19 iulie 2017

Nu votez din principiu candidaţi "ardeleni"


(Eh. În 2014 am votat cu Funar, la primul tur; la al doilea, am stat acasă. Dar "excepţia" a fost perfect explicabilă.)

Iohannis minte când pretinde că "nu a ştiut" ce se cântă imediat după imnul de stat al României. Orice ar fi fost cântat, ar fi trebuit să se aşeze pe scaun imediat, ori să ceară oprirea mascaradei şi în caz de refuz să părăsească incinta. Nu. El ştie perfect despre ce este vorba (doar este... ardelean, nu?), ascultă solemn. Şi nu faci schimb de steaguri. Drapelul de stat nu este de acelaşi rang cu "steagul secuiesc", nu faci schimb de fanioane ca pe stadion.

Premeditare. Cravata lui Iohannis este exact în culoarea "steagului secuiesc" (azuriu), fapt remarcat public de gazde. Iar prin intonarea a două imnuri se induce subliminal percepţia unei "vizite la nivel de stat".
Revolta faţă de separatiştii unguri nu trebuie să ne ducă la o respingere a bunelor relaţii cu Ungaria guvernată de FIDESZ. Fiindcă aici duce o linie de propagandă ("argumentele progresiste" împotriva "dictaturii Viktor Orban" neavând trecere la naţionaliştii români).

7 comentarii :

Riddick spunea...

STIRIPESURSE.RO Momentul în care președintelui Klaus Iohannis aflat în vizită oficială în județele Harghita și Covasna i se cânta Imnul Secuiesc - 18.07.2017/

Amikor elnök Klaus Johannis hivatalos látogatást a Hargita és Kovászna és Székely himnusz éneklés

https://www.youtube.com/watch?v=i57UC800KGc

https://www.youtube.com/channel/UC6rYUPNu9Te_c_q1NJ-49BA/videos

Anonim spunea...

Absolut corect, o decorticare impecabilă.

Mă îngrijorează mult sincronizarea, categoric premeditată, cu trădarea PSD-ALDE pentru "sprijinul" dat de UDMR. Nervozitatea extremă a reprezentanților coaliției atunci cînd îi bagi cu botul în propria mizerie spune mult.

Ce să te aștepți de la unii care, dacă tot sînt dispuși să plătească tribut de 4 miliarde (asta la prima strigare) pentru pîrțurile "antirachetă", nu sînt în stare să-i ceară suzeranului să le permită cheltuiala respectivă pe deficit, pe care suzeranul să-l forțeze pe vechilul ueist să-l accepte? Așa, poate, ar rămîne bani și pentru dotarea armatei române cu echipament corespunzător specificului nostru. Ultimul răcnet pentru vînători de munte, de exemplu, pe care și să-i înzecești ca număr. De exemplu.


Riddick spunea...

Cred că opţiunea UDMR de a susţine un guvern PSD-ALDE (adică unul "nu tocmai pe placul UE", chipurile) a fost "inspirată" de Viktor Orban. Şi de aici o parte din nervozitate - fiindcă ar trebui să schiţeze măcar anumite teze conservatoare " a la Orban". Zic...

E meci mare cu armamentul de infanterie. Automatele tip AKM sunt mai fiabile şi mai ieftine, iar cartuşul rusesc/URSS calibrul 5,45mmx39 (introdus gradual în RSR începând din 1986) este mai letal şi are reculul mai mic decât cel de calibrul 5,56mmx45 NATO. În "teatre" de-astea avem, şi chiar "aliaţii" le preferă în misiuni urbane (aici cel clasic 7,62mmx39, penetrează mai bine prin obstacole). Totuşi, armamentul NATO are precizie mai bună după 150-200 m.

Riddick spunea...

Da, aş pune accent pe trupe montane, şi în general pe "descentralizarea logisticii" - precum sârbii în 1999: au împrăştiat tehnica în teritoriu, însă cu muniţia şi combustibilul (piesele, mecanicii, etc) "pe-aproape". Pentru o mai mare "survavibilitate" în caz de atac.

Riddick spunea...

În 1916 trupele române au avut probleme suplimentare în etapa de retragere din Transilvania (septembrie-octombrie) din cauză că nu aveau vânatori de munte (armă creată abia din 1917) deşi trecuse un an de război alpin foarte costisitor (Austro-Ungaria vs Italia).

În zona Pasul Bran austro-ungarii au beneficiat de pe urma faptului că au folosit vânători "civili" care cunoşteau perfect terenul, şi aveau şi hărţi detaliate.

În Defileul Jiului am avut probleme serioase la sosirea trupelor germane din Alpen Korps. Foloseau traseele dificile, "de creastă", iar focul venind de sus nu prea te puteai feri.

Anonim spunea...

Interesantă ipoteza cu V. Orban. Ar fi ceva aici, mai ales după ce l-am văzut pe Nicolicea roșu la față, ieri, furios că s-a intrat cu întrebări/acuze pe un teritoriu pe care PSDeii îl consideră moșie proprie. Mai ales că un Nicolicea face parte sigur dintre cei multiplu avizați. Totuși, nu-l văd pe Orban trecînd atît de mult de condiționarea hunică încît să accepte adevărate compromisuri cu olahii. Cînd ai șanse să te vezi cu pielea pe băț, e totuși posibil să te mai îndulcești. De urmărit un Pascu sau alt epolet globalist, deocamdată îmi părea relativ pasiv sau pe dinafară.

La vînători de munte e loc pentru investiții multiple. La limită am putea face din ei echivalentul marines pentru americani, branșă separată. Au nevoie de comunicații, drone, elicoptere adaptate, apărare antiaeriană și avioane specializate, blindate adaptate pentru zonele mai dulci, echipament de cățărare și de iarnă la discreție, inclusiv pentru antrenamente intensive, școli premergătoare pentru adolescenți potențial interesați etc. Plus "legarea de glie" prin încurajarea unei tradiții de familie a celor din zone de munte, cumva trebuie să creezi ocupații și pentru membrii nemilitari ai familiei. Inclusiv posibilitatea accederii la un nivel de educație înalt în zonele respective.

Mă rog, ar mai fi și micul detaliu din epoca ceaușistă... ungurii nu prea erau distribuiți la vînătorii de munte... ca să vezi...

Putem visa.

Riddick spunea...

Orban are probleme. Se pare că Grupul de la Visegrad se va sparge (rămânând doar Polonia şi Ungaria), asta a propos de "naţionalistul" socialist Fico din Slovacia şi de momâile (habar n-am coloratura, dar nu-s ai lui Vaclav Klaus) din Cehia. Să vedem ce va spune la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad ("Tusnadfurdo"), unde vine an de an.

Îl urmăresc pe Paşcu, uneori dă indicii semnificative.

Aia cu "lipsa ungurilor" la "vemeu", o mai auzisem, chiar "în epocă".

Trebuie liberalizate armele de foc. "Miliţii", ca-n America. Au dat o lege cehii de curând, dar e ceva vag. În Ungaria Orban a dat ordin să se facă poligoane de tragere "populare" în fiecare oraş cât de cât semnificativ, mă aştept "să dea drumul" la înarmarea populaţiei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: