06 aprilie 2020

Ar fi trebuit să pară suspecte de la "bun" început condiţionările UE de închidere de capacităţi. Şi nu era vorba doar de cele industriale.


Criterii Naţionale:

DESCOPERIM ABIA ACUM. UE NE-A DAT COTĂ DE PATURI ȘI A DECIS SĂ DESFIINȚĂM SPITALE

Scria presa în 2007:

„Standardele Uniunii Europene pe care trebuie să le atingem cu orice preţ ne obligă să facem o serie de schimbări, unele justificate, altele mai puţin. Astfel, cinci mii de paturi din spitalele româneşti vor fi eliminate.”

Traian Băsescu și PDL s-au grăbit să ducă directive la îndeplinire închizând spitale.

Scria presa în 2010:

”Ministerul Sănătăţii (MS) propune un plan naţional de paturi astfel încât România să atingă în următorii trei ani media europeană de 5,61 paturi la mia de locuitori, acesta însemnând desfiinţarea a 12.153 de locuri în spitale, informează Mediafax.”

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2011-2013 se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la secţiunea Transparenţă decizională.

Conform proiectului de act normativ, pentru anul 2011 numărul total de paturi care este aprobat pentru contractare va fi de 129.524, faţă de 135.280 în 2010, ceea ce înseamnă 6,02 paturi la mia de locuitori”.

De ce a oferit UE cote de paturi de spital ? Singura explicație rațională este că au dorit să ne fure medicii și asistentele, să ne tratăm la clinici private sau în spitalele din străinătate.

Vom învăța ceva din lecția de acum ?

Gheorghe Smeoreanu

4 comentarii :

Anonim spunea...

Intrebare : cine-i acest Gheorghe Smeoreanu si cum dracu de nu-si da seama ce enormitati spune ? Oare aia din UE { sau M...UE } nu s-au prins ca , nu doar medicii si asistentele medicale nu doar " asistentele TV " , formau grosul acestor migratii din Estul sarac sau SARACIT catre , West-ul bogat si IMBATRANIT ? Oare dumneata , ca la el chiar n-am pretentii , ti-l mai amintesti pe... Cszeke Atyllo { sau cum ma-sa s-o ortografia acest nume unguresc } care-a fost la un moment in viata sa mizerabila , MINISTRU al "SANATATII " in ROMANIA ? Ala a avut sarcina de la M...UE sa-nchida spitalele romanesti { nu si pe cele din Harghita sau Covasna } ca sa aiva aia parte de medici romani plus asistentele d e rigoare ? Nu frate , politicienii si politicile lor de KKT , aia sant principalii vinovati si , chiar m-antreb : cum dracu d e nici un politician , activ sau dintr-aia mai vechi si retrasi azi c-o pensie babana de tot , nu s-a imbolnavit , macar de COVID 19 ? Oare o explicatie simplista ar fi ca , astia se trateaza in spitalele din strainatate , M...UE in cazul d e fatza ? Ce parere ai despre orasele Suceava , Galati ori Tandarei si ceea ce se intampla acolo ? Sti care-i culmea ? Faptul ca , pana mai ieri alaltaieri , cam toata media din UE aratau cu degetul acuzator catre Romania si incalcarile drepturilor omului petrecute aici iar astazi... NEMA , NIENTE , NIET ! Si-o ultima intrebare : dupa pandemie { caci va exista si-un dupa } , astia reveniti in fortza de-afara , " de la treaba ", " de la facut bani " , astia s e vor reintoarce inapoi in M...UE sau vor ramane aici in Romania sa-si "deschida afaceri " ... mici si mijlocii ? Iti doresc sa ai parte de-o saptamana cat mai buna eventual fara COVID 19 iar asta , incepand chiar de azi !

Riddick spunea...

G.S. este unu' mai bătrân, şi cu simpatii (naive, aş zice) chiar şi faţă de PSD-ul "ciolacizat" (de-ar mai fi fost PSDragnea, aş fi înţeles, dar aşa...).

Au vrut "acolo" oameni deja formaţi, dar şi salahori care să desfunde haznalele şi să facă muncile câmpului. Cseke Attila, sau "pe româneşte" Attila Cseke, ministrul sănătăţii în guvernul Boc 2. A închis 67 de spitale, niciunul din "Har-Cov".

Ăştia reîntorşi poate c-or deschide mici afaceri, dar numai o mică parte dintre ei.

S-ar putea să apară cazuri şi printre V.I.P.-uri, nu-i timpul trecut.

Anonim spunea...




”Mai e cineva treaz prin Kiseleff să îl tragă de mânuță?”, întreabă Dragomir. De ce interpelează Dragomir așa dur (pe liderul) PSD?

Pen

20
Яндекс.Директ
Наклонные подъемники для инвалидов


Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20200407/29791625/dragomir-Ne-au-muls-resursele-acum-fug.html Mie unul , chiar mi-a parut interesanta , CEL PUTIN INTERESANTA , postarea domnului Dragomir si...tare asi fi curios care ar fi motivul pentru care , NIMENI nu l-a tras d e manutza si pe Orban Ludovic si nici pe vita aia nemtzeasca din s taulul d e la Cotroceni . Fireste ca nu doar pe astia doi dar in special pe astia ! Vad ca majoritatea liberala din lume adopta politica dictatoriala { este infinit mai usor de condus o populatie prin mijloace dictatoriale decat prin mijloace LEGALE , DEMOCRATICE } insa , chiar sunt al dracului de curios : CAT VA MAI TINE FIGURA ASTA CACI PANDEMIA , NU VA DURA ...1000 DE ANI ?!Pe unde vor scoate camasile astia care azi , adopta " ordonantze militare " pe banda rulanta si dau decrete ce n-au nimic a face , cu ceea ce trebuiau s a faca daca erau cu adevarat interesati de... binele suprem dar INAINTE DE A SE PRODUCE IREPARABILUL ?

Riddick spunea...

E degeaba orice avertisment dat ăstora, trebuie "acţiune", nu vorbe.

Nu cred că va mai ţine mult aiureala.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: