25 august 2019

Nu ştiu ce să facă cu votanţii de PSDragnea, de-aia îi aburesc acum, nu-i timp de "reprogramare"

Ăştia ar merge cu viteză şi mai mare pe linia blairist-progresistă, dar n-a ţinut mişcarea asta cu Ponta, iar "pe vremea PSDragnea" s-a obişnuit bizonu' să vadă mai departe de trocul umplut doar cu eurolozinci.

Gelu Visan

  O înmormântare cu ștaif.
“Congresul Partidului Comunist”,
( Bogdan Chireac la A3)
  Gata. Pe Dăncilă a ținut-o o zi. Atât cât să transmită nominalizările lui Gârbovan și Iancu impuse de CEX care vor fi respinse de Iohannis. Țeapănă ca o mătură, cu un zâmbet fals, cu o față lucrată, Viorica pare- și chiar este- Teleghidată. Nu vi se pare că umblă ca și când cineva are o telecomandă pe care o butonează leneș? Viorica Dăncilă este parcă în Reluare, nu Creează nici un pic de emoție, lăsând la o parte cele câteva zeci de membre ale OF-PSD, care se strâng gospodărește în jurul ei, câte una ținând morțiș să-și arate neapărat cocul moștenit de la Găinușă.
  Viorica Dăncilă a ratat unica șansă: Un singur lucru avea de spus, unul singur și ridica România în picioare:
“- Gazele Naturale și Petrolul sunt ale noastre și noi o să le exploatăm și să le folosim pentru Români!”
  Atât!
  Într-o Românie care se încălzește cu Lemne și Peleți făcuți din te miri ce, de la paie la bălegar, Alimentarea cu Gaze a fiecărei Gospodării în următorii zece ani, relansarea industriei de foraj și extracție, alături de relansarea industriei petrochimice, mare consumatoare de gaz, de producere de îngrășămintelor ieftine pentru agricultură, sunt priorități absolute.
  Dăncilă nu a spus nimic din toate astea. A ținut-o curajul o zi. Doar o zi.
Lipsa de entuziasm de pe Fețele celor câțiva participanți la Congres, arată dezastrul pe care-l va obține PSD la alegeri. Până și Teodorivici se ruga de PSD-iști să fie ceva mai entuziaști. Ca un participant și chiar organizator la multe lansări, vă pot spune că reacția Sălii este Definitorie, delegații fiind turnesolul membrilor PSD, la rândul lor aceștia simțind “ pulsul” electoratului.
  La PSD se poate spune un singur lucru: Înmormântare!
  Situația PSD de acum este identică cu situația PD din 2000, când, după o guvernare agitată, de la 30% în 98 a căzut în 6,5% iar Petre Roman, căruia toți, în frunte cu Băsescu îi spuneau până în ultima zi: “Petre ești cel mai bun”, vei câștiga, -a luat în jur de 2%-, sau cu cea a PNȚCD, care nu a mai intrat în Parlament, după ce Convenția, împreună cu PD câștigaseră alegerile în ‘ ‘ ‘96.
  Cred că remarcabile la Congres au fost două evenimente:
  Discursul agramat al lui Dăncilă de final, în care ne spunea că e mamă și soție și ceva cu originea, copiii, familia, etc., adică încearcă acea abordare de “ Mamă a națiunii” tot vehiculată de Chireac, o gândire infantilă. Când România este pe un butoi de pulbere, când ăștia te-au transformat în Colonie și vor să-ți fure ultimele resurse, la propriu, tu să vii cu o poveste lacrimogenă de telenovelă, arată că cei care au gândit strategia, ori îi doare-n șpiț, ori vor să ducă PSD sub ProRomânia. Ar mai fi o explicație, că s-a întâlnit într-un loc, ca aia cu alinierea astrelor, toată prostia din România.
  Toată atmosfera de Înmormântare nu ar fi avut nici un chichirez dacă nu ar fi fost intervenția epocală de la A 3 a lui Chireac, un mare susținător al lui Dăncilă, “ care a luat partidul în mână” (?!), la un minut după încheierea Congresului. Luat de val, Chireac a spus:
  Acest Congres al Partidului Comunist a fost o reușită!
  Fără comentarii.


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1082209232168421&id=100011380636787

5 comentarii :

Anonim spunea...

Ceea ce-a spus Bogdan Chiriac , chestia aia cu " Acest Congres al Partidului Comunist a fost o reușită!" a fost strict o ironie insa... " Cu toata dragostea " , n-a gresit foarte tare avand in vedere ca , de ceva vreme "congresele " PSD seamana al dracului de bine cu cele ale defunctului sau inaintas : PCR . In aceasta situatie stau ca prostu si ma-ntreb : ce-au frate astia din PSD au devenit brusc masochisti ? Au inceput sa traga pe nas ? Au dat iama prin rezervele de LSD ale lui Ceausescu ? Atunci s-o faca doar personal pe pielea lor si sa nu-i mai bage si pe altii { poolimea omule , poolimea } in ciorba asta a lor prafu' sa se-aleaga de ei ! P.S. Chiar ti-a parut vreodata ca Chiriac este un fan al Vioricai ? Eu traduceam spusele sale drept... ironii gazetaresti , drept ironiile unui fripturist ce n-a refuzat niciodata nici painea si sarea comuniste si nici caviarul capitalist . Parca vad ca asta va rezista in presa mai mult decat Pamfil Seicaru si , mare lurcru n-ar fi daca vom afla ca , a fost numit OFICIAL ... CONSILIER DE STAT sau macar ministru . P.P.S. Aflu ca ALDE s-ar coaliza cu PRO Romania in al sustine pe Mircea Diaconu la functia de Presedinte . ALDE care , daca n-ar fi mers in siajul PSD n-ar fi prins nici macar pragul pentru Parlament , acest partid de sinecuristi { mai ceva decat insasi UDMR } mai asteapta... inca o saptamana pentru a iesii de la guvernare .Cum dracu sa nu-ti faca sila aceasta politica damboviteana si... cei ce fac aceasta " politica ? Pentru observatorii din afara tarii , este posibil s a fie ceva distractiv si fascinant in acelasi timp insa pentru noi , este ca si cum am sta untr-un hardau plin cu zoaie , zoaie peste acre se toarna cu generozitate zilnic... alte zoaie ! O zi buna sa ai omule !

Anonim spunea...

" Cu Tuta-n turu' doi, Plăvanu' ia mandat второй

(told ya, folks...) " AI DREPTATE 1000/100 ... din pacate !!!!!

Riddick spunea...

Chirieac este omul Sistemului, ce spune este în interesul Sistemului. Mă miră (deşi n-ar trebui) altceva: Cristoiu de la o vreme zice-ntruna că Tuta intră în turul al doilea.

Rămâne de văzut pe ce electorat mizează Mircea Diaconu (nu pentru el, ci pentru Iohannis sau Barna, nu Dăncilă) şi cum devine jocul cu el în ring.

O zi bună!, de asemenea.

Anonim spunea...

Abia acum m-am prins de figura : " Chirieac este omul Sistemului, ce spune este în interesul Sistemului. " AICI AI DREPTATE CACI ASTA , A CRITICAT INTOTDEAUNA CE-A FOST " LA VEDERE " SI , NICIODATA CE ERA IN SPATE ADICA , SISTEMUL IN SINE ! Omule m-ai facut martz . Voi incepe sa te citez mai ceva decat o fac unii cu Sfintele Scripturi . Respect total caci... MERITI CU PRISOSINTA !!!

Riddick spunea...

;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: