07 iunie 2020

"Coincidenţe"


Chiar în dimineaţa zilei în care era asasinat JFK, un comentariu neobişnuit al unui crainic TV. Care insistă pe "pericolele apariţiei în public", "încălcarea regulilor de bază ale securităţii" şi pe amănuntele unui asasinat comis în împrejurări similare împotriva unui alt preşedinte american (William McKinley, 1901).

Coincidenţă parţială şi la numele asasinilor: Leon Czolgosz / Lee Harvey Oswald - presupunând că "a doua oară" a fost (şi) Oswald. Şi de ce tocmai cazul cu Leon? Până atunci mai fuseseră şi alte două cazuri de preşedinţi asasinaţi (Lincoln şi Garfield). Garfield ar fi corespuns: asasinat în public (într-o gară), şi fără protecţie sau cu protecţie minimală.


Sau... un mesaj "de documentare a complotului", plasat din timp de o facţiune care ştia dar care nu putea avertiza direct (in the open) sau nu avea canal de comunicare "discret" pentru a anunţa pericolul fără a se şi deconspira (desigur o facţiune patriotică şi nu facţiunea lui Kennedy, care era doar concurenta celei cu complotul, nu adversara ei). Înclină spre ipoteza asta şi rostirea în clar a numelui "primului" asasin (Leon), asemănător cu celălalt nume - o remarcă şi cel care a postat clipul. Asemănătoare şi profilele celor doi asasini ("loner", "emotionally troubled", "a politically radical"). De asemenea, el mai remarcă faptul că pentru "amănuntele" din cazul McKinley prezentatorul s-a pregătit dinainte avându-le trecute pe o foaie de pe care le citeşte cu exactitate - deci nu ca o reacţie în timp real la "neregulile" comise de security detail-ul lui JFK. 

Prezentatorul a fost Ed Herbert, director de ştiri la postul KTVT-TV din Texas (care atunci aparţinea trustului OPUBCO), şi care apoi a relatat scene din spitalul unde fusese adus JFK şi a transmis de la procesul lui Jack Leon Ruby (Jacob Leon Rubinstein). Foarte convenabil, "nu asistă" - nici măcar din studio - la scena asasinării sau la anunţarea asasinării, de care "află abia de la soţie, care se uita atunci la televizor".

După asasinat prezentatorul s-a manifestat acţionând pentru validarea pistei "Oswald-extrema dreaptă" - ceea ce poate trece fie drept o continuare a "primului demers" (de inducere subliminală dar în cadrul complotului), fie drept o diversiune de "disculpare" ("ei, am zis şi io vorbele-alea, aşa...") care l-ar clasifica drept anti-complotist expus. Sau poate merg eu prea departe - s-ar putea să fi primit foaia şi "sugestiile" înainte sau chiar în timpul emisiei (dar de la cine? că doar era "şeful ştirilor"?).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: