până-n ultima zi a mandatului, să sară aşchii din ei.

Încă puţin, şi ambasadorul Licuriciului o să susţină că statul (român) deţine "ilegal" bruma de active care i-au mai rămas în urma jafului numit "privatizare" (deocamdată Ţucărman zice că "trebuie" vândut tot).

Destul cu "inovaţiile"* pe terenul democraţiei reprezentative. Votul trebuie să fie exercitat exclusiv pe teritoriul naţional (nu şi "la ambasade"), exclusiv în localitatea de domiciliu (la alegerile locale). Şi exclusiv pe hârtie, nu "electronic" sau "prin corespondenţă". Iar aceste norme trebuie introduse în Constituţie.
vedem clar la ce duc ele, chiar în "Ţara (sanchi...) Democraţiei"

Începe - deocamdată mai discret - lansarea noului narativ: "al doilea val al virusului [nu mai este tot atât de agresiv -] nu mai este tulpina Wuhan". Pâi da, că la chineji s-a dat alarma şi nu mai este posibilă reînsămânţarea "celei de-a doua recolte". Așa că acum se improvizează, să continue cumva mascarada.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(noiembrie-decembrie 2020)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: