11 octombrie 2019

"Lumea să-nţeleagă, că nu mai merge (ca pân-acum)"



"Dacă mai trăia ăla, dacă venea, ăăă, Mihai Viteazu, Superman, saaau - ce ştiu io?! - Omu' Păiangăn. :) Asta se întâmplă în fiecare zi. Ne uităm unii la alţii..."

7 comentarii :

Anonim spunea...

Ce barbat bine, cu CRUCEA DE FIER la git si cu GARDUL LEGIONAR pe piept !!!

Riddick, daca s-a produs o reorientare ''doctrinara'' in politica site-ului, spune-ne si noua, ca sa stim !!!

Riddick spunea...

A spus chiar aici în clip că "este un simbol de-al motocicliştilor" (crucea respectivă). El nu-i dă "un alt sens, explicit" - fiecare vede ce vrea să vadă. La fel şi "blazonul" de pe perete, are simboluri ale Gărzii de Fier / Partidul Totul Pentru Ţară însă doar parţial, li s-au adăugat simboluri dacice.

Blogul meu nu promovează tendinţele respective, dar nici nu le combate. Sunt pe acolo multe părţi bune, dar sunt şi controverse şi "zone care necesită explicaţii suplimentare", care trag înapoi mişcările respective.

Aş vrea să văd realizată o unificare sau măcar o "federare" a mişcărilor naţionaliste, ceea ce înseamnă a pune mai înainte interesul şi obiectivul comun.

Riddick spunea...

"Controverse şi zone care necesită explicaţii suplimentare"

Însăşi legionarii se ceartă între ei, sunt doua tendinţe principale, "simiştii" şi "codreniştii". Eu cred că e bine stimulată, din afara lor, această dihonie.

Curentul "dacist" are şi el ramuri bizare, care cer "întoarcerea la origini", dar nu prezintă care-i limba, scrierea şi esenţa religiei dacilor. Cu religia e o problemă, creştinismul este acuzat că a fost "implantat" în scopul de a modifica societăţile umane, încă din vechime. Da, "evreii" sunt acuzaţi. Dar chiar "actualul creştinism" este la rândul lui atacat, tot de către "aceleaşi forţe".

Anonim spunea...

Simistii au fost tradatorii idealurilor nationale, agentura celor care erau deranjati de Garda de Fier, respectiv nazistii si bolsevicii.
Sima a murit de batrinete si Codreanu de glontul ''carolingian'', la Jilava.
Securitatea a ocrotit pe codrenisti si i-a lucrat la singe pe simisti, iar aceasta afirmatie nu este o ''snoava'' !!!
Totusi, legionarii, simisti sau codrenisti, TREBUIE SA-SI ASUME CRIME, ODIOASE, CUM ESTE UCIDEREA LUI NICOLAE IORGA.
Pa mine ma lasa rece orice explicatie conform careia executantii erau de capul lor.
Crimele sint crime, chiar daca cei care apasa tragaciul se predau apoi ostentativ si ''eroic'' !!!
Nimeni nu poate da asigurari ca neo-legionarii nu se vor mai deda la crime, inainte ca ei insisi sa fie aruncati la pubela istoriei.
Nu incerc sa-ti dau lectii, nu e treaba mea, tu iti conduci blogul cum vrei, iar cei care-l acceseaza pot sa nu o mai faca sau, dimpotriva .
Totusi, NATIONALISM CU ORICE PRET NU PARE A FI O LINIE NORMALA !!!

Riddick spunea...

N-am zis "cu orice preţ". Sensul este "măcar într-un târziu, de s-ar face".

Codreanu n-a murit la Jilava ci la Tâncăbeşti, şi nu de glonţ ci sugrumat. La Jilava a fost doar îngropat, cu ceilalţi, asasinaţi de regimul lui Carol al doilea odată cu el. Gloanţele s-au tras ulterior pentru a induce varianta oficială, "fugă de sub escortă" (mai mult de zece inşi, şi încă din două dube, simultan...).

Indignarea trebuie să se refere şi la crimele regimului monarhic şi antonescian. Primul, are la activ sute, contra legionarilor. Legionarii au ripostat cu zeci de asasinate. În foarte puţine cazuri au fost "făcute mai înainte", faţă de persoane cu autoritate în stat.

La Jilava i-au asasinat pe cei implicaţi în asasinarea cu circa un an înainte a legionarilor, fără judecată, la ordinul lui Carol al doilea. Sute, ca "represalii" dupa atentatul contra lui Armand Călinescu (care a dispus uciderea de lgionari, "în incidente"). Antonescu vroia să-i scoată basma curată, ăia au auzit şi... au acţionat.

Multe asasinate antilegionare a făcut şi regimul antonescian - după mărturiile lui Şerban Milcoveanu (medic, legionar, acum decedat) care a scris şi cărţi, legionarii ajunşi pe frontul de est erau lichidaţi la ordine verbale, prin împuşcare din spate, în luptă. Anumiţi legionari, desigur. Milcoveanu a aflat de aceste ordine verbale de la un ofiţer, simpatizant legionar. Care i-a confirmat categoric existenţa lor.

Riddick spunea...

Mulţi legionari cred/eau că mişcarea a fost parţial infiltrată, şi de masonerie dar şi de bolşevism (ramură de-a masoneriei).

Uciderea lui Iorga a săvârşit-o o grupare apropiată de Corpul Muncitoresc Legionar, condus de Dumitru Groza, suspectat ca fiind agent NKVD (al URSS).

Mai este faimosul discurs al Anei Pauker, din 1944 sau 1945 (mai degrabă 1945), în pregătirea "alegerilor generale". Ţinut la depoul STB, "concentrarea cea mai mare de legionari din Bucureşti". Ea i-a invitat "pe toţi legionarii cinstiţi" să se înscrie în PCR, şi mulţi au şi făcut-o, se pare că şi Dumitru Groza, pe care nu l-a mai întrebat nimeni de sănatate.

Riddick spunea...

"ce zic ei":

CRONICA UNOR VIOLENTE POLITICE
VIOLENTELE GUVERNULUI SI VIOLENTELE LEGIONARE

E asternuta pe doua coloane paralele (violentele guvernului-violentele legionare - în editia tipãritã- N.N.) pentru ca cititorul cinstit sa isi poata da seama mai usor de cantitatea si calitatea violentelor savarsite de o parte si de alta.
S-a impartit deasemenea in trei faze: lupta anticomunista a generatiei romanesti dintre cele doua mari razboaie, care a inceput cu miscarea studenteasca si a continuat un timp limitat in L. A. N. C. (Liga Apararii National-Crestine) a lui Cuza si se cristalizeaza definitiv in anul 1927 in Miscarea Legionara. In aceste trei faze promotorul principal al lor a fost Corneliu Zelea Codreanu, omul care a umplut cu personalitatea lui curata si clarvazatoare toata aceasta zbuciumata istorie contemporana a poporului nostru.

http://miscarea.net/cronica.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: